Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 hetes utazást tervezünk...

2 hetes utazást tervezünk gyerekek nélkül. Hány éves gyereknek nem okoznánk ezzel sérülést, ha itt hagynánk ennyi időre?

Figyelt kérdés
Férjem gyerekkori álma Japán, és most úgy néz ki, megtehetjük. Viszont anyagi és egyéb megfontolás miatt csak gyerekek nélkül tudnánk kivitelezni. 3 gyerek van. A nagyszülők 4 utcányira laknak tőlünk, tehát jó a kapcsolat a gyerekeinkkel, mondhatni szinte mindennapos. Most nem szeretném leírni, hány évesek, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy szerintetek mi az az életkor, amikor már nem okoz gondot ennyi idő a mamáéknál.
2023. dec. 7. 14:48
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
85%

Lelki sérülést, ha tényleg jó a kapcsolat a nagyszülőkkel, és jól elő van készítve a dolog, szerintem 4-5 éves kortól felfelé biztos nem okoz. De nekem nehezemre esne itthagyni harmadik osztályosnál kisebbet.

Viszont szerintem nem szükséges mindig 100%-ban a gyerekek érdekét tenni a legelső helyre. Minden családtag szempontja fontos. Szóval attól még, hogy a gyerekek szempontjából ez nem ideális, ugyanúgy elmennék, ha szeretnék. Néha a felnőttek érdeke sérül, néha meg a gyerekeké, ez így van rendjén.

Amit lehet, megtennék azért. Például csinálnék adventi naptárhoz hasonló játékot. Nem minden napra édesség, lenne benne rejtvény, kis játék, néha kicsi adag édesség stb.

2023. dec. 7. 15:37
 12/65 anonim ***** válasza:
92%
Ez szerintem nem csak az életkortól függ. Van olyan gyerek, aki már 2-3 évesen is szívesen van huzamosabb ideig a nagyszüleivel, mást még egy iskolai tábor is megvisel. De más az is, ha ő megy a nagyszülőkhöz, mint ha ti mentek el. A nagyszülők bírni fogják 2 hétig 3 gyerekkel? Ha a legkisebb is már bőven ovis, olyan 5-6 éves, akkor a természetük ismeretében szerintem el lehet gondolkodni rajta. Én legalábbis úgy emlékszem, hogy az öcsém ekörül volt, amikor a szüleim először utaztak el együtt, de nélkülünk. 3 év alatti gyereknél 2 hetet nem játszanék meg. Már csak a nagyszülők idegei miatt is. De meg lehet próbálni, hogy mit szólnak ahhoz, ha elmentek egy hétvégére.
2023. dec. 7. 15:51
 13/65 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon gyerekfüggő szerintem. Én 8 eves voltam, amikor anyukám 3 hetes külföldi ösztöndíjat kapott. Apukám az utolsó hetre ment utána, akkor nagyanyámék voltak velünk. Nekem szörnyű emlék, főleg az első két hét apámmal, nagyon türelmetlen volt, kiabált, aztán meg jött nagyanyám a fura szabalyaival, értelmetlen napirendi pontjaival. Az öcsém 3 éves volt, ő nem is emlekszik erre az egészre. Hogy sérülést okozott volna, nem tudom. Utána sokáig nem bírtam elviselni, ha a családból valaki nelkülem megy valahova. Szar volt, hogy a szüleim nelkülünk mulatnak. De gondolom egy gyereknek azért el kell hogy jöjjön ez a pillanat, hogy megérti ezt. Csak hát rohadt hosszúnak tűnt ez az idő, véget nem érő kínlódásnak. Nem tudom, ez tök nehéz. Azt hiszem, én nem mennék ilyen hosszú időre, a gyerekek tinedzserkoráig. De lehet, hogy a ti gyerekeitek tök lazán veszik majd.
2023. dec. 7. 16:11
 14/65 anonim ***** válasza:
22%
A legkisebb 10 éves kora után. Anyagi megfontolásból miért nem maradsz te is otthon? Ha a férjed álma, menjen egyedül.
2023. dec. 7. 16:26
 15/65 anonim ***** válasza:
42%
4-6 év. Amikor már erti.
2023. dec. 7. 16:46
 16/65 anonim ***** válasza:
81%
10+ ėv de 3 gyerek sok 2 hėtig a nagyszülöknek akkár mennyire is szeretik.
2023. dec. 7. 17:05
 17/65 anonim ***** válasza:
88%

Ha a saját gyerekeimet nézem, akik most 8 és 4 évesek... egy jó darabig még biztosan nem.

Én anno 10-12 évesen kezdtem 1-2 hetes táborokba járni, előtte rokonnál se nyaraltam hosszabban.

Ha a kisebb 10-12 lesz, akkor már őt is érdekelné az utazás.

2023. dec. 7. 17:15
 18/65 anonim ***** válasza:
79%
Én elég laza szülőnek tartom magam. A kicsi 3, a nagy 9 éves. Szoktunk 3 havonta lelépni egy-egy 3 napos wellness hétvégére de 2 hétre de még csak egyre sem tudnám őket itthon hagyni
2023. dec. 7. 18:44
 19/65 anonim ***** válasza:
85%
12-14
2023. dec. 7. 18:55
 20/65 anonim ***** válasza:
0%
De igen, ha már anyagi megfontolás és a gyerekek nem férnek bele akkor maradj te is otthon, így a férjed többet tud költeni a SAJÁT álmára. Vagy annyi lóvé azért van, csak a gyerekeid akarod lepasszolni? Az év anyja:-D
2023. dec. 7. 19:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!