Mért vannak ápolatlan anyukák?
Az az igazság, h előtte sem sminkeltem, a hajam szép volt, de annyira hullott, h tüsire vágattam, mert mindenhonnan, értsd úgy, h a kajából, a gyerekem szájából húzogattam a hosszú hajszálakat, tele volt a szőnyeg, a ruhám, gáz volt.
Előtte is farmeros voltam, és szinte az esküvőmön volt rajtam először magassarkú:)
Én biztos eleve ilyen elcseszett fajta vagyok:D
az ápolatlanság fogalmába nekem egyik sem fér bele... sem a rövid haj, sem a sminktelenség, sem a topi ruhák. Az utolsó max igénytelenségre vagy relatív szegénységre utalhat.
Ápolatlan számomra a zsíros haj, a lepedékes, szuvas fog, a piszkos kéz és köröm.... stb.
Te hogy jársz le egyébként az utcára?
Szerintem az idödet inkább te is magadra töltenéd mint ilyen kérdéseket kiírni.
Pl.Èn alig élek.2 gyerekkel 2,5 éves és 7 hónapos.Egy nagy kertes házban,segítség nélkül egyedül egész nap.A férjem reggeltöl estig dolgozik.A szüleim 1000kmre,anyósomék is messze.
A fiam 3 hónapja minden éjjel 3x 4x ébred,a lányo sem egy piskóta gyerek.Minden a nyakamba.Nekem nincsen idöm,se energiám fodrászhoz,kozmetikushoz járni.Ès a férjem igen is kíván,és szeret!!!!
AZ ápolatlanság számomra sem a topis ruháknál kezdődik. Ahogy előttem írták: zsíros haj, koszos köröm, hónaljszag, rothadó fogak.
Nekem hosszú a hajam, de mindig össze van kötve, különben kitépi a gyerek. A játszótérre nem húzok gálaruhát, magassarkúval, ugyanis nem látom értelmét a nedves homokban tönkretenni a fent említett ruháimat. Homokozni tökéletesen megfelel a topisnak ítélt melegítő, vagy az régebbi pulóver. Egyetlen ismeretlennek sem kívánok megfelelni:)
A férjem kíván, valószínű az az oka, hogy ha neki akarok tetszeni, akkor neki fogom felvenni a csini ruhát, és festem ki magam, nem a játszótéri anyukáknak, akik ha emiatt ápolatlannak tartanak, akkor tehetnek egy szívességet.
Attól, hogy te első pillantásra ítélkezel, még senki életébe nem látsz bele. Nem tudhatod, hogy otthon milyen, hiszen nem látod.
Itt az én példám: ha időnként látnál a játszóról hazafelé jövet, én is kiváltanám a lesajnálásodat, mert a hajam csatakosan összetapad a homoktól, a ruhám saras, és nem a legjobb minőség csak egy melegítő. És ha látnál mondjuk délután, amikor csak sétálni megyünk hárman, biztos elismerően bólogatnál, csini ruha, enyhe smink, szép haj.
depi(értehető),
erőhiány(érthető),
időhiány(érthető),
motiválatlanság (érthető)
lehet, h azért van pénze, mert magára nem költ és így marad csak másra pénze
nem biztos, hogy nőnek érzi épp magát a háztartás, a gyerekek, a monotónia mellett
nem kap bókot otthon, ezért elunta, hogy szép legyen ( ha se így se úgy nem kap, akkor hosszú távon nehéz erőt, időt ,pénzt fektetni ebbe)
Szerintem meg az a szánalmas aki a babája mellett arra fordítja a legtöbb energiáját hogy minnél szebb,csinosabb és divatosabb legyen,persze ezzel nem azt akarom mondani hogy ne tegye de azért bizonyos határokon belül,azzal hogy gyereket vállal az ember azt is vállalja hogy az EGO helyett a kicsi lép az első helyre és ha ez azzal jár együtt hogy legtöbbször melegítőben és smink nélkül járok ki akkor elfogadom és kész!
Persze mint ahogy előttem is írták a minimum az ápolt,tiszta külső de ennek semmi köze az öltözköséhez vagy a sminkhez!!!!
Általában a gyermektelen vagy sok segítséggel rendelkező, fittmamák teszik fel az ilyen kérdéseket...
Alapból szeretem a magassarkút, szolídan elegáns öltözéket, kicsi sminket, szép hajat.
DE: ha babakocsival kell mennem valahová a gyerekkel (teszem azt, sétálni), akkor bizony sportcipőt húzok, sokszor tréningnadrágot (nem a kinyúlt, szakadtat, de tréninget), esetleg farmert. A hajam bizony összekötöm és szinte kizárt, hogy kisminkeljem magam.
Mindennek megvan a maga helye és ideje. A babakocsis séták nem a kiöltözésről szólnak. Majd ha neked is azzal kell menned valahová, próbálj meg tűsarkúban irányítani egy babakocsit, ami mondjuk alapból 10-5 kg és még benne van a baba, esetleg még be is vásároltál. Aztán cipeld fel az emeletre, tedd fel a buszra, stb. mindezt talpig kikenve-kifenve :-)
Nem rosszindulatból írtam, de kicsit jobban bele kellene gondolni a helyzetbe, mielőtt pálcát törsz a kismamák fölött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!