Mért vannak ápolatlan anyukák?
Ehhez, már nem tudok mit hozzátenni. Ha eddig nem fogta fel a kérdező, hogy mi miért van, akkor sajnálom. Kívánom, hogy soha ne kelljen beteg gyerekével smink nélkül rohanni orvoshoz. Soha ne kelljen kicsi gyermekét a saras úton ölbe vennie. Gyermeke az éppen aktuális csini ruciját, ne böfögje le. Mert az neki gondolom, tragikus lenne.
Nekem viszont megadatik az öröm, hogy nyakig merülhetek fiaimmal a homokozóba. S ha latyakba fel kell emelnem a beteg gyermekem, nem érzem magam rosszul tőle. Attól sem, ha koszos leszek a kismocitól. Sőt ha elesik lenn játék közben és vállamon vigasztalom és nem vagyok elég szemfüles, némi fikusz is elfér a toppomon hazáig. Igénytelen vagy ápolatlan vagyok? Van aki szerint igen. Viszont kisfiam osztálytársnői ha bent vagyok a suliban, mindig bókolnak - Hogy maga milyen szép!-mondják a kislányok , és néznek rám, simogatják a hosszú megfésült hajam. Pedig nem sminkelem magam. A gyerekek őszinték. Nekik hiszek. Kisfiam pedig büszke az ő szép anyukájára. S nekem ez a fontos. Na meg a férjem. Ő is szeret és szépnek talál. S bizony a smink miatt még egy férfi sem maradt vagy vált el. A váláshoz kicsit több kell, mint sminkhiány vagy néhány plusz kiló. A smink csak külsőség. Azt elmondom, hogy az én nővérem, sminkel, napi háromnegyed órát tollászkodik a tükör előtt, mégis a harmadik férjét nyúzza. Elvált, mert megcsalták. Nem lehet kedves kérdező, hogy a smink nem minden? Főleg a házasságban nem.
Én is úgy érzem, hogy azért, mert valaki nem sminkel és rövid a haja, még nem ápolatlan és igénytelen.
Nálam a smink kimerül a spirálban, bronzosítóban és a szájfényben, de ez is csak akkor, ha a párommal megyünk valahová. A hajam nemrég vágattam le állig érőre és nagyon jó lett, sokkal jobb, mint régen, amikor hosszú volt és állandóan össze volt fogva, mert abba kapaszkodott a kisfiam :)
Ha elmegyek itthonról, mindig a jobb ruháimat veszem fel, farmer, csinos felsők, csinos kabát, csinos lapos, kényelmes cipő. Mindig megnéznek az utcán még a babakocsit tolva és a nagy után rohanva is és nem azért, mert nem vagyok kisminkelve és rövid a hajam, hanem elismerő tekinteteket kapok, pedig 5 kg-val több vagyok még a versenysúlyomtól :)
Amit én sem értek, az az igénytelen melegítő, koszos, szakadt ruhák és cipő, zsíros haj együttese, de ez sok gyermektelen nőre is jellemző.
Na a másik véglet meg a műkörmös, agyonszolizott, tűsarkú cipős, 40 kg-os anyuka, ezektől is kiráz a hideg :)
A férjem tuti kívánna téged...szájonvágni!!!:-)
Láttam olyan nőket,mint te vagy.Erre mondja a férjem és a barátai,hogy csak b@szni jó.
Végigolvastam.És mosolygok folyamatosan.Rendesen kiakadtak rád, pedig igazad van sok mindenben.
Én csak azt nem értem, hogy az a sok véranya, akik itt vannak, mind ájuldoznak, hogy nekik annak ellenére is,- hogy nem tudnak, vagy nem akarnak adni magukra,(esetleg így érzik jól magukat)-mennyire tökéletes a házasságuk, a férjük így még jobban kívánja őket, stb, akkor egy másik témakörben miért minden második kérdés az, hogy "Miért nem kíván a férjem?, 1 év után nincsen szex, mit tegyek?, Kisbabánk van, 2 éve vagyunk együtt, és megcsal!,Mióta szültem nem kíván!" és folytathatnám a végtelenségig.
Én 17 évesen szültem, és mindig is igényes voltam magamra, akkor is, mikor a fiam még pici volt, és most is, amikor már kamasz.Havi 1 fodrász akkor is belefért, fél óra tornára akkor is volt időm, és hogy ne legyek annyira sápadt 10 perc szoli is belefért/oké, az nekem itthon van/, sminkeltem is minimálisan igaz, de minden nap.És az öltözködésemre is adtam, nem tűsarkúban toltam a babakocsit, de nem is kinyúlt mackóban.
Valamit csak jól csináltam, megtaláltam a középutat a nőiesség és az anyaság között, hiszen a férjemmel 16 éve együtt vagyunk, imád-kíván a mai napig, a fiam meg arra büszke, hogy sokszor azt hiszik a nővére, vagy a barátnője vagyok:)))
Na, kedves utolsó megmondtad a frankót - igényes vagy magadra. De a kérdező ápolatlanságról beszélt, nem igényességről.
Én csak azt nem értem, miért gondolja mindenki azt, hogy a smink egyenlő az igényességgel, és ha nem sminkelsz, akkor igénytelen vagy?
Én pl. nagyon ritkán teszek fel sminket, mert mindegyikre érzékeny vagyok, és nincs kedvem próbálkozni, hátha bejön valamelyik, csak azért, mert ismeretlen csinibabák szerint az igénytelenség, ha nem vagyok kifestve.
Legyek inkább szerintetek igénytelen, mint hogy égővörös, fájdalmas és viszkető foltokkal borított arccal létezzek.
A kinyúlt melegítőről meg csak annyit, hogy az elején nagyon lelkesen, normális ruhában vittem a kicsit a játszóra, és azóta ezek a ruhadarabok nem kicsit váltak topissá, a homokot csak részben lehetett kiszedni belőlük. És azért annyira nem vagyok gazdag, hogy csak számomra érdektelen emberek véleménye miatt félévente teljesen új ruhatárat vásároljak magamnak.
A helyzet az, hogy azért estek neki a válaszadók a kérdezőnek, mert látatlanban, ismeretlenül ítélkezik. Az ilyen meg témától függetlenül sokaknál kiveri a biztosítékot, tegyük hozzá, némileg jogosan.
És gratulálok, hogy már ennyi ideje együtt vagy a férjeddel, és a fiad barátnőjének néznek. De képzeld, ezt el lehet érni smink nélkül is, sőt, melegítőben is. Tapasztalat. Sosem a külsőség a lényeg, bár ezt sokan hajlamosak elfelejteni, hanem a KISUGÁRZÁS. Lehetsz te akármilyen tiptop, ha a gondjaidat és az éveidet elárulja a szemed. Erről ennyit.
Szerintem sem érdemes vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!