Milyen lehetőségei vannak a szülőnek, ha kiderült hogy a gyermeke súlyosan fogyatékos? Értelmi és mozgásos téren is? Vannak ilyen otthonok? Be is vesznek ilyen gyermeket?
Nővéremnek 2 egészséges gyermek után (ők 8 és 5 évesek) a legkisebbről kiderült, hogy valószînűleg komoly betegsége van. 2,5 éves de nagyon furcsán viselkedik, nem beszél, agresszív sokszor, és a járása is nagyon bizonytalan. Nekem ugyan még nincs gyerekem (nagy köztünk a korkülönbség) de azt tudom, hogy a nagyobbakhoz viszonyîtva mindent sokkal később tanult meg mint kellett volna-járni nagyon későn kezdett és azóta is sután, hogy úgy mondjam. 2-3 komoly genetikai problémár keresnek, de mindegyik elég súlyos hatású betegség. Ha mégsem igazolódik be, akkor is nagyon durván autista lesz szerintem/szerintünk.
A tesók tartja magát.. eddig egész jól birta meg mindig bízott a kicsiben, hogy behozza a lemaradást, de most amiker felvetődtek ezek a betegségek eléggé kikészült. Beszélgettünk róla, hogy mi lenne ha..mivel így is már teljesen kivannak, felvetődött az otthonba adás, de egyenlőre még nem szeretné körbejárni a kérdést. Nagyon közel állunk egymáshoz és szeretnék segíteni neki. Nagyon nehéz volt a kicsivel az elmúlt 1,5 év és ha beigazolódik szerintem szóba fog kerülni az otthon lehetősége. Aki tud róla hogy megy az ilyen, mesélne. Leírná a menetét? Meg hogy egyáltalán mennyi esély van bekerülni?
Bizonyos mértékig a pénz nem akadàly, van egy örökölt közös lakásunk, abból szerintem úgymond tudna “helyet venni neki”. De nem tudom hogy megy ez. És hogy hetvegen vagy mikor lehet látogatni, esetleg mennyi a havi költsége egy ilyen otthonnak, hány éves kortól lenetne jelentkezni.
Köszönöm a sokféle választ. A negatív véleményeket is elfogadom, de magam örülnék a legjobban ha nem lennének olyan helyzetben, ami ezt hozza ki belőlem. Nyilván én valóban csak érdeklődöm. 33# köszönöm. Így érzek pont
Ilyesmi céllal kérdeztem, de ezt le is írtam többször, aki nem érti meg, sajnálom. Nem szívtelenség és nem rosszakarás vezérel.
34# neked is köszönöm a példát, bár félelmetes belegondolni egy ilyen komoly helyzetbe.
Amúgy a kérdező azt írta nincsen diagnózis meg.
Szóval egyenlőre nem is autista az a gyerek,sőt,semmi más diagnózis sincs.csak találgatás,hogy mi baja lehet
Az,hogy meg nem beszél nem jelent semmit.
Ahogy az sem,hogy később tanult meg járni
Az agresszivitás milyen?verekszik,hisztizik?mert bizony a 2,5 évesek szokták ezt csinálni.
Amíg nem tudtok biztosat miért gondolkozol azon,hogy felvesd az otthonba adás témát a nővérednek?
Egy orvos mondta ezt,vagy több?
Mert ha egy én vinnem több orvoshoz is,hogy ők mit gondolnak..
Milyen lehetőségei vannak a szülőnek, ha kiderült hogy a gyermeke súlyosan fogyatékos?
Leírások alapján ez a kislány nem súlyosan fogyatékos.
Láttál már súlyosan fogyatékos gyereket?
43. Kiszökött a házból ezidáig egy alkalommal. Akkor lopott.
Nem járkál egyedül. Hozza-viszi az apja az iskolába. Otthon gyújtogatott, csoda, hogy nem lett belőle baj.
Én amennyire látom, nem volt a család felkészülve mindenre. Van amire nem lehet sztem. Szerintem amíg nem törte be pl az ablakot, senki se gondolta hogy be fogja törni. Amíg nem bántotta a macskát először, addig eszünkbe se jutott, hogy fogja, de ahogy nő, úgy lesz rosszabb.
Mióta ezeket megcsinálta azóta nyilván felkészült rá a családja. A szökést se jelentette be a gyerek előre, gondolhatod. Nem kell elhinni, mondtam már, de látszik hogy idealizálsz mert szerinted veled nem eshet(ne) ez meg. Gondolom te nem azt a gyereket neveled mint ők.. szóval ezt el is hiszem.
Én elhiszem hogy számodra ezek elképzelhetetlen dolgok, vagy lehet te mindenre is gondolsz és veled ez bezzeg nem esik meg. De velük megesett. Aki nem él ilyen emberrel/gyerekkel az úgysem hiszi el. Örülj neki, hogy el se tudod képzelni, vagy másképpen van nálad.
48 ja,szerintem is nagyon nyomja ezt az otthon témát.
Szegény kislánynak két hibája van a leírás alapján.
Meg nem beszél,és kicsit furcsán jár (márha tényleg furcsán jár)az,hogy verekszik meg nem jelenti,hogy fogyatékos
Az orvost sem értem.
Nincs még diagnózis de elkönyveli a gyereket szobanovenynek...személy szerint vágtam volna pofán,ha az én gyerekemet szobanovenyezi le.
Fogadni merek,hogy nincs semmi baja a kislánynak,csak egy kicsit le van maradva,és csak stresszelik az anyukát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!