Minden évbe uyanaz. Mama bevállalja az unokákat, utána meg csak panasz van. Nálatok hogy van ez?
Eleve nem vinném vissza ha tudom, hogy ilyen. Max 2 napra, de azt se szívesen.
Nálunk nagyon jól teltek az ilyen hetek, imádtam ott lenni. Nem unatkoztunk és a max kupi az a cuccok széthagyása volt, de azt minden délután/este elpakoltuk
Nálunk 3 mama van. Anyámék meg apámék nagyon várják a gyerekeimet, szuperül érzik magukat, aztán utána egy hónapig heverik az unokákat. :D Nem 30 évesek már, nincs mese, és nincsenek is úgy hozzászokva, mint mi idehaza a folyamatos nyüzsgéshez.
Na anyósomnál kb az van, mint nálatok. Várják, hívják, unokatesóval együtt 4db 10 év alatti gyerek, és pár nap alatt úgy elfáradnak, hogy elkezdik bactatni a kölköket, azok meg engem hívogatnak, hogy mikor jöhetnek már haza... :/ A megoldás az, hogy próbáljuk anyósékhoz kevesebbet vinni őket. Csak akkor meg megsértődnek. Ördögi kör... -_-
Azért gondolj bele, 3 energiabomba gyerek egy nagyival. Ez még egy családban is sok.
Mi ugy szoktuk, hogy minden napra tervezünk előre programot mamával karöltve, hogy ne unják szét magukat a gyerekek. Persze ennek ellenére is vannak surlódások, de hát senki nem várja egy 3-6 évestől, hogy egesz nap kulturáltan üldögélni fog egy sarokban.
Mama ismeri a gyerekeket, tudja hogy mi hogy szoktuk rendszabályozni őket,ismeri a mi szabályainkat, igy ezeket használva boldogul velük.
Anyósomhoz csak a fiam megy (most 6 éves). Sajnos a lánya valamiért nem adja az unokáit, pedig ellennének az unokatesók (7,5 éves fiú, 5 éves lány).
Unatkozni biztos nem unatkoznának, mert a 2 fiú mindig jól elvan. Anyós mg rengeteg programot szervez, amikor nála van a fiam, (ezt akkor is megtenné, ha 3 lenne ott).
Szerencsére mindig úgy válnak el, hogy a következő ottlét programjait tervezik...
De ha azt kellene hallgatnom, hogy ez milyen nehéz, akkor máskor nem menne a fiam. Megoldanánk máshogy a felügyeletét.
De miért kell 1 hétre otthagyni?
Ezt több családnál is hallom, de nálunk nem volt divat, sokat láttuk is így a nagyszülőket, igaz enyém csak 4 éves lesz, de megőrülne nélkülem 1 hetet és én is nélküle.
Miért nem mehet egy hétvégét csak mondjuk? Gyereked egyáltalán vágyik erre?
Meg miért kell az egész rokonság gyerekeinek egyszerre menni?
Én 27 évesen is megőrülnék 3 ovissal 1 hétig, és alig várnám hogy vége legyen hiába imádom őket.
A gyerek akkor rossz, ha unatkozik. Mama csináljon velük programot, te meg segíts neki.
Szerintem semmi gond nincs az egyhetes mama-nyaralással. Gyerekkorunkben is ez volt.
Azért szerintem nagyon sok három gyerek egy hétig egy nagyira bízva. Átgondoltátok ti ezt? Max egy nap egy éjszakát tudok így elképzelni, nem egy hetet!
1-1 hetek sehogy sem telnek így, mert a legtöbb idő, amit ott töltött az három éjszaka volt. Egy gyerek plusz kettő vagy három(nagynéni) felnőtt volt rá.
Eszembe nem jutna 3 gyereket rábízni egy nagymamakorúra egy hétre. Még én sem vállalnám...
Nálunk nincs nagyi sajnos, hogy segítsen, de ha lenne sem hagynám ott a gyerekemet egy hétre, ha már tavaly sem bírta. Három ovis korú gyerek meg, őszintén, a saját anyjuknak is sok lenne 0-24-ben, értve ez alatt, hogy bizony elfárad még a fiatal is. A gyerekek néha egy pillanat alatt feltalálják magukat és tudnak együtt játszani, máskor meg tengnek-lengnek, és ilyenkor bizony valami programot, de legalábbis játékot kell szervezni nekik, ez a nagyiknak nem mindig megy könnyen, főleg, ha annak idején a saját gyerekeikkel sem fogallakoztak így, mert jól eljátszottak együtt.
A legt9bb nagyinak nincs türelme egy héten át az unokákhoz, el kell fogadni, és jövőre más megoldást keresni.
"Azért szerintem nagyon sok három gyerek egy hétig egy nagyira bízva. "
Anyósom 55 éves, apósom 57. Mindketten egyéni vállalkozók, tehát idejük is van.
Nem látok benne semmi kivetnivalót, hogy 3 unoka legyen náluk. Ő pl nagyon jól kezeli a gyerekeket.
De egy nagymama már elég felnőtt ahhoz, hogy el tudja dönteni, mit vállal el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!