GYES alatt miből fedezitek a saját "plusz" igényeiteket? Nem rossz érzés, hogy a férjetektől kértek rá pénzt?
GYES alatt hogyan osztjátok el a költségeket, a pénzt? Ha magatokra "kell" költenetek, a férjetektől kértek rá? Amíg dolgoztatok, akkor is közös kasszán voltatok?
Amíg én is dolgoztam, majdnem pont ugyanannyi volt a kettőnk fizetése. Felezve fizettük be a hitelt, számlákat,vásárlásokat, mindent, így kb. mindkettőnknek ugyanannyi (kevéske) "zsebpénze" maradt. Az én megtakarításomból mentem pl. fodrászhoz (persze nem havonta), abból vettem bérletet, fizettem be a telefonszámlám, szóval minden olyan dolgot, ami csak az én szükségleteimet fedezte.
A GYES viszont jóval kevesebb, mint a fizum, "beadom" a közös kasszába és nem marad egy fillérem se, még egy bérletet sem tudok magamnak venni, nemhogy fodrász.
A férjem úgy tartja igazságosnak, ha az ő "fennmaradó" pénzének a felét nekem adja. Nekem ez rossz érzés legbelül, persze az eszemmel tudom, hogy nem én tehetek róla, de olyan érzés, mintha az ő kontójára fedezném az "extra" igényeimet.
Korábban olyan jó érzés volt, hogy nem voltam "mínuszban" hozzá képest.
Éreztétek már ilyesmi miatt rosszul magatokat?
Nálunk teljesen alap volt a közös kassza, mind a ketten nyugodtan költünk magunkra is.
Sosem merült fel bennem, hogy férfiként ne bízzak meg a barátnőm/jövendőbeli feleségem értékmegítélésében :)
Egyelőre még gyerek téma nincs, de volt már olyan, hogy ő volt munkanélküli és bevétel nélküli, de ez sosem volt téma. Közös kassza, egy számlára ment a pénz, amikor meg nem volt közös számlánk még, akkor meg egyszerűen odaadtam neki a kártyámat, mert amíg itthon volt, általában ő intézte a bevásárlást.
Szia.
Nálunk sincs olyan,hogy ez a te pénzed,ez meg az enyém.Összeköltözésünk óta nálam van a bankkártyája,és én osztom be a pénzt,elvégre én vezetem a háztartást,én vagyok a gyerekekkel.Természetesen,ha kell valami neki vagy nekem,akkor megbeszéljük és megvesszük.
Köszi az eddigi válaszokat! Ez a közös bankszámla gondolat egyre jobban tetszik, úgy talán én is jobban közösnek tudnám tekinteni a pénzt. A férjem alapból nem sóher és nem is irigy, de nálam jobban megfogná a pénzt (én sem szórom, ne úgy értsétek, de ő férfiként a motorozásán kívül tényleg semmire nem költ, arra is alig). Ez az egész helyzet bennem kelt rossz érzést. Főleg azért, mert kb. 5-15 ezer ft, ami marad, azon kell osztoznunk, és olyan cikinek érzem azt mondani, hogy a 10 ezer maradékból elmennék pl. kozmetikushoz.
Ti hogy beszélitek meg, mi az, amire költeni szeretnétek? A másik beleszólhat, hogy inkább ne, majd jövő hónapban?
Vagy ő venni szeretne pl. egy pulcsit magának, hogy mondjam azt, hogy a telefonszámlám fontosabb? Lehet, hogy túlságosan felnagyítom a problémát.... Amíg én is dolgoztam, fejenként maradt kb. 10-15 ezrünk, az azért több pénz volt.
Persze még így is összetehetem a két kezem, mert sok családnak ennyi pénze sincs, tudom!!!!
Nálunk egyértelmű a közös kassza.
És ne haragudjatok, de kiver a víz,mikor ilyet hallok,hogy kölcsön kellett kérjek a férjemtől/feleségemtől. Mi már ez????
Közös bankszámlaszám, itthon közös persely, én is veszek ki, ő is vesz ki, mikor ki megy boltba vásárolni, nagyobb kiadásokat megbeszéljük, futja -e vagy majd később.
De ő olyan kis rendes, ha van egy kis maszek pénz,mindig csempész a pénztárcámba pár ezrest:):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!