Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 hetes utazást tervezünk...

2 hetes utazást tervezünk gyerekek nélkül. Hány éves gyereknek nem okoznánk ezzel sérülést, ha itt hagynánk ennyi időre?

Figyelt kérdés
Férjem gyerekkori álma Japán, és most úgy néz ki, megtehetjük. Viszont anyagi és egyéb megfontolás miatt csak gyerekek nélkül tudnánk kivitelezni. 3 gyerek van. A nagyszülők 4 utcányira laknak tőlünk, tehát jó a kapcsolat a gyerekeinkkel, mondhatni szinte mindennapos. Most nem szeretném leírni, hány évesek, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy szerintetek mi az az életkor, amikor már nem okoz gondot ennyi idő a mamáéknál.
2023. dec. 7. 14:48
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, hány évesek a gyerekeid?
2023. dec. 8. 10:43
 42/65 anonim ***** válasza:
13%

De kérdező, miért nem maradsz otthon a gyerekeiddel, azt az 1 milliót amit elherdálnátok a te szórakozásodra meg költhetnétek a gyerekekre ha már megcsináltátok őket? Értem én, tök buli lepasszolni őket és végig szexelni két hetet, de itt csak nektek a jó, a nagyszülők és a gyerekek szívnak miattatok. Bár a fajtátoknak ez úgyse számít a lényeg hogy TI, te meg a kanod jól érezzék magukat. Az hogy a 3 gyerek mit érez meg ki nem tolja le, örüljenek hogy el vannak hanyagolva. Tök jó hogy ti eldöntitek mit élveznének. Remélem ha megvénültök ők is eldöntik hogy ti tökre boldogok esztek majd a elfekvőben beadnak és felétek se néznek, mert nektek úgyse lenne erre igényetek. Tényleg nem értem minek kell az ilyen önző embereknek gyerek pláne nem 3.

Tudjátok mit, menjetek 3 hónapra sőt haza se kell menni, majd a nagyszülők felnevelik őket szeretetben ők már felnőttek, nem a saját vágyaik az elsők. Komolyan nem értem minek kell 10évesen szülni, mer 30 felett már gáz ennyire semmibe venni a gyerekeket.

2023. dec. 8. 12:29
 43/65 A kérdező kommentje:
Jajj utolsó, most már elég belőled, köszönjük!
2023. dec. 8. 12:33
 44/65 A kérdező kommentje:
6, 9 és 11
2023. dec. 8. 12:46
 45/65 anonim ***** válasza:
83%

42, te vagy a turbó tandemszopi ősanya a másik kérdésnél? Értjük, neked nincsenek igényeid, te egy tejeszacskó szobalány vagy. De képzeld, nem belőled áll a világ. Szállj már magadba! Nem közmunkásnak adják őket betonozni, hanem a nagyihoz! Neked nem volt nagymamád, vagy mi van? Az egész családod ekkora selejt? A te fajtáddal pont ez a baj. Nektek egy egyedüli zuhanyzás meg egy mozi a gyerek nélkül is hatalmas kilengésnek számít. Aztán meg pilláztok, hogy az elhanyagolt férjecske másokkal kufircol.. Az ugye nem törés a gyereknek, hogy ilyen egy gyűlölködő kielégítetlen pcsa vagy?!

Kérdező, ha voltak már a nagyinál több napokat és nem volt gond, akkor hidd el, most sem lesz. A nagyi meg a papa nyilván bírják, ha elvállalták, majd csinálnak programot, mennek fürdőbe, játszótérre, társasoznak. Hidd el, hogy egy ilyen utazás egyáltalán nem élmény egy gyereknek, ha amúgy nem egy nagy városnéző kajaturista típus. Nem kell azon aggódni, hogy “herdálod” a pénzt szórakozásra, pláne ha nagyon régen nem tudtatok kikapcsolódni kettesben. Hidd el nagyon fontos a házasságba is befektetni, mert a gyerekek egyszer felnőnek majd, ti pedig akkor is elő tudjátok venni ezeket az emlékeket, szorosabb lesz a kapcsolat, mint az ilyen gyepes vén nyanyáké. Az enyém 3 éves, imádja a mamát meg a tatát, imádja a tántit, dédit, van vidéki kis haveri köre is. Volt lenn egy hetet a nyáron, amíg mi szétvertük a házat meg bútoroztunk. Alig akart hazajönni, utána még hetekig mesélte, hogy a mama buborékokat fújt, a tatával hagymát szedtek meg kerítést építettek, a tántival énekelték a micimackót, a dédi vajaskenyere a legjobb stb. Az is igaz, hogy mi korán hozzászokattuk ahhoz, hogy nem csak anya meg apa létezik. Korán elkezdett beszélni, barátságos, szinte soha nem beteg és nagyon értelmes a koràhoz képest is.

