Szülinapra gyereknek baj a nagyobb "buli"?
Van egy lányom, szűk családi körben szoktuk tartani a szülinapot, de nálunk ez is 15-18 fő. Nagyszülők, mi, nekem van 2 tesóm párjaik gyerekeik, meg férjemnek is 1 tesója férje gyerekeik. Általaban étterembe megyünk mert egyszerűbb, le tudunk együtt ülni, nem abból áll a szülinap hogy a konyhánkban egymást kerülgetjük. Januári gyerek, kerti buli érdekes lenne, ha nyári lenne ott lehetne. Nyilván ennyi főre egy 100-as van az étterem, meg a torta kb 20e.
Van egy barátnőm,akivel a gyerekeinknek pár nap eltéréssel van a gyerekek szülinapja, ő mindig le tudja annyival hogy vesz neki egy kb 6 szeletes zsúrtortát meg egy ajándékot, és 3-an otthon megeszik a tortát. Mindig megjegyzi nekem ilyen tájban, hogy jaj nem kell a gyereknek a puccos szülinap, meg hasonlókat, nyilván tudom, rám céloz..Ovis ballagásnál ugyanez volt, mi elmentünk kajálni, ott is megjegyezte, hogy jaj de gáz ovis ballagást tartani, ő vett a gyereknek egy lufit, majd ha leérettségizik, majd azt tartják. De most miért olyan tragikus hogy mi jóban vagyunk a családunkkal? Mert ők nem nagyon vannak jóban a családjaikkal..most tehetek róla, hogy mi igen és nem sajnálunk egy évben egyszer egy vendégséget? Vagy tényleg mi visszük ilyen túlzásba, hogy egy kisgyereknek tartunk egy éttermi szülinapot?
Nem is értem az ilyen kommenteket, hogy "szerintem is túlzás."
Az megvan, hogy a kérdés ez: "Vagy tényleg mi visszük ilyen túlzásba, hogy egy kisgyereknek tartunk egy éttermi szülinapot?"
Szerinted erre miért nem lehet leírni, hogy igen, szerintem túlzás?
én sose tettem megjegyzést ő miért nem tart nagyobbat
Nem, te kiírod orszáf-világ elé. Ő veled beszéli meg, te meg itt anonim emberektől vársze megerősítést, hogy jobb vagy nála.
2-es vagyok. Mi télen is lazán bográcsozunk, pl. a karácsonyi halászlé is abban készül amióta az eszemet tudom. Szerintem tök jó buli. Annyi a titok, hogy ilyenkor nem olyat szoktunk főzni, amit lassú tűzön kell 3-4 órát rotyogtatni és fel kell öltözni na. :')
Fedett helyre beállnak a srácok (nálunk a bogrács a férfiak dolga), gázpalack és gyors összedobják a kaját, kint beszélgetnek, iszogatnak, a nők bent tesznek-vesznek, játszanak a gyerekekkel, stb., aztán tetszőlegesen helyetváltoztat mindenki, pl. a gyerekek is kimennek játszani, aki fázik bejön melegedni, de lehet csinálni puncsot, forraltbort, jópofa bulikat lehet télen is összehozni.
Mi sem lakunk hodályban, nálunk is 4 fős asztal van, bővíthető 6-ra, de ilyenkor bekerülnek a terasz bútorok is, így letudunk ülni együtt enni, de az sem baj, ha két váltásban tesszük, nálunk ilyenből nincs gond, laza a stílus... :D Én kimondottan szeretem, amikor így benépesedik a házunk, mindenhol szöszmötöl valaki, nekem ez (is) a családi ház értelme. Nagyon sokszor vannak vendégeink a mindennapokban is.
Nyáron egy családi buli kiegészül azzal, hogy mindenki fürdőruhában flangál és tetszőleges időpontban ugrik egy s*ggest a medencébe. Akkor hideg limonádé van és koktél, kint van elegendő asztal és szék mindenkinek. Más feeling, nyilván kényelmesebb, de ebben pl. azt nem szeretem, hogy minden cuccot (tányér, evőeszköz, pohár, szalvéta, stb.) ki kell vinni. Cserébe viszont nem kell öltözni, ha ki-be mászkálunk.
Egyébként közben eszembejutott, hogy a családban az unokatesók pl. mindig bowlingozással ünnepelnek (lakásban laknak), oda megyünk évi egyszer, gurít a 80 éves nagymamám is, lehet enni, inni, játszani, ez a gyerekeknek is lazább kicsit, élvezik a nagyobbak is. Mi ezeket szeretjük. Az étteremben ünneplés nekünk megmaradt "nagyobb ünnepekre", ballagásra, stb., max kis családként megyünk el szülinapon enni egyet (mondjuk nálunk ehhez nem kell alkalom), de én pl. nem szólogatnék be valakinek azért, mert neki így szép és jó egy ünnep és az sem érdekel, ha másnak nem tetszik, ahogy mi csináljuk. Akkor ő csinálja máshogy és kész... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!