Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Követelhet úgy gyerektartás...

Követelhet úgy gyerektartás emelést az ex ha évek óta elmarta a gyereket és nem is ő neveli, hanem az anyja?

Figyelt kérdés
Közös ismerőstől hallottam, hogy gyerektartás emelésért akar perelni. Írásos és hivatalos bizonyítékaim vannak, hogy folyamatosan tiltotta a gyereket, többször voltunk emiatt gyámügyön is, nem egyszer megírta hogy semmi közünk a gyerekhez. Annó is már a nagymama nevelte, azóta viszont ő már el is költözött onnan másik városba az új párjához, a gyereket az anyjánál hagyta, ritkán foglalkozik vele, mivel fontosabb az új kapcsolata. Ennek ellenére közös ismerősöktől hallom, hogy több pénzt akar, mert kevesli. Nem akarok én már ezzel foglalkozni, a sok szivatás ellenére minden hónapban küldöm az összeget amiben annó megeggyeztünk, azóta ő is dolgozik, én kevesebbet is keresek, mint az akkori munkahelyemen, mivel saját vállalkozásom van, ami egyenlőre inkább viszi a pénzt mint hozza, de ő ezt nem látja
2023. okt. 13. 08:20
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Kedves 20as látszik, hogy nem ismered és a saját helyzetedből indulsz ki. Nem kicseszésből szivatot minden láthatáskor azzal, hogy odamentem és nem adja oda a gyereket igaz? Azt se kicseszésből csinálta, hogy minden alkalommal az utcán vitatkozott velem és alázott a gyerek előtt? Nyilván az se kicseszés volt mikor előre eltervezték az anyjával hogy mikor megyek a gyerekèrt elkezd provokálni és rám hívják a rendőrséget? Nem egyszer vágta hozzám, hogy mondjak le a gyerekről hogy megszabaduljon tőlem, majd mikor belementem volna én voltam a szemét. Neki a fő életcélja hogy engem szivasson ahol csak tud. Mikor nagynehezen odaadta a gyereket hogy elvigyem valahova be akart perelni, mert nálam fázott meg... Soroljam még?
2023. okt. 13. 09:25
 22/31 anonim ***** válasza:
83%

#18! Én nem ítélkeztem hanem összefoglaltam a tényeket.

Értem a problémád, te az új családoddal szeretnél foglalkozni, az ellened nevelt gyereked pedig semmissé tenni és letudni a kötelezővel.

Eddig is ezt tetted, ezt most is megteheted (Az érzelmi résztől most tekintsünk el.) A bíróságra nem kell rohangálni, van nekik elég bajuk rajtatok kívül is. Ez kb.egy-két séta az életedből. Felnőtt ember vagy. Más felnőttekkel is megtörténik, hogy néha olyasmivel kell foglalkozniuk, amit nem akarnak, te is ki fogod bírni.

2023. okt. 13. 09:27
 23/31 anonim ***** válasza:
65%
Aki itt írja,hogy indítson pert,vegye maga mellé,nem látjátok a sorok között,hogy apa nem szeretné?Ha akarná már megtette volna amíg kicsi volt. Apa ráhagyta minden alkalommal,hogy ki van kergetve a gyerek életéből. Ő csak a pénzt akarja fizetni,abból is annyit amennyit ő gondol jónak. Aki igazán szereti a gyerekét,az első ilyen apaellenes akciónál lép,perel,stb. Kérdező, fizesd eddig is amit tettél és ennyi,élj az új családdal. Nálunk nagynénémet a férje elhagyta amikor a kicsi fél éves sem volt,megcsalta majd lelépett a nővel. Ez volt 14 éve lassan,apuka küldi a gyerektartást és csá. Soha nem volt igénye a láthatásra,soha nem hívta telefonon,azt se tudja hogy néz ki hiába próbálkozott nagynéném. Csinált két gyereket az új nőnek és velük él boldogan,de belül az ilyen rohad és az élete végén úgy is el kell számolnia a tetteivel. Soha nem lesz jó apja annak a kettőnek se,mivel az elsőt elhagyta magára.
2023. okt. 13. 10:00
 24/31 anonim ***** válasza:
84%

Undorral fog el amit olvasok.

