Milyen lehetőségei vannak a szülőnek, ha kiderült hogy a gyermeke súlyosan fogyatékos? Értelmi és mozgásos téren is? Vannak ilyen otthonok? Be is vesznek ilyen gyermeket?
Nővéremnek 2 egészséges gyermek után (ők 8 és 5 évesek) a legkisebbről kiderült, hogy valószînűleg komoly betegsége van. 2,5 éves de nagyon furcsán viselkedik, nem beszél, agresszív sokszor, és a járása is nagyon bizonytalan. Nekem ugyan még nincs gyerekem (nagy köztünk a korkülönbség) de azt tudom, hogy a nagyobbakhoz viszonyîtva mindent sokkal később tanult meg mint kellett volna-járni nagyon későn kezdett és azóta is sután, hogy úgy mondjam. 2-3 komoly genetikai problémár keresnek, de mindegyik elég súlyos hatású betegség. Ha mégsem igazolódik be, akkor is nagyon durván autista lesz szerintem/szerintünk.
A tesók tartja magát.. eddig egész jól birta meg mindig bízott a kicsiben, hogy behozza a lemaradást, de most amiker felvetődtek ezek a betegségek eléggé kikészült. Beszélgettünk róla, hogy mi lenne ha..mivel így is már teljesen kivannak, felvetődött az otthonba adás, de egyenlőre még nem szeretné körbejárni a kérdést. Nagyon közel állunk egymáshoz és szeretnék segíteni neki. Nagyon nehéz volt a kicsivel az elmúlt 1,5 év és ha beigazolódik szerintem szóba fog kerülni az otthon lehetősége. Aki tud róla hogy megy az ilyen, mesélne. Leírná a menetét? Meg hogy egyáltalán mennyi esély van bekerülni?
Bizonyos mértékig a pénz nem akadàly, van egy örökölt közös lakásunk, abból szerintem úgymond tudna “helyet venni neki”. De nem tudom hogy megy ez. És hogy hetvegen vagy mikor lehet látogatni, esetleg mennyi a havi költsége egy ilyen otthonnak, hány éves kortól lenetne jelentkezni.
Amiket írtál, az alapján lehet simán egy megkésett fejlődésű kislány. Az agresszió jellemző, míg nem beszél, feszült tőle, hogy nem tudja magát kifejezni.
Korai fejlesztésre jár?
Nekem normál általánosban akad pár integráltan tanuló gyerkőcöm, aki hasonló fejlődési ütemmel "dicsekedhet", mégis ott ül.
Ennyi volt a ne-keseredj-el rész. De egyébként ha nagy a gond: van ám a középsúlyos értelmi fogyatékosok iskolájanak bentlakásos része is, ami arany középút lehet, nem kell lemondani róla, csak "koleszos" lesz.
magyarán nincs diagnozis csak nem beszél mėg és verekszik meg kicsit furcsán jár .
gyereknek nincs komoly baja ezek szerint ,ha nem beszél az meg max megkésett beszédfejlödés amit lehet korigálni igaz sok év kell hozzá,illetve pl mozgåsos terápiával lehet segiteni.
te meg a kedves családod streszelitek az anyukát .
soha többet el nem hivnálak sehovå te nem segitsėg vagy hanem stressz foráss.
Botor dolog pár információmorzsát továbbgondolni, és alaptalan feltételezések alapján kiosztani a kérdezőt.
A kérdező azért lett kiosztva mert nem is az O gyerekerol van szó,ráadásul még semmi de semmi nem derült ki a kislányról csak találgatnak mi lehet a baja.
Én tényleg nem értem, hogy miért rugózik mindenki ezen, hogy nem az ő gyereke. Persze, ne kampányoljon az otthonba adás mellett, mert nem az ő gyereke. Lehetőleg ne is vesse fel, mert nem az ő gyereke. Nem ő fog dönteni, mert nem az ő gyereke.
De miért baj, ha utána akar járni? Attól még, hogy képben van, nem kell a tesó orrára kötni, hogy ő ennek utánanézett. Nyugodtan nézzen utána, csak legyen tapintatos és tartsa meg magának amit tud, egyelőre.
Másrészt pedig a kérdező annyiból nagyon is érintett, hogy itt a tesója életéről is szó van. Egész más egy Rett-szindróma vizsgálat eredményére várni, ha tudod, hogy pozitív eredmény esetén milyen lehetőségek vannak, mintha egy bizonytalan ködbe vezet az esetleges rossz eredmény.
Ha mondjuk az én tesómnak rossz lesz a kombinált teszt a terhesség alatt, bizony én elkezdenék utána nézni az abortusznak, hogy hogyan lehet támaszt nyújtani, hogyan élik meg az anyák stb. Mert szeretném tudni, mi vár rá, ha esetleg tényleg baj van. Aztán ha igazából nincs baj, ami egy rossz kombinált tesztnél elég valószínű, akkor egyszerűen elfelejteném az egészet és soha egy szót sem szólnék neki, hogy én akkor elkezdtem ezen gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!