Gyerekként mi alig vártuk a nagyis időszakot, 4 éves volt az öcsém, 5 voltam én (a többi tesó sokkal idősebb) amikor először egy hetet voltunk nála. Őszintén? Eszünkbe se jutottak a szülők, mentünk a gyerekekkel a játszótérre, amíg a nagyi a többi nagymamával meg anyukával beszélgetett, buszoztunk oda-vissza csak a buszozás kedvéért, sütöttünk, bújócskáztunk, bunkert építettünk lepedőkből. Talán egyszer sírt az öcsém anyánk után, amikor beverte a lábát, de az is csak megszokás. Nem lettünk szociopaták a nagyinál eltöltött időtől.

2023. dec. 8. 12:59
 46/65 anonim ***** válasza:
80%
Én szülőként tudom hozni a peldamat. Megtettem es megbántam. 7 és 10 évesek voltak a gyerekek. 2 hetre mentünk New Yorkba. Mindkettő beteg lett, amit a nagyszülők is elkaptak, egyikük tüdőgyulladással kórhazba is került, miközben a masiknak szintén betegen kellett a két beteg gyereket ellátni. Szerencsére csak 2 napig, mert akkorra értünk haza, de nagyon megviselte őket, es én se tudtam élvezni az utat, tudva, hogy kínlódnak otthon.
2023. dec. 8. 14:24
 47/65 anonim ***** válasza:
0%

43as, persze mér 10 éve rég a nagyikra hagytam volna őket nem is értem mi a kérdés. Hiszen már felnőttek, melózhatnak is hogy eltartsák magukat.

45 nem én vagyok, de látom te meg az a lustanya vagy akinek teher a saját gyereke hiszen nincs életed nem utazhatsz hónapokat, nem szexelhetsz swingerklubban, és már rég megbántad hogy szültél. Értem én hogy nektek olyan rettenetes volt otthon hogy a nagyinál megváltás volt, de nem kötelességed olyan rettenetes szülőnek lenni mint anyádék voltak. Az általad felsoroltakat nekünk nem csak a nagyinál, hanem otthon is lehetett, sőt, kapaszkodj meg sokszor anyáék is játszottak velünk.

Igen vaban milyene jó lesz a kérdezőéknek összeölelkezni az elfekvőben és nézni a japános képeket, mikor a gyerekek rájuk se néznek majd. "Látod szívem megérte lepasszolni a gyerekeket, hiszen megtanulták hogy nem kellünk nekik, csak egymásra kell számítanunk"

2023. dec. 8. 14:39
 48/65 A kérdező kommentje:
Utolsó, ahhoz képest, hogy ilyen szupi gyerekkorod volt, meg most is mentek együtt "Maldivra", és szuperül érzed magad szülőként, nagyon meg vagy keseredve, minden mondatodból süt. Kérlek ne rontsd itt egyedül a levegőt, mindenki más tudott a kérdésre válaszolni, amit egyébként köszönök, mert tanulságos volt.
2023. dec. 8. 15:02
 49/65 anonim ***** válasza:
100%

"6, 9 és 11"

A két kisebbet kicsinek tartom ehhez. Nekem 4 és 8 évesek. Ha a kisebb lesz minimum 10-12, akkor tudok elképzelni ilyet.

Szar ügy, persze, mi is szívesen mennénk messzebb. Gyerekek előtt még nem fért bele nekünk ázsiai út, most már igen, akár gyerekekkel is, de ez nem olyan úti cél, amit meg tudnánk úgy szervezni, hogy nekik is ideális legyen. Eleve a repülőút. Szoktunk repülni, jól bírják (mindketten 1 évesen repültek először), de ez hosszú lenne nekik.

Nekem meg az, hogy 2 hétre másra bízzam őket. Japán nem a szomszédban van, nem tudnék felszabadult lenni.

2023. dec. 8. 15:30
 50/65 anonim ***** válasza:
70%

6, 9 és 11 évesen már nem olyan kicsik.

Ősanyákra meg ne hallgass, a gyerekeik itt fognak szenvedni a gyakorin, hogy anya nem száll le rólam, napi 100x hív, nem engedi, hogy elköltözzek stb. Tipikus helikopter szülők, akik fél méterre sem engedik el maguktól a gyereket.

2023. dec. 8. 15:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!