Szerencsétlen gyerek, egyik szülőjének sem kell, és annyi a "bűne", hogy megszületett egy ilyen okádék családba.

Egy újabb mentálisan roppant stabil ember lesz a társadalomban.

Hányok de komolyan.

2023. okt. 13. 10:18
 25/31 anonim ***** válasza:
87%

Te egy ritka tudatlan buta ember vagy.

Gyerekről a kötelezettségről csak akkor az egyetlen esetben lehet lemondani, ha az ex férjhez megy és az új párja örökbe szeretné fogadni a gyereket.

Amúgy semmilyen más módod nincs lemondani a kötelezettségről.

A gyerektartás kötelezettség.

A láthatás jog.

Ha van bírói megállapítás a gyt összegéről nem vagy köteles zöbbet fizetni.

Ha van bírói végzés a 2 hetenkénti láthatásról, akkor sem a kedves ex sem a kedves ex anyósnak nincs joga ezt megvonni tőled amennyiben élsz vele. Sőt a láthatás akadályozása címen jelentheted a gyámügyön, rendőrt is hívhatsz ha nem adja át a gyereket.

Csak ahogyan az írásból is lejön buta vagy mint a tök és annyi sütni valód sem volt, hogy 1; utána járj,

2; harcolj a saját gyerekedért továbbra is.

3; ne csodálkozz, ha a gyereked teljes közönnyel van feléd.

4; attól mert egy családos gerinctelen férfi vagy, még az elsőszülött gyereked van és lesz is, aki felé kötelezettségeid vannak ha tetszik ha nem.

5;nem magadat kellene sajnáltatni, hanem kihúzni a fenekedből a fejed, van egy gyereked akit csak legyártani tudtatok, de felelősséget egyikőtök sem volt képes vállalni érte.

Az egyedüli vesztes a gyerek.

2023. okt. 13. 10:42
 26/31 anonim ***** válasza:
76%

25.

Kitűnő összegzés, és még finom és nőies volt.

Nem tudtam magam ilyen szofisztikáltan kifejezni.

Az "anya" is megér egy misét.

2023. okt. 13. 10:57
 27/31 A kérdező kommentje:
25ös kedves, hogy ennyire hülyének nézel, akár hiszed akár nem, voltam bent nem egyszer az illetékes gyámügyön, ahol közölték velem, hogy azon kívül, hogy folyamatosan jelentgetem hogy nem adja oda a gyereket és egy idő után kiszabnak rá pár ezer Ftos büntetést nem tudnak tenni. Elfogultság miatt (mivel az exem rokonsága elég befolyásoló tud lenni feléjük és ez látszott a gyámhivatal hozzáállásán is) kértem az ügy áthelyezését a lakóhelyem szerinti hivatalba, ahol segítettek is volna, viszont az említett hivatal visszautasította a kérelmemet. Voltam a bíróságon, rendőrségen, próbáltam kérni, hogy legalább felügyelt láthatás keretében had láthassan a gyereket náluk, sehol senki nem volt hajlandó segíteni, akármilyen hihetetlen. De amúgy gondolom te is voltál ilyen helyzetben és végigmentél ezen, örömmel várom a további javaslataidat.
2023. okt. 13. 11:12
 28/31 anonim ***** válasza:
87%

Remélem a nagyi még sokáig bírja majd nevelni az unokát (bár a lányánál is el lett cseszve valami...).

Amúgy ha ő nem lenne, már a lelencben lenne szerencsétlen?

2023. okt. 13. 12:05
 29/31 anonim ***** válasza:
84%

Persze persze..mese habbal

Elfogultság miatt (mivel az exem rokonsága elég befolyásoló tud lenni feléjük és ez látszott a gyámhivatal hozzáállásán is.

2023. okt. 13. 12:16
 30/31 A kérdező kommentje:
29es esetleg gyere el egy kávéra és megmutatom a dossziémat ami tele van a láthatással kapcsolatos papírjaimmal, akkor hátha elhiszed
2023. okt. 13. 12:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!