Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülinapra gyereknek baj a...

Szülinapra gyereknek baj a nagyobb "buli"?

Figyelt kérdés

Van egy lányom, szűk családi körben szoktuk tartani a szülinapot, de nálunk ez is 15-18 fő. Nagyszülők, mi, nekem van 2 tesóm párjaik gyerekeik, meg férjemnek is 1 tesója férje gyerekeik. Általaban étterembe megyünk mert egyszerűbb, le tudunk együtt ülni, nem abból áll a szülinap hogy a konyhánkban egymást kerülgetjük. Januári gyerek, kerti buli érdekes lenne, ha nyári lenne ott lehetne. Nyilván ennyi főre egy 100-as van az étterem, meg a torta kb 20e.

Van egy barátnőm,akivel a gyerekeinknek pár nap eltéréssel van a gyerekek szülinapja, ő mindig le tudja annyival hogy vesz neki egy kb 6 szeletes zsúrtortát meg egy ajándékot, és 3-an otthon megeszik a tortát. Mindig megjegyzi nekem ilyen tájban, hogy jaj nem kell a gyereknek a puccos szülinap, meg hasonlókat, nyilván tudom, rám céloz..Ovis ballagásnál ugyanez volt, mi elmentünk kajálni, ott is megjegyezte, hogy jaj de gáz ovis ballagást tartani, ő vett a gyereknek egy lufit, majd ha leérettségizik, majd azt tartják. De most miért olyan tragikus hogy mi jóban vagyunk a családunkkal? Mert ők nem nagyon vannak jóban a családjaikkal..most tehetek róla, hogy mi igen és nem sajnálunk egy évben egyszer egy vendégséget? Vagy tényleg mi visszük ilyen túlzásba, hogy egy kisgyereknek tartunk egy éttermi szülinapot?

2023. dec. 15. 21:04
1 2 3 4
 21/37 Derjaderja ***** válasza:
46%
Az óvis ballagás meg mért lenne gáz? Az élete felét zárja le a gyerek. Nagyon hasznos, a lelki egészséget fejlesztő dolognak tartom. Önértékelés, búcsú, lezárás, emlékezés.
2023. dec. 15. 22:26
 22/37 A kérdező kommentje:

Ja eszembe jutott, a flancolás szót emeli ki mindig, hogy aki tart nagyobb szülinapot a gyereknek az flancol. Én nem érzem annak, minket is vendégül lát néha a család, legalább egy évben 1-2X eleve illik viszonozni, legalább akkor van alkalom mögötte.

#20 Hát igen nekem is úgy jön le, hogy fusztrálja de nem tudom miért, engem pl abszolút nem érdekel hogy nem tartják vagy nem érzem gáznak, nem tenném szóvá, így sokkal visszásabb hogy a semmi miatt "fikáz" inkább másokat. Mi tavaly is áthívtuk őket is utólag egy kis ünnepségre aznap délután, tortáztunk, ettek nálunk stb, hoztak ajándékot..utána ő nem hívott át minket tortázni, de kijelentette, hogy majd átjönnek hozzánk, hogy mi is fel tudjuk köszönteni az övét, ami nekem fura volt :D én készüljek az ő gyereke szülinapjára is kb? De mindegy átjöttek, felköszöntöttük..

Néha olyan fura dolgai vannak😅

2023. dec. 15. 22:30
 23/37 A kérdező kommentje:
#21 Így van, ez is egy kis mérföldkő volt neki 4 év után ☺️
2023. dec. 15. 22:31
 24/37 Derjaderja ***** válasza:
49%

22. Az ilyen dolgoknak általában van oka, titkos frusztráció például. Nekem is vannak ilyenek magamban meg áldozata is voltam hasonló megjegyzéseknek.

Határeset aszerint, hogy mennyire tűnik szándékosnak vagy mennyire bánt. Én az ilyen embereket "leválasztom" legalább a lelkemre, ha a gyerek érdekében tartjuk is a kapcsolatot, onnantól sematikusan kommunikáló, "szürke kő" taktika ezerrel és tudatosítom magamban hogy a bunkó megjegyzése a saját nyomoznak szól, bármi is az.

