Mennyi gyerekek után járó pénz a korrekt ebben az esetben?
Kicsit bonyolult a helyzet, de nem voltunk házasok, nem volt hivatalos gyermekelhelyezés sem, egymás között egyeztünk meg és eddig minden felmerülő problémát meg tudtunk beszélni. 3 közös fiunk van és neki egy lánya, aki szintén velem él. Most az exemnek van egy új párkapcsolata és a hölgy folyamatosan ezen kattog, hogy nem elég a pénz, nem fognak tudni megélni, egyről a kettőre jutni stb. Mivel szerencsére (illetve most balszerencsére) csak 3 háznyira lakunk egymástól, így napi szintű a kapcsolat.
Az exem fizuja kb 360E Ft + a csp a lánya utan 23300. A fiúk után ad 3*40-et, a lánya után a dupláját és a családit kicsit kiegészítve és így 230-at ad havonta, kb 150E marad neki. Hitele nincs, saját tehermentes házban lakik, most már a párja is beköltözött.
Szerintetek ez így korrekt vagy változtatnunk kellene? Ha bíróságra vinnénk az ügyet, akkor kb mennyit ítélnének meg?
Szerintem korrekt. Négy gyerek rohadt sokba kerül. Ha így nem tetszik neki, megteheted, hogy kiszámolgatod mindennek a felét, a ruháktól, kaján át a fűtésig, de nehogy rosszabbul jöjjön ki.
A nőci választotta, most szagolja.
Elvileg a fizetése 50 %-a a maximum gyerektartásra, ez jogos, másrészt a családi pótlék is neked járnak, ha te neveled a gyerekeket.
Nem világos ugyan, az ö lánya miért veled él, de ettöl kezdve ugyanúgy számít, mintha közös lenne.
Köszönöm a válaszaitokat!
Én gyodot kapok a legkisebb fiunk után és a családikat. A lánya hivatalosan vele él, de nem hajlandó ott lakni, úgy voltunk vele, hogy nem ezen a 3 házon fog múlni a dolog. Ő nem igazán érti, hogy miért nem lakunk már együtt és nem is nagyon érdekli, neki az a lényeg, hogy az élete szinte teljesen változatlan azóta is. Mivel úgyis egy suliba (EGYMI) jár a kicsivel, csak ő már "középiskolás", ezért amúgy is én vinném reggel és hoznám haza ebéd után. Így nekem is egyszerűbb mint a két ház között rohangálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!