Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kaphatnék GYES-t? Nem...

Hogy kaphatnék GYES-t? Nem azt a 20 ezet ft körülit, hanem tisztességes összeget.

Figyelt kérdés
Nappalin tanulok az egyetemen, jövőre végzek és akkor szeretnénk kisbabát a párommal. Munkaviszonyom hivatalosan nincs, a családi vállalkozás(BT)-ben benne vagyok, de csak névlegesen, nem dolgoztam benne soha. Ha jól tudom 2 év munkaviszony kell, hogy a fizetés 70%-át megadják.
2010. okt. 21. 13:29
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Dehogy nincs köze! Ha az lett volna az életcélom, hogy otthon vakarózzak és segélyen éljek, akkor 26 éves koromra már pottyanthattam volna jópár gyerkőcöt. Viszont gondolom az ideírók többsége nem "megélhetési gyerekgyár" akar lenni. Maximálisan egyetértek azzal, hogy annak ne járhasson ugyanannyi gyed, mint aki még nem dolgozott, mert az nyilván nem lenne igazságos. VISZONT! Meglehetősen nehezményezem az olyan hozzáállást, amelyik figyelmen kívül hagyja a jelenlegi mubnkaerőpiaci helyzetet és vagdalózik azzal, hogy "el kell menni dolgozni, oszt' pont". Mint fentebb felvázoltam a munkakeresési kálváriám eddigi fő eredményeit, manapság nem az van, hogy "az nem dolgozik, aki nem is akar". Régen ez igaz lehetett, ma korántsem.
2010. okt. 21. 19:19
 22/22 A kérdező kommentje:
A BT-be csak tag vagyok, nem mint "munkaerő". Igazatok van abban, hogy aki nem dolgozott, ne kapjon pénzt a gyerek után, de valljuk be őszintén, hogy aki a pénz miatt sorba szüli a gyerekeket, az biztos nem járt egyetemre sem...(Jó, ha a 8 osztálya megvan). Azzal nem értek egyet, hogy az elvégzett nappali tagozatos diplomás képzés nem számít, hiszen én is dolgozom a vizsgákra, a szakdolgozat meg stb., és nem itthon vakarom a fenekemet.Aki sz*rt se csinál, ne kapjon pénzt, de akkor ideje tudomásul vennem, hogy még nem lesz baba egy darabig, mert szerintem azért havi 50 ezer is sokat számít.:(
2010. okt. 22. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!