2évesem nem beszél.2szót mondd.Orvos,védőnő..mindenki zaklat,hogy hogy nem beszél még,illetve,hogy ennyi a szókincse?!! Mit tegyek?
Próbáltam mesét olvasni neki,max átlapozza,nem érdekli..mondogatni neki,lassan hangosan pl.hogy Mondd:A-nya..de hiába..
Mutogatva,halandzsa nyelven megérteti magát..
Figyelj. Mint megkésett beszédfejlődésű gyerek anyukája írok.
Jó szándékkal!
NE tanítsd beszélni! Így,hogy "mondd ezt,mondd azt". Nagyon káros!!! A lehető legrosszabb, legkárosabb,amit csak tehetsz.
Neurológus, hallásvizsgálat, tsmt.
Oldd meg.
Mert nem csak a születendő baba számít rád. Hanem a már megszületett gyermeked is! Érte is felelős vagy.
Remélem kielégítettem mindenkit...még jó hogy én kértem volna segítséget,tanácsot..stb.
Majd megoldom..
További szép napot!
Most írtam,h voltunk hallás vizsgálaton stb...nincs baja a fiamnak..!!!
Tsmt-t is írtam..hogy bármelyik pillanatban szülhetek mostantól..megszülöm..rövid lábadozás,mivel nincs segítség,s azonnal viszem a fejlesztésekre!!!
Írtam...nem szarom le egyik gyerekem se mint sokan..csak megszülnék..ennyi..
Fiam után se feküldtem nemhogy 6hetet egy dekát se szoptattam,elláttam..plusz háztartás..stb..
Rájöttem,h felelős vok a gyerekeimért,azért teszek meg mindent értük,értük élek!!!
Ne haragudjatok,de oktassátok azokat ki,aki veri,éhezteti,vagy eleve inkubátorba rakja a gyerekét!!!
Ne pattogj. Te kértél segítséget.
De jól van. Kifejtem bővebben akkor.
12es válaszoló vagyok amúgy.
Szóval ahányszor csak mondod neki,hogy "mondd ezt,mondd azt", de ő nem tudja, annyi csalódás éri a beszéddel kapcsolatban.
Attól, hogy nem tud beszélni, még nem hülye (bocsi). Pontosan felfogja,hogy valami van itt,amit tudnia kéne,de nem tud. Ráadásul az anyjával éri csalódás, mikor neked és az apjának akar megfelelni a világon a legjobban...na ezért árt ez.
Ami használ: ugrálás,hintázás,gördeszkára fektetés és gurítgatás,mondókázás, térden ritmusra mondókázás, éneklés, csip-csip csóka, "ez elment vadászni " típusú játékok.
Beszédindítás, tsmt. Zenélés gyerekhangszerekkel.
Anonim!
""Elvinném állatos helyre, ahol élőben is hallja, látja, hogy kukorékol a kakas pl, vagy hogy nyerít a ló. Illetve nekünk olyan 3 éves korától nagyon bejött a mese(főcímdalt hallgatni a mese előtt), az elsők közt volt, amiket énekelt..""
""Kanalat mutatom,mondom,h kanál"""
Ezeket javasoltad...
Ezeket mind rég csináljuk,folyamatosan..s érdekli..
A tsm tornara javaslat végett viszem pluszba..
12es válaszoló,nem én pattogok...
""Ami használ: ugrálás,hintázás,gördeszkára fektetés és gurítgatás,mondókázás, térden ritmusra mondókázás, éneklés, csip-csip csóka, "ez elment vadászni " típusú játékok.
Zenélés gyerekhangszerekkel.""
Ezeket írtad..
EZEKET IS MIND CSINÁLJUK FOLYAMATOSAN!
De 2 éves mennyi? Most lett 2 vagy mindjárt 3? Nem mindegy szerintem.
Az én kisfiam kereken 2,5 éves, nyár elejéig alig pár szót mondott. 6-7 szót, anya, apa, víz, meg hangutánzók, ennyi.
Aztán hirtelen rákezdett, most 3 hónap után már 2-3 szavas mondatokat mond, és rengeteg szava van, mindent ismétel, amit mondunk.
Amúgy nem értem, miért kell ennyire megakadni azon, hogy vinni kell TSMT-re. Nem feltétlenül kell vinni. Nálunk pl.úgy volt, hogy mentünk, megmutatták, leírták/rajzolták mit kell csinálni. Utána 1 hónapig kellett heti 3x csinálni. Amikor letelt az 1 hónap, akkor mentünk újra, megnézték, kaptunk új feladat sort, aztán megint nem kellett menni.
Nálatok nem így van?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!