Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Követelhet úgy gyerektartás...

Követelhet úgy gyerektartás emelést az ex ha évek óta elmarta a gyereket és nem is ő neveli, hanem az anyja?

Figyelt kérdés
Közös ismerőstől hallottam, hogy gyerektartás emelésért akar perelni. Írásos és hivatalos bizonyítékaim vannak, hogy folyamatosan tiltotta a gyereket, többször voltunk emiatt gyámügyön is, nem egyszer megírta hogy semmi közünk a gyerekhez. Annó is már a nagymama nevelte, azóta viszont ő már el is költözött onnan másik városba az új párjához, a gyereket az anyjánál hagyta, ritkán foglalkozik vele, mivel fontosabb az új kapcsolata. Ennek ellenére közös ismerősöktől hallom, hogy több pénzt akar, mert kevesli. Nem akarok én már ezzel foglalkozni, a sok szivatás ellenére minden hónapban küldöm az összeget amiben annó megeggyeztünk, azóta ő is dolgozik, én kevesebbet is keresek, mint az akkori munkahelyemen, mivel saját vállalkozásom van, ami egyenlőre inkább viszi a pénzt mint hozza, de ő ezt nem látja
2023. okt. 13. 08:20
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
86%
Igen
2023. okt. 13. 08:26
 2/31 anonim ***** válasza:
92%
Attól még a gyerek költségei nőttek, hogy a nagymama neveli.
2023. okt. 13. 08:26
 3/31 A kérdező kommentje:
És ha nem tudja a címemet akkor mégis hova küldenek bármilyen papírt? Ha bead a bíróságra sem fogok megjelenni, az ügyvédem majd intézi és 1 Ftal többet nem fogok fizetni
2023. okt. 13. 08:29
 4/31 anonim ***** válasza:
72%

A láthatás a kapcsolattartás más kategória mint a gyerektartás.

A kettőnek semmi köze egymáshoz.

A gyerektartás kötelezettség , a láthatás jog.

Neked is lett volna lehetőséged jelezni , hogy nem tesz eleget a láthatásnak..

A költségek emelkedtek ha tetszik ha nem.

2023. okt. 13. 08:32
 5/31 anonim ***** válasza:
94%

"ügyvédem majd intézi és 1 Ftal többet nem fogok fizetni"

Nem. Ezt majd a bíró eldönti.

Teljesen mindegy az ex tudja e a lakcímed vagy sem. Hivatalból fognak kiértesítrni.

2023. okt. 13. 08:34
 6/31 A kérdező kommentje:
Nekem is emelkedtek a költségeim, a fizetésem meg csökkent. Az exem többet keres mint én. Miért is nekem kellene állnom mindent az olyan gyereknek aki már az utcán is elsétál mellettem?
2023. okt. 13. 08:35
 7/31 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem így is többet fizetek mint amennyit annó a bíróság megállapított volna, én mentem bele a nagyobb összegbe, akkor még nem gondoltam hogy ez lesz
2023. okt. 13. 08:37
 8/31 anonim ***** válasza:
73%
Én úgy bírom az ilyen szöveget, hogy a gyerek ellened lett nevelve, és ahelyett, hogy igen is mentél volna utána, igenis megmutattad volna, hogy nincs igaza az anyjának fontos neked.. nem. Végül rászolgáltál arra ,hogy elmenjen melletted az utcán.. de csodálkozol..
2023. okt. 13. 08:41
 9/31 babyboom567 ***** válasza:
95%

1.A gyerektartás a gyereknek jár.(akkor is ha a nagyinál él.)

2.Indíthattál(még most is indíthatsz) volna te is gyerekelhelyezésért pert,és a nagyi helyett te neveled, anyuka meg fizeti a gyerektartást.(és meg is nyernéd a nagyi helyett)

3.én már 6-7 évesen is,mindenféle szövegelés mellett tudtam ,hogy apám jó ember,és nem ő csinálja a feszkót.És mindig kiálltam érte.

2023. okt. 13. 08:43
 10/31 babyboom567 ***** válasza:
95%
A kérdés, hogy mikor először lett a nagyinál elhelyezve/hagyva,miért nem indítottál pert,hogy te akarod nevelni a gyereket,és nem járulsz hozzá,hogy a nagyi nevelje?
2023. okt. 13. 08:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!