Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudom eldönteni mi lenne...

Nem tudom eldönteni mi lenne a jó, bevállaljam?

Figyelt kérdés

1 éves a kisfiam, otthon ülő anyuka vagyok, de sok a teendő a ház körül, nem mondanám hogy unatkozom. A szomszédom és egyben barátnőm megkért hogy vigyázzak a kislányára (ő is 1 éves) amíg nem talál ovit a picinek. Kb ugyanakkor esznek, alszanak, macerás egyszerre eltenni őket aludni, és a kislány folyton kézben akar lenni, ha egy pillanatra is leteszem, elkezd bömbölni. Fizetni is szeretne a babysitterkedésért a barátnőm, ami most jól jönne mert a gázszámla az egekben van, meg nem is akarom megbántani, félek hogy a barátságunk rovására menne ha nemet mondanék. Reggel 8kor hagyná itt a kislányt és csak délután 5kor vinné haza. Az is zavar hogy nem tudnék a kisfiammal kettesben játszani, tudom hogy ciki, de nagyon gyorsan felnőnek a gyerekek, és szeretném kihasználni az időt hogy vele lehessek amíg csak tudok (hamarosan én is visszamegyek dolgozni). A nagyszülők is messze laknak, nem tudnak segíteni.

Ti mit gondoltok?

2024. jan. 12. 17:45
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
22%

Egyebkent meg Mo.-n szokas agyonoltoztetni, agyonfuteni mindent, aztan csodalkoznak, hogy nulla immunrendszere van minden gyereknek.

18-19 fok BOVEN eleg a lakasban nappal. Es nem, tovabbra sem a hidegtol leszunk betegek.

2024. jan. 12. 18:10
 12/37 anonim ***** válasza:
84%

#8 De igen, mondhatod ezt. Egyszer pici a fiad, használd ki vele ezt a csodás időszakot! És szerintem se barátság, pusztán kapóra jössz neki, de ha nemet mondasz, nem is leszel olyan szuper barátnő (ne legyen igazam).

Arról nem beszélve, ha bármi történik a kislánnyal, akár apró sérülés - mert ez életkorból adódó jellemző, esik kel - te leszel a hibás és ugyanúgy nem beszél többé veled. Szóval szerintem ezt engedd el.

2024. jan. 12. 18:11
 13/37 anonim ***** válasza:
70%

7# vagyok. Mi az,hogy hogy mond?:D Kerek perec,"sajnálom,nem tudom vállalni,ezt az időszakot most a gyerekemmel szeretném tölteni." Ha ezen megsértődik,akkor én személy szerint körbe röhögném.

9#-es lehet,hogy igényli a társaságot majd,na de én sem így biztosítottam ezt. Vállalja más gyerekéért a felelősséget,akinek 6 anyja van. :D Persze majd reggeltől estig pesztrálom más gyerekét a sajátom mellett.

2024. jan. 12. 18:12
 14/37 anonim ***** válasza:
81%
11# Én 18 fokba nem érzem jól magam pl.,ahogy szellőztetek a jelenlegi -6 fokba még lejjebb megy. Akkor velem van a baj? Szerintem veled amiért beleszólsz más életébe,neki hogyan kéne fűteni és mi az,ami neki kellemes. Nálatok legyen 18 nyugodtan,más meg csinálja ahogyan szeretné. Ha neked az a kellemes az,másnak pedig nem. :) Sőt aludj kint sátorban. A szüleimnél veszett hideg van,amikor ott vagyunk takaróval a hátamon járkálok a lakásba,plusz 8 réteg ruha és még így is fázok. Alig várom,hogy eljöjjünk és télen inkább nem is megyünk. Ne keljen már megfagynom mert nálad ez a normális. :D istenem,ilyen embereket.
2024. jan. 12. 18:18
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Hát az itthoni állapotokból kiindulva biztosan nem. Nálunk pont így egy éves kor környékén ütött be a szeparációs szorongás, naponta 90x fel kellett venni a fiamat és dajkálni. Ekkor kezdte igazán igényelni azt is, hogy üljek le vele játszani (kisautókat tologatni, plüssöket etetni-itatni), hogy az ölembe ülve mondókázzunk, mesét olvassunk. Ekkor nyílt ki számára a világ, jöttek az első szavak - szóval érezhető volt, hogy szüksége van rám kb. minden percben. Ezt senki gyerekéért, se havi plusz pár tízezerért nem hagytam volna ki. És akkor még adjuk hozzá a mozgásfejlődést a vele járó sérülésekkel, a huzavonákat az evéssel és az alvással... Nem fizetne a 'barátnőd' annyi pénzt, hidd el.
2024. jan. 12. 18:27
 16/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, irónia nélkül, sokat segítettetek!
2024. jan. 12. 18:33
 17/37 anonim ***** válasza:
93%

Nekem elég lenne a saját gyermekemmel foglalkozni.

A barátnőd még elmegy dolgozni,radbizza a gyereket,neked meg kiszúrja a szemed egy kis alamizsnaval a vigyazasert...miközben te szivsz egész nap két gyerekkel.

2024. jan. 12. 18:45
 18/37 babyboom567 ***** válasza:
100%
Biztosan nem vállalnám, de mondjuk engem meg sem kérdeztek volna,mert mindenki tudja rólam, hogy nekem bőven elég a saját gyerekem.
2024. jan. 12. 19:13
 19/37 anonim ***** válasza:
91%

Nem. Ha van pènze fizessen hivatalos dadának.

1 éves gyerekem van nekem is pont elég. Biztosan nem vàllalnàm be másét is még. Hiàba jó gyerek, azért nagy figyelmet igényelnek ilyenkor még.

2024. jan. 12. 19:31
 20/37 anonim ***** válasza:
91%

Csak rád akarja sózni a gyerekét, gondolom nevetséges összegért.

Nem mennék bele. Ha történne vele valami, az a te hibád lenne. Ha nem vállalod és megsértődik, akkor nem is volt a barátnőd, de normális barátnő nem is kér ilyet.

2024. jan. 12. 19:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!