Hozzáteszem, ez is jól hangzik de nekem a legjobban mégis az megy ha elkerülhetem aki így nyilvánul meg velem.

2023. dec. 15. 22:36
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

A ti dolgotok, hogy mit szerettek és mire van keret. Van, akinek lételeme a nagy ünneplés, más nyugodtabban szereti. Megint más meg szeretné nagyban, de nem fér bele neki. Egy részük ezt tudomásul veszi, más részük irigykedik és van, aki ezt úgy mutatja ki, hogy beszól azoknak, akiket irigyel. Ha csak simán nem jönne be neki a nagy ünneplés, akkor szerintem nem tenné szóvá minden alkalommal.

Nálunk a kisfiunknak szokott lenni egy sima születésnap szűk körben és egy olyan nagycsaládi összejövetel, ahol többeket ünneplünk egyszerre (4 születésnap, 3 névnap van 3 héten belül). Utóbbi nálunk is 15+ fő. Igaz, a szülői házban tartjuk és többen besegítünk a készülődésnél.

2023. dec. 15. 22:41
 26/37 Derjaderja ***** válasza:
100%

Egyébként ez akkora érték, hogy a család tud találkozni, és jó is a viszony, hogy ennek nincs pénzben kifejezhető ára. A gyerek lelkének egy csoda.

Nálunk anyu rokonsága olyan hogy mindenki normális, mindig támogatás volt a családban, egyszerű jószándékú emberek. Évi 1x Karácsonykor jön össze az egész csapat, szerintem nagy ajándék ez a gyerekeknek. Bár többet lehetne, mindegy milyen apropóból.

2023. dec. 15. 22:42
 27/37 A kérdező kommentje:
Hát igen, amúgy egyet értek.. névnapja júliusban van, eddig nem nagyon tartottuk, de lehet most arra is tolunk egy nagy kerti bulit, régóta akarok egy kerti bulit, hiába van bográcsunk 2* ha főztünk mostanában benne :D azt már el se mondom inkább neki 🤭
2023. dec. 15. 22:45
 28/37 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem is flancolas,de ha én lennék a barátnőd tuti nem mondanám neked. Ha van rá penzetek nekem mindegy mire költöd. Nálunk a szülinap mindig háznál van és pl. nálunk se lehet annyira elférni, hogy tizfogasos ebéd legyen, de nem is hiányzik ez senkinek. Egy 7 évesnek szerintem unalmas a családi vacsi, osztalytarsakat hívd el játszóházba, akivel jóban van. Nagycsaladban van sok szülinap. Hetente beultok valahova egy százasért?
2023. dec. 15. 22:55
 29/37 anonim ***** válasza:
71%

#28 Miért kéne beülni hetente, csak azért, mert szülinapkor belefér? Kell egy hely, ahol elfér annyi ember. Nyilván a gyerek családi összejövetelét nem a nagynéni házában tartják. És nyilván olyan helyet választ, ami annyi embert le tud kötni.

Nekem például annak idején gyerekként hatalmas élmény volt étterembe menni, mert nem mentünk minden nap, "újdonság", "különlegesség" volt. Én úgy szocializálódtam gyerekkén, hogy az egy különleges alkalom, ha mondjuk eljutok egy mekibe, mert helyben nem volt. Na a neki helyére behelyettesíthetsz bármit, ami nem része a gyerek életének napi/heti/havi szinten.

A flancolás meg ott kezdődik, hogy 1. Indokolatlan. 2. Tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takaró ér, mindezt a látszat kedvéért. Itt egyikről sincs szó.

2023. dec. 15. 23:03
 30/37 A kérdező kommentje:
Nem ülünk be hetente, évente 1* szoktunk, egy gyerekünk vagy egy szülinappal. Névnapot mint írtam eddig nem tartottunk. Saját felnőtt szülinapokat meg nem tartunk már, max elmegyünk ketten a férjemmel vagy veszünk pár szelet sütit itthonra és ennyi a saját szülinapunk. Tesómék, sógoromék tartják a gyerekekét szintén, de ők pl nem étteremben, mert nyári kora őszi gyerekek, általában kerti party van, csak nálunk sikerült télre a gyerek.
2023. dec. 15. 23:18
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!