6 napot dolgozni pici gyerek mellett, szerintetek bevallaljam? Többi lent
Külföldön elünk, van egy 2 eves gyermekem. Eddig munkanelküli mellett dolgoztam arufeltöltökent szombatonkent egy boltban. Nem almaim munkaja, de kellett a penz. Van 2 diplomam es most csoda modjara, ennek megfelelö allast kaptam. H-P felallasban fogok dolgozni egy nagyon jo helyen, a picinek is el van intezve a bölcsi. Ebed utan hozom haza. Na most a ferjem es a csaladja szerint tartsam meg a szombati arufeltöltö munkat is, mert "jo peeenz". Persze jo kiegeszites lenne a fizetes mellett, de arra nem gondol senki h a gyerekkel alig lennek, plusz a hazimunkaz ki csinalna. Anyosom soha nem segitett, de velemenynyilvanitasban mindig az elsö. A ferjem nem tanult, a csaladja sem. Ezzel nincs is gond, mindegy hogyan keresi az ember a penzt, amig becsületes dolgozik valaki, az elött emelem kalapom. Viszont picit ugy erzem, hogy lehuznak. folyton ezeket a kisegitö munkakat sulykoltak belem, volt h idösek otthonaba jelentkeztem takaritonönek. Mert a diploma hülyeseg, penzt kell keresni. Na de ez most mellekes. Vegre lesz egy jo allasom, a penz is eleg, persze a szombato plusz jol jönne de megeri-e?
Mit gondoltok?
Mármint 5x dolgoznál fél napot, plusz a szombat? Mert azt írtad, hogy a gyereket ebéd után hoznád el. Azért az nem ugyanaz, mint 6 teljes munkanap. Én H-P dolgozom, nem szívesen vállalnám a szombatot is, de ez heti 42 óra.
Amúgy meg te tudod, hogy szükségetek van-e arra a pénzre.
Először anyagilag számítsd ki, hogy megéri-e. Amit az 1-es ír, hogy adó, támogatások, stb. ilyenkor hogy vannak.
Ha megéri, akkor beszélj a férjeddel. "Drágám, a háztartás is idő, ezentúl mit vállalsz? Főzés, mosás, takarítás, vasalás, mosogatás, bevásárlás, gyerek altatása, fürdetése, viszed őt orvoshoz, játszótérre, veszel neki ruhákat (mert az is sok idő)...?
Szerintem a férjed a beszélgetés harmadik másodpercében fogja mondani, hogy ne dolgozz szombaton. De akkor is beszéljetek tovább, ne az legyen, hogy bár félállásod van, de azért háztartással együtt kétszer annyit dolgozol, mint ő.
A férjed is tud másodállást vállalni, vagy kivenni a részét a főzésből és takarításból.
Én nem mennék szombaton is dolgozni.
Akkor számoljunk: a férj teljes állásban dolgozik, nem tudjuk, melyik országban, ezért legyen ez 40 óra.
A feleség félmunkaidőben, ez legyen 20 óra. Plusz ő csinálja a házimunkát, foglalkozik a gyerekkel, ez szerintem simán megvan további 20 egy két éves gyerek mellett, de akár 40 is lehet, a lakás méretétől és a gyerek igényeitől függően.
Innentől kezdve ha további kiegészítésre van szüksége a családi kasszának, akkor a férj választhat, hogy dolgozik-e hétvégente, vagy a lakást vágja puccba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!