Mért vannak ápolatlan anyukák?
Kedves utolsó...van abban valami amit mondasz...de elvetélt vita ez hisz nekem eszembe sem jut a fodrász,a a kozmetika vagy a masszőr mióta gyerekem van inkább a játékok végtelensége,a ruhácskák,a babaúszás,az együtt töltött idő.
Ja,és képzeld a szegény emberek is szülnek babák mert ők is szeretik őket:-))))
16:01
Nekem telne fodrászra, de minek?
Ha meg tudom csinálni magamnak a hajamat, akkor feleslegesen járkálok fodrászhoz.
Csatlakoznék azon anyukákhoz, akik ha csak egyszerűen sétálni mennek, akkor "toprongyosak" - szerinted...
A budai hegyekben lakunk. Fogalmam sincs, hogy egy séta alkalmával mekkora szintkülönbségeket mászok meg, de nem is érdekel. Szarabbnál szarabb járdák és utak vesznek körül mindenhol. És hogy hogy nézek ki egy ilyen séta alkalmával? Sportcipő, farmer, mostanában széldzseki, hosszú hajam összekötve, smink nuku! És nem vettem még észre hogy bárki csúnyán nézett volna rám. Szerintem akkor néznének hülyének, ha tűsarkúban, kiskosztümben, talpig sminkben és minimum besütött hajjal csinálnám ugyanezt.
Ellenben, ha csavarogni megyünk, vásárolgatni, barátnőkkel, más babás anyukákkal találkozunk, akkor előkapom a szövetnadrágom, a csini kabátom, a nem tűsarkú, de magasabb sarkú csini cipőm, és egy nagyon pici sminket teszek fel, hajam leengedve (de hajgumival a zsebemben, mert ilyenkor is fel szoktam venni a fiam, aki szeret a hajamba csimpaszkodni). Messziről lehet azt mondanád, hogy ekkor sem vagyok sminkelve, mert natúr színűre festem a szemhéjamat, inkább csak csillog egy picit, szempillaspirál, pici szemceruza, esetleg nagyon halvány színű rúzs. Alapozót nem használok, mert a 8 hónapos fiamnak mániája, hogy ha kézben van, akkor nyalogatja az arcomat.
Köröm: nem növesztem meg, már előttem nagyon szakszerűen megírták, hogy miért. Átlátszó körömerősítőt kenek rá, az nem látszik, ha elkezd lekopni. Merthogy sajna nem futja az időmből, hogy két naponta újra manikűrözzem a kezem.
Fodrász: nem voltam, mióta megszületett a fiam, de én is be tudom magamnak festeni. És festem is. Igaz, hogy ilyenkor éjfél előtt tuti nem kerülök ágyba, mert csak azután tudok neki fogni, hogy a fiam elaludt.
Szóval nem gondolom, hogy első látásra bárkinek is joga lenne a másik fölött ítélkezni, mert így vagy úgy néz ki.
Ja és reggelente nem az az első dolgom, hogy rohanjak sminkelni. Nos ez alapján úgy tűnik elég igénytelen vagyok. De a párom ilyen "igénytelenül" is szeret. Mert azért szeret aki vagyok, és nem azért akit tudnék magamból csinálni egy adag festékkel...
16:01!
Nálunk nincs a fodrászüzletben játszósarok. Sőt, lefogadom hogy nyolc hónapos gyerekemet csak egy nagyon rövid ideig kötné le.
"Ja hogy nem marad nyugton és szétpakolja a boltot? Meg kell nevelni..."
Oszd meg velem a titkodat, hogy neveled te meg a hat-nyolc-12 hónapos gyerekedet, hogy ne kússzon másszon és ne rámolja szét a boltot? Mert én nem ismerek ilyen csodamódszert, pedig már három gyerekem van.
Nekem két hónapos a fiam. Ez előttem szólók már mindent megírtak. Én gyakorlatilag csak a tescoba öltözök ki,mert amióta megvan, máshová nem jutok el - az orvoson, védőnőn, gyógyszertáron kívül -. De a régi életemet boldogan cseréltem el a mostanira!
Ha ordít a fiam, mert már menne sétálni hát biztos nem a magassarkú csizmámat keresem, hanem az edzőcipőmet gyorsan felkapom és már megyünk is, mert tudom, hogy rosszul érzi magát ilyenkor a lakásban, mehetnékje van. Biztos a kérdező se szokott non-stop csak a lakásban lenni. Vannak ám ilyen helyzetek az életben, amikor az embernek gyereke születik.
És nem érzem magam ezért topisnak. Régen hiányzott a kiskosztümöm, a csinos hivatali öltözet - köztisztviselő vagyok - de most azt tesz boldoggá, hogy a fiamon új rugit látok.
Kedves kérdező, megváltoznak a dolgok, amikor az embernek gyereke lesz! Az ember énje teljesen másodlagos lesz, és mindent alárendel csak a gyerekének. Aki nem így tesz szerintem az a furcsa.
És a párom véleménye rólam most: Jobban szeret, mint valaha. ---ezeket ő mondta nekem tegnap este: Eddig "csak" a nőt látta bennem, de most látja az "anyatigrist" amikor valaki közeledik a fiamhoz, látja az "esendő anyát" amikor a fiam kórházban volt és az ágya mellett ültem sírva EGÉSZ ÉJJEL, látja az "aggódó anyát" aki most voltam, mert a fiam oltás kapott és egész éjjel fent voltam, mert a lázát mértem, látja a "lökött anyát", aki a fiával bohóckodik minden nap, és látja a "gondoskodó anyát" aki figyel az etetésre, a pelusra, a melegre a szobában, az elegendő takaróra éjjel, a kisruháknak még a mosószerére is. És mondd, te azt hiszed, hogy nem kíván?????? Jobban, mint valaha!
Majd még te mondod meg nekem, hogy nekem nem szabadott volna szülnöm, mert akinek nem futja fodrászra, akkor annak tilos gyereket vállalnia,akkora semmirevaló, tán még élnie se szabad... mert gyerek csak annak jár,akinek futja a gyereken kívül luxuskiadásokra is.
Az én férjem nem olyan, hogy elválik, ha nem vagyok misssszribi. Ellenben a tietek lehet, hogy azonnal lecserélne ezért, mert nem ütitek meg a szintet. Ez aztán a szerelem.
Persze, gyerek csak annak jár, aki meg tudja fizetni a gyereket is és a csilivilliséget is. Vicces vélemény. Még jó,hogy ezt csak pár sznob osztja.
Ismerek olyan anyukát egy fórumról, akinek a mániája minden reggel kipingálni magát, belőni a séróját, kihívó ruhákat hordani még otthon is... merthogy ő ad erre. Hát, ne tudd meg, hogy a képeken hogy néz ki. Nagyon leélt feje van, a sok kencének meg szoláriumnak megvan a nyoma. A lányával pedig alig van, mindig lepasszolja valakire, ő meg addig ALSZIK. Mert neki muszáj nappal is aludnia. Sétálni sem viszi, mert minek, a lányt kitolja babakocsistol az erkélyre...
Na, ezért megéri sminkelni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!