Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 hetes utazást tervezünk...

2 hetes utazást tervezünk gyerekek nélkül. Hány éves gyereknek nem okoznánk ezzel sérülést, ha itt hagynánk ennyi időre?

Figyelt kérdés
Férjem gyerekkori álma Japán, és most úgy néz ki, megtehetjük. Viszont anyagi és egyéb megfontolás miatt csak gyerekek nélkül tudnánk kivitelezni. 3 gyerek van. A nagyszülők 4 utcányira laknak tőlünk, tehát jó a kapcsolat a gyerekeinkkel, mondhatni szinte mindennapos. Most nem szeretném leírni, hány évesek, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy szerintetek mi az az életkor, amikor már nem okoz gondot ennyi idő a mamáéknál.
2023. dec. 7. 14:48
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
6%
57es na ti is olyanok vagytok mint a kérdező, nektek is csak azért kellett gyerek mert jól mutat facebookon, hozza a likeokat. Nem is értem minek kell gyerek annak aki önző, és nem nőtt fel a gyerekvállaláshoz.
2023. dec. 9. 07:08
 62/65 anonim ***** válasza:
90%
Engem kB 4 éves koromtól egész nyarakra leraktak a nagyszülőkhöz vidékre, hétvégente meglátogattak. A munka miatt volt így. Hiányoztak, de közben jól is éreztem magam, szép emlékeim vannak. De én egyke voltam. Nem jó kérdés az, hogy sérül-e a gyerek. Akkor sérül, ha nem jön ki jól pl a nagyszülőkkel vagy nem érti, mi történik. Ha jó a kapcsolat, meg érti, hogy mi történik, akkor ebben az egészben lesz számára jó és rossz rész is. Viszont azért más három gyereket két hétre a nagyszülőkre bízni, mint egyet, a nagyszülők szempontjából is. A döntés a tiétek, mérlegelni kell.
2023. dec. 9. 07:31
 63/65 anonim ***** válasza:
88%

61: Én az a fajta anya vagyok, aki nehezen tud kikapcsolódni gyerekek nélkül, azon kattog az agyam olyankor, mi van velük, így nem is nagyon megyek. És magamon látom, hogy nem jó, ha valakinek nincsenek anyaként néha felnőtt programjai és azt is, milyen az, amikor a férj viszont néha elmegy ide-oda. Nem várhatom el tőle, hogy ő is azt csinálja, amit én, legalább ő ne kattanjon be ;). És gyűjti az élményeket - ma is elment - meséli, milyen volt, de ezek nem közös élmények. Igen, az is élmény, ha aranyosat mond a gyerek vagy együtt kirándulunk, de attól még, hogy valaki anya/apa lett, még ugyanúgy felnőtt ember is maradt! Ha meg tudja oldani felelősségteljesen, hogy néha elmenjen, menjen! Különben az élet megy el mellette és amikor kirepülnek a gyerekek, ott fog állni a semmiben.

Költői kérdés: Miért van az, hogy általában azon senki nincs fennakadva, ha egy apa el akar menni valahova 2 hétre, csak azon, ha az anya menne?

2023. dec. 9. 15:55
 64/65 anonim ***** válasza:
81%

Miért álltok le vitázni egy ilyen hülye trollal? Látszik messziről, hogy csak szórakozik és azt élvezi, ha idegeneket bosszanthat. Jó eséllyel gyereke sincs, és igazából tök nem érdekli, hogy ki mit csinál, csak jött hergelni a népet, mert neki ez poén.

Kérdező, én az enyémeket ennyi idősen már simán ott mertem hagyni a nagyszülőknél hosszabb időre is, nem volt belőle gond soha. A nagy már 16 éves, őszintén szólva nem is igazán emlékszik rá, hogy 5-6 évesen 10 napig a mamánál volt, csak arra, hogy kiskorában milyen jó volt, amikor ott lehetett, de nem egy konkrét esemény maradt meg neki.

Egyébként most is kéthetente elmennek két hétre, igaz, az más, olyankor az apjukkal vannak, de nálunk például tök jól működik, hogy kéthetente van váltás. Ha úgy adódik, persze találkozunk akkor is, ha éppen nem velem vannak, de nem ritka, hogy ilyenkor nem is vagyok az országban, az sem gond, hiszen az apjukkal is ugyanúgy elvannak, mint velem. És a kicsi csak 7 éves, szóval még bőven nem kamasz. Kaptam már ezért savazást bőven, de mivel nálunk ez így teljesen jól működik, nem érdekel különösebben, hogy mások mit gondolnak.

2023. dec. 9. 16:28
 65/65 anonim ***** válasza:
33%

Óvodás koromtól le voltunk passzolva a húgomal a telekre a nagymamámhoz minden nyáron.

A 3 hónap alatt felénk se néztek csak nagyon ritkán.

Nekem jó emlékeim vannak, nagyon szerettem a mamát :)

Kérdező, a gyerekeid már nem kicsik, én elmennék a helyedben.

Nekem is 3 van, 14,10 és egy 3 éves. A kicsi miatt kell várnunk még az amerikai úttal (mi oda szeretnénk menni, párom csak ott nem volt kb) :(

2023. dec. 23. 14:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!