Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülinapra gyereknek baj a...

Szülinapra gyereknek baj a nagyobb "buli"?

Figyelt kérdés

Van egy lányom, szűk családi körben szoktuk tartani a szülinapot, de nálunk ez is 15-18 fő. Nagyszülők, mi, nekem van 2 tesóm párjaik gyerekeik, meg férjemnek is 1 tesója férje gyerekeik. Általaban étterembe megyünk mert egyszerűbb, le tudunk együtt ülni, nem abból áll a szülinap hogy a konyhánkban egymást kerülgetjük. Januári gyerek, kerti buli érdekes lenne, ha nyári lenne ott lehetne. Nyilván ennyi főre egy 100-as van az étterem, meg a torta kb 20e.

Van egy barátnőm,akivel a gyerekeinknek pár nap eltéréssel van a gyerekek szülinapja, ő mindig le tudja annyival hogy vesz neki egy kb 6 szeletes zsúrtortát meg egy ajándékot, és 3-an otthon megeszik a tortát. Mindig megjegyzi nekem ilyen tájban, hogy jaj nem kell a gyereknek a puccos szülinap, meg hasonlókat, nyilván tudom, rám céloz..Ovis ballagásnál ugyanez volt, mi elmentünk kajálni, ott is megjegyezte, hogy jaj de gáz ovis ballagást tartani, ő vett a gyereknek egy lufit, majd ha leérettségizik, majd azt tartják. De most miért olyan tragikus hogy mi jóban vagyunk a családunkkal? Mert ők nem nagyon vannak jóban a családjaikkal..most tehetek róla, hogy mi igen és nem sajnálunk egy évben egyszer egy vendégséget? Vagy tényleg mi visszük ilyen túlzásba, hogy egy kisgyereknek tartunk egy éttermi szülinapot?

2023. dec. 15. 21:04
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Az a baj a többi gyerek már nagy, 13-12-10-9-9 évesek. Őket már nem nagyon érdekli a játszóház, annak meg nincs értelme, hogy a miénk szaladgál, 15-en meg nézzük..

Majd biztos szeretne idővel a barátaival szülinapot, lehet olyan is, eddig nem merült fel, elsős. De ha lesz is olyan attól még nem szüntetném meg a családit se, legyen akkor 2.

2023. dec. 15. 21:57
 12/37 anonim ***** válasza:
42%
Mondjuk arra kíváncsi lennék milyen étteremben etetsz, itatsz meg 18 embert 100e forintból. Mai árak mellett esélytelen. Mindenki olyan bulit tart amekkorát akar. Személy szerint az.ovis ballagás szerintem is nagyon gáz, az a szülőkön kívül senkit nem érdekel. Esetleg nagyszülőket, de abból kislakodalmat tartani kész vicc kategória. Nálunk is csak a középiskolai ballagást szokták tartani.
2023. dec. 15. 22:01
 13/37 A kérdező kommentje:

Budapesttől 40 km-re lakunk. Ott. Ide nem írnám ki az étterem nevét. 4 fős tálakat szoktunk rendelni, 14000 ft darabja. Abból szoktunk 4-et. Mivel 5 gyerek van kapásból bőven elég, nem esznek sokat, tavaly is egyik tálat kb kompletten hazahoztuk. Az 56e ft. A többi az üdítő, kávé. Alkoholizálni az én apám alkoholizál csak, senki más. De étteremben legalább ő sem, mert nem meri folyton kérni, otthon meginna egy liter páleszt míg ott kikér 2 felest max meg egy korsó sört. 100 alatt kijön simán

Tortát, pogácsát vihetjük.

Van egy másik étterem is, ott 55000ért van 15 fős tál + ajándék 2 db pizza.

Hol itt hol ott tartjuk.

2023. dec. 15. 22:06
 14/37 A kérdező kommentje:
Miénkkel együtt 6 gyerek van nem is 5*
2023. dec. 15. 22:07
 15/37 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam Budapest 18 ker céges buliban, 41 fő. Leves, tálak, desszertek, üdítő, víz, sör, bor, kávé volt az árban. Ez volt 360e ft, annyit fizettünk. Szóval azért nem mindenhol vannak az árak elszállva, de nem is igazán lenyeges most :D
2023. dec. 15. 22:10
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Én legutóbb ilyen trambulinos helyre voltam hivatalos gyerekszülinapra (én vagyok a tiszteletbeli nagynéni). Nem tudom, Magyarországon van-e ilyen, ez volt [link] .

Na ez olyan vicces volt, hogy még én is ugráltam, nemhogy a nagyobb gyerekek.

2023. dec. 15. 22:12
 17/37 anonim ***** válasza:
88%

Gyerekekkel nem étteremben tartanám, szerintem az unalmas egy gyereknek. Inkább játszóházban vagy ilyesmi.

De nem vagyunk egyformák, lehet hogy ő se rád célozgat csak elmondja a saját álláspontját. Szrd le.

2023. dec. 15. 22:14
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha belefér, akkor miért is ne? Ti dolgotok. Ráadásul otthon el se férnétek ennyien, ahogy írtátok.

Nyilván "legyen bográcsozás", de januárban? Esélytelen. Ovis ballagásra lehetett volna, de nem baj, ha nem.

2023. dec. 15. 22:18
 19/37 A kérdező kommentje:

Igen, de már írtam korábban, ő az egyetlen játszóház korosztályú egyén. Majd ha lesz annyi kisbarátja akiket elhív lesz gyerekbuli (is) simán. De attól még a családit se adnám fel, majd lesz 2.

De amúgy ha nem is rám céloz tudja hogy mi így tartjuk...akkor se mondanék ilyet. Most ez olyan mintha én mondanám neki, hogy "jaj de gáz hogy vannak olyan családok, ahol egyik nagymamát se hívják meg meg az unokatesóit se ismeri a gyerek"

Gondolom neki se esne jól. Holott nyilván én nem mondok véleményt, de fura hogy valaki se a saját szüleivel, se a párja szüleivel, se egyikőjük tesójával nincsenek jóban.

2023. dec. 15. 22:19
 20/37 Derjaderja ***** válasza:
95%

Szerintem nincs igaza a barátnődnek. Persze úgy csinálja ahogy akarja, de ha nem frusztrálná a dolog, akkor nem okoskodna. Valamiért ő legutoljára ezt az ünnep témát, lehet hogy őt nem ünnepelték, mindegy is. Minden megoldás jó elméletileg.

Nálunk most volt a fiam szülinapja. Egyik nap anyuéknal volt, ott 6an voltunk felnőttek, mert ennyien vagyunk. Tök jó lenne étterembe menni, de apukám már nem tud kijárni.

Másnap idejöttek vendég gyerekek a szüleikkel.

Valaki meg játszóhazban tart stb. Annyi opció van, válaszd a Nektek valót.

2023. dec. 15. 22:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!