2évesem nem beszél.2szót mondd.Orvos,védőnő..mindenki zaklat,hogy hogy nem beszél még,illetve,hogy ennyi a szókincse?!! Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Próbáltam mesét olvasni neki,max átlapozza,nem érdekli..mondogatni neki,lassan hangosan pl.hogy Mondd:A-nya..de hiába..
Mutogatva,halandzsa nyelven megérteti magát..
#Nem beszél még
2023. nov. 13. 00:51
21/22 anonim válasza:
Nálunk 5 szó volt két évesen. A tsmt-t nem csinálta meg, úgyhogy beszedinditasra jártunk logopedushoz, nem fejlődött tőle semmit. 3 évesen végre rávettük a tsmt-re és attól elkezdett beszélni. A tsmt-t úgy tudtuk megcsinálni otthon, hogy éppen akkor volt covid és otthon volt az apja is. Sok olyan feladat van, amihez két ember kell. Lanyomrol később az ovi végén kiderült, hogy beszedzavaros. Nem jól érti a beszédet és ő sem beszél helyesen. Egy logopediai iskolába irattauk be, ahol lassabban haladnak a tananyaggal, az első osztályos anyagot 2 évig tanuljak. Ennek a beszédzavarnak az első jele az volt, hogy később kezdett beszélni. Nem biztos, hogy a fiadnal is ez van, de ha igen azt nem fogod látni rajta két évesen, csak sokkal később, kb. 5 éves korában. Hogy mit tegyél? Játszótér van? A mozgás és a beszéd ebben a korban együtt fejlődik. A legfontosabb az lenne, hogy mozogjon sokat, mászás, hintazas. Nem kell direkt tanitgatni, nem fog tőle jobban beszélni. Normálisan beszélj hozzá, olvass képes mesekonyvbol, mondokazz neki. A korai fejlesztés nekünk nem segített, viszont folyton lelkiismeret furdalásom volt, hogy minél többet vigyem, nagyon nehezen oldottuk meg mi is, hogy elvigyük rá. Én nem vinném a két évest, amit leírtam az egyenlőre elegendő talán. De ha 3 hónap múlva is ez van, akkor kelleni fog a tsmt. Mikor szülsz?
22/22 anonim válasza:
Nos, én értem az élethelyzetet. Írod, hogy volt fül-orr-gégésznél, de akkor külön audiológián is vagy csak egy szimpla gégészeti rutin vizsgálaton? De mivel írtad, hogy nézték a hallását, így gondolom audiológián. Neurológusnál voltatok egy alapvizsgálaton? Én amit tennék, de ez én vagyok. Nálunk ugyanígy minden rokon több száz km-re lakik. Én megpróbálnék segítséget kérni valakitől, hogy tsmt-re elvigye a gyereket, barátnő, fizetett bébiszitter, ha én veszélyeztetett lennék. Ha nem működne, akkor arra az időre kérnék magán tsmt időpontot, amikor a férjem otthon van, hogy elvigye ő. Mi volt, higy így oldottunk meg vizsgálatot, magánba arra az időre amikor ő is tud. HA minden szakember azt mondja rendben van, akkor nyugodt lennék, ő ilyen típus. Szülés után 2 picivel szerintem nehezebb lesz tsmt-re menni, kellene valaki segítség nektek. :( Máshogy ezt nagyon nehéz lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!