Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másfél éves kislányom még nem...

Másfél éves kislányom még nem beszél,ez baj?

Figyelt kérdés
jan. 1. 17:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
9#-es,Ha az annak számít,hogy leírod,hogy a tiéd mit tud,de nem kell amúgy tudnia még ebben a korban,akkor oké. Elég nagy létszámú csoportban benne vagyok,egyidős gyerkőcök,simán megbeszéltük egyszer ott is ezt a témát,volt aki írta 0,és volt egy akinek tényleg két szavas mondatai voltak,vagy a kettő között. Nem licit volt szimpla felnőtt beszélgetés. Az én lányom pl nem járt még,amikor már a többi 80% igen,de ebből senki nem csinált versenyt. Minden gyerek eltérően fejlődik. Csak itt megy ez.:D 9# voltam.
jan. 1. 18:24
 12/27 anonim ***** válasza:
Vagy is 6# voltam,bocsi.
jan. 1. 18:25
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

"Az enyém most lett 18 hónapos, és nem beszél, szavakból is csak olyanokat mondd,"

Beszél a gyereked.

Ne mondd, hogy nem beszél!

Amikor egy kisgyereknél azt kérdezik, hogy "beszél?". Nem arra kérdeznek, hogy összetett mondatokban tökéletes ragozással folyamatosan nyomja-e, hanem arra kíváncsiak, hogy hol tart a beszédfejlődése.

Szavakat, szókezdeményeket, hangutánzókat mond?

Igen és ennyit és ennyit.

Minden következetesen használt hangalak számít. Te pl: 4 szót soroltál.

jan. 1. 18:26
 14/27 anonim ***** válasza:
15%
6,sok itt a megkeseredett irigy anyuka.
jan. 1. 18:27
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

11 miért lenne kamu?

Rohadt sok értelme lenne kamuznom itt az idegen embereknek...

10

jan. 1. 18:29
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Ne vitázzon senki ha nem muszáj. Mindegyik gyermek a maga módján fejlődik. Valamelyik szépen rajzol korához képest, valamelyik korábban beszél többet. Mindegyik okos, ügyes a maga tempójában (kivétel ha nem beteg).
jan. 1. 18:32
 17/27 anonim ***** válasza:
46%
Az még szomorúbb, hogy egyáltalán nem is érzed hogy miért volt a kommented teljesen irreleváns és haszontalan a kérdező szempontjából.
jan. 1. 18:32
 18/27 anonim ***** válasza:
15# Csak azért nem értem,mert a végén mind beszélni fog. Ez ugyanaz minthogy hamarabb eszik darabosat... a végén mind ugyanazt eszi darabosan. Egyik sem különb,zsenibb,jobb a többitől. Egy ismerősöm is belém állt a múltkor,hogy hogy lehet,hogy az enyémnek ennyi szava van sértődötten. Csak pislogtam. Nem az én érdemem,ő sem zsenibb,szimplán hamarabb beszél,más meg lehet már éppen a lépcsőn fut és abban jár előrébb. Lehet a második lányom meg még 2 évesen se fog beszélni. Ennyi. 6# voltam.
jan. 1. 18:34
 19/27 A kérdező kommentje:
1-es,az olyanokat mint papa,mama,baba,ci=cica,ham,pi=piros ilyeneket mond.
jan. 1. 18:37
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vannak szavai.:)
jan. 1. 18:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!