Az emberek miért szeretnek fent lenni 11-éjfélig, utána meg mindenkitől hallom a panaszkodást? Úgy fent vannak 11 kor mintha délután 2 lenne!
Most ne nézzük azt, hogy van aki nem tud aludni, és van aki délutánosm, és este 8-9 re ér haza!
Mindenhol ezt tapasztalom. Az emberek délutánig dolgoznak/vannak iskolában. Tegyük fel 4 re haza ér a család. Akkor csinálnak valami kaját, leckét írnak, dolgoznak kicssit takarítanak. Mondjuk eltart ez este 8 ig. Utána kajálnakm, TVznek, megnézik a barátok köztet, hogy "Mert nekem jár a pihenés" címszóval. Utána 10-11 kor mr az ágyban lehetnének.
De nem teszik! Sokszor 11-12 kor Facebookon írkálnak az osztálytársaim, meg minden olyan élettel teli. Ki be pakolják 11 kor a kukát(mert délután ellopták volna ugye?) jövök haza haveroktól 11 körül és ki-be állnak a kocsival, mászkálnak, ajtó csapkodást hallok mindenfele, meg dumálgatást.
Mintha délután 4 óra lenne 11-12 kor, olyan nyűzsgés minden!
Persze hajnali 5-6 kor minden mintha kihalt volna, síri csönd.
Az osztálytársaim is késve jönnek be hogy "elaludtam tanárnő!" Mikor 12 kor még Facebook bejegyzéseket írkált.
Szóval nincs problémám ezzel, de nem értem, miért vannak ilyen sokáig fent az emberek.
Megkérdeztem idősebb rokonaim, Ők már 8-9 kor mentek lefekedüni, nem voltk fenn régen 11-12 ig Azt mondták, az utca lecsöndesült 9-10 re már rég!
Miért változott meg ez?
Fokozatosan változott meg ez.
A tefchnikai kütyük miatt, hogy mindig "van mit csinálni"...
Persze ezeket is lehetne normálisan használni, de nem...
A városokban a fényszennyezés is nagyban hozzájárul gondolom a későbbi elalváshoz...
Én is éjfél körülig, néha tovább is fenn vagyok. Az oka: este vagyok otthon, és az otthoni teendőket akkor tudom csak megcsinálni. Nem zajongok, meg semmi, de szöszmötölök, ez van. Ha reggel héttől délután ötig melózik valaki, akkor az estén kívül nem sok ideje van ezeket elintézni.
Ezért volt idegölő, mikor bevezették a környéken, hogy hétvégén és este 6 után nem lehet zajongani. Pl füvet nyírni. Kérdem én: akkor mikor nyírjak füvet? Vegyek ki szabit??!!
Persze ez én vagyok, más embereknél az ok eltérő lehet. Például amit fenn írnak. Ha amiatt kérdezed, mert neten aktívak az emberek, annak ismét más az oka - a net már-már egyenértékű lesz a valódi élettel, ott is meg kell mutatkozni, jelen kell lenni. Erre mindenkinek megvan az ideális időpont. Nappal szintén akadály a suli, munka pl.
Biztosan sokan vannak, akik lefekszenek időben, de sok embernél kényszer a tovább fennmaradás.
Mint pl nálam és az évfolyamtársaknál. Munka mellett a levelezős egyetemre tanulni kell, amihez csak pont az általad említett lefekvési idő környékén jutok hozzá. És muszáj, mert ha naponta nem szánom rá az időt, akkor megszívom, ugyanis vizsgaidőszakban is dolgozni kell, nem lesz több idő tanulásra, mint a nappalisoknak :)
Ötössel értek egyet.
Felkelek reggel 10-11 körül, és napközben zombi vagyok, még akkor is, ha dolgozom, akkor is, ha a napi egy órámat felkelés után lebicajozom.
Este 6-7-re egyszerűen kinyílik az agyam, és utolér az energiám. Ha nappal dolgozok, félregépelek, nem értem, amit olvasok, percekre leállok és csak pislogok. Ahogy lemegy a nap, úgy megy a munka, mint a szél. Nappal fancsali képpel ülök a kupi tetején, este olyan rendet csinálok, hogy a királynő is jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!