Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért elfogadott hogy becsúszo...

Miért elfogadott hogy becsúszott gyereknél a férfi otthagyja a nőt és nem foglalkozik a gyerekkel, de ha a nő hagyja ott a gyereket, akkor a nő egy utolsó szívtelen dög?

Figyelt kérdés

jan. 4. 21:58
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
93%
Létezik anyai/gondoskodási ösztön, csak nem mindenkinél. Van, aki rá tud hangolódni már terhesen a babára, másnál csak fél vagy egy éves korban alakul ki. Aki kidobja a gyerekét, az egyértelműen sérült, nem tud kötődni.
jan. 4. 23:20
 12/66 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki való anyának, ez tény. Ez nem szép, de nekik talán nem is kéne megtartani a becsúszott babát!
jan. 4. 23:21
 13/66 anonim ***** válasza:
81%

Komolyan ez a sok általánosítás... Nincs annyai ösztön, mert van anya, aki elhagyja a gyerekét? Ez komoly? Ennyi erővel szerelem sem létezik, hiszen x százaléka az embereknek megöli a házastársát, ezért biztos szerelem sincs... xD

Emberek, mi a túró ez a negativítás így csütörtök estére? Ennyien szenvedtek a fronthatástól? Menjetek csokit enni - de azonnal! :)

Puszika és jó éjt!

jan. 4. 23:24
 14/66 anonim ***** válasza:
56%

Aki nem érti, hogy egyszerű biológiai oknál fogva az apa-gyerek kötődés soha a büdös életben nem lesz ugyanaz, mint az anya-gyerek kötődés, annak nincs miről magyarázni.

Természetesen, ha a férfi elhagyja, az is elítélendő, a többség el is ítéli, de nem lesz ugyanaz.

jan. 4. 23:28
 15/66 anonim ***** válasza:
87%

Én személy szerint egyformán ítélem el nemtől függetlenül, mert úgy gondolom, egyformán felelősek a gyermekért. A társadalom ítélete valóban különbséget tesz, mert ez a kialakult szokás, ezt az értékrendet tanuljuk alapból. Aki nem gondolkodik el rajta, nem veszi észre a logikátlanságot. Nem ez az egyetlen eset, mikor a szokásos értékítélet logikátlan.

Ugyanakkor azt is gondolom, hogy biológiai okokból az anya általában jobban kötődik a babához születésekor, majd ez tovább erősödik, mert általában az anya van otthon 2-3 évet vele. Emiatt átlagosan az anyák kevésbé képesek elhagyni a gyereküket, kevésbé megszokott dolog, ha ez bekövetkezik. De ez semmit sem befolyásol a felelősséget illetően.

jan. 5. 00:05
 16/66 A kérdező kommentje:
Oké, tehát biológia miatt van a legtöbb ember szerint. De szerintem ez hülyeség hogy az "anyához jobban kötődik mert belőle jön ki". Ha az apa is belerakja az érzelmi munkát a gyerekbe, akkor ugyanannyira kötődik (nálunk így volt). Ez inkább afféle mentegetőzésnek tűnik hogy "oh, hát nekem a gyerekkel esélyem sem volt, nem én szültem". Az anyával is inkább később alakul ki a kötődés, persze aki élvezi a terhességet (ha van ilyen) annak lehet.
jan. 5. 00:48
 17/66 anonim ***** válasza:
78%
Mert a nő elvetethette volna, ha nem akarja a gyereket. Az ő döntése volt, hogy megszületett.
jan. 5. 00:57
 18/66 anonim ***** válasza:
54%
Olyan nincs! Ha kell te szedj bogyót,az huzzon "sapkát" pluszba még vegye is ki! Vagy kaoartasd el. Igen,gyilkosság. De inkább mindhogy egy életen át szenvedjen a gyerek. És igen,elhagytak. Soha semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem az aki megcsinált,de aki megszült,lese írom.
jan. 5. 01:09
 19/66 anonim ***** válasza:
#kapartasd"
jan. 5. 01:12
 20/66 Derjaderja ***** válasza:
43%

17-tel értek egyet.

Én nem ítélem el a férfiakat ezért. Mért kellene 20 évig egy olyan családban élni, ahol nem akar? Ő azt javasolta, hogy szakìtsák meg a terhességet, a nő nem tette, onnantól ez nem a férfi dolga. Itthon még fizet is egész életében a semmiért.

És nem lehet összehasonlítani egy anya és apa korai kötődését. Még nem is mozog a magzat, de már jobban szeretjük, mint az összes többi embert együttvéve. Mire megszületik, bármit megadnánk érte. Az apja még csak akkor kezd vele ismerkedni.

jan. 5. 04:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!