Ebben az esetben mennétek további vizsgálatokra a gyerekkel vagy hinnétek az orvosoknak?
Az iskolai vedőnő jelezte, hogy a fiunk nagyon túlsúlyos a korához képest és vigyük orvoshoz kivizsgáltatni, mert szerinte biztosan van valami hormonális baja.
13 éves, 185cm magas, 92kg. A gyerekorvos azt mondta, hogy tény, hogy nem egy standard gyerek, de ő nem lát vele semmi kirívó problémát. Adott beutalót kardiológushoz és endokrinológushoz is. Minden értéke tökéletes.
Mikor ezt elmondtam az iskolai védőnőnek, csak annyit mondott, hogy az nem létezik és a helyünkben vinné tovább a gyereket és szigorú fogyókúrára fogná...
Nem a fiamról írsz?
Ő 170 magas kb, 80kg. (Most 8.osztályos, 13 éves).
Ő 1.osztalyos kora óta sportol. Jégkorongozik.
3 éve heti 5-6 edzése van, minden hetvégén meccs.
Ebből adódik az évi 2x sportorvos. Aki sosem kritizálta.
A védőnő évek óta csesztet minket. Voltunk mi is ekg, kardiológia, endokrinológián. Minden tökéletes.
Háziorvos sem lát panaszt.
Visszamentem a védőnőhöz, ő is egyből a diétával jött.
Végül hiába levelezgetett velem, le se sz@rtam.
Most épp a tanulmányai miatt cseszteti, mert nem éltanuló, hamár élsportoló.
"Most épp a tanulmányai miatt cseszteti, mert nem éltanuló"
Bár én nem Magyarországon élek, de ez ott a védőnő kompetenciája? Mármint hogy jön ő a tanulmányi eredményekhez?! Ez a szülők,a gyerek, és esetleg az iskolai tanárok dolga. Senki másé. Nem is értem...
Nálunk ugyanez 3as!😄
Fiam 15 éves, 196 cm, 48as laba van, szóval valószínűleg még noni fog és kg. Eleve 60 cm-vel és 3700 g-mal született. De nem voltunk meglepően, mert férjem is 2 m.
1 éve kezdett el súlyzós edzéseket, már szépen latszik, de így is soványnak találom.
Kérdező! Sztem is függ a szülők adottságaitól is. Sok védőnőnél berogzodtek régi mérések, módszerek. Hány éves kb.? Lefogadom, hogy idősebb korosztály. Ha nem, akkor meg kis buzgó fiatal lehet. Én nem izgulnék, hiszen van egy orvosi szakvéleményetek is.
Azokra a vizsgálatokra mennék, amire a háziorvos küldött (kardiológia, endokrinológia).
A védőnőnek jobb lett volna ezt mondani. "A családorvos további vizsgálatokra utalta".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!