Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebben az esetben mennétek...

Ebben az esetben mennétek további vizsgálatokra a gyerekkel vagy hinnétek az orvosoknak?

Figyelt kérdés

Az iskolai vedőnő jelezte, hogy a fiunk nagyon túlsúlyos a korához képest és vigyük orvoshoz kivizsgáltatni, mert szerinte biztosan van valami hormonális baja.

13 éves, 185cm magas, 92kg. A gyerekorvos azt mondta, hogy tény, hogy nem egy standard gyerek, de ő nem lát vele semmi kirívó problémát. Adott beutalót kardiológushoz és endokrinológushoz is. Minden értéke tökéletes.

Mikor ezt elmondtam az iskolai védőnőnek, csak annyit mondott, hogy az nem létezik és a helyünkben vinné tovább a gyereket és szigorú fogyókúrára fogná...

2023. okt. 12. 08:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
26%
10: Én a BMI-m szerint alultáplált vagyok, közben meg haspárnám szokott lenni. 😀
2023. okt. 12. 11:40
 12/27 anonim ***** válasza:
68%

11: lehetsz úgy is alultáplált.

De nyilván vannak részletesebb vizsgálatok is a tápláltsági állapot felmérésére.

Viszont ilyen fiatal korban minden mértékű túlsúly káros. És lehet, hogy most még nincs baja, de előbb-utóbb lesz.

2023. okt. 12. 11:48
 13/27 anonim ***** válasza:
79%
12#-nek igaza van. Durván túlsúlyos. Érdekes,hhogy legyint rá a doki,minimum tényleg egy dietetikussal átbeszélni az étkezést. Felnőtt embereknél is sok a 92,sőt brutál,nem hogy egy 13 évesnek. Akkor az endokrinológus csináltatott cukorterhelést,hormonprofilt,pajzsmirigyet néztek,stb?
2023. okt. 12. 12:12
 14/27 anonim ***** válasza:
46%
12: nem, az alultápláltság nem itt kezdődik, sőt. Szóval a BMI nem megbízható mérce. Ettől függetlenül lehet túlsúlyos a kérdező gyereke, de nem feltétlenül. A 185 cm elég magas azért, és még mindig nőhet... azért én nem látom ezt drasztikusnak.
2023. okt. 12. 12:27
 15/27 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem nem annyira vészes a 185 cm és 92 kiló. Férjem 183 cm és 105 kg, elhízott, de nagyon jól oszlik el rajta, nem is néz ki kövérnek. Amikor megismertem akkor volt 90 kg és nagyon jól nézett ki, sportolt sokat.
2023. okt. 12. 12:56
 16/27 anonim ***** válasza:
87%
Nem drasztikus,de nem is normális. Figyelmet igényel azért a dolog.
2023. okt. 12. 13:05
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
15, attól, hogy nem látszik rajta, meg jól oszlik el, a szerveit bőven körbeveszi a zsír... Attól, hogy nem látod, még nem egészséges.
2023. okt. 12. 15:05
 18/27 anonim ***** válasza:
54%
Bocs de kövér a gyereked és inkább egy dietetikushoz elviném.
2023. okt. 12. 15:55
 19/27 anonim ***** válasza:
45%
17 Ez így igaz és én is mindig ezt mondom a férjemnek. De nem elég egy bmi indexet nézegetni az internetről. A ferjem, mint írtam 183 cm 90 kilóval nem volt kövér, naponta edzett, izmos volt. Bmi szerint kellene azt hiszem 75 kg-nak lennie. Mivel egy erős csontú, széles férfi, szörnyen nézne ki 75 kilósan. A bmi nem tudja figyelembe venni kinek milyen az alkata.
2023. okt. 12. 17:02
 20/27 anonim ***** válasza:
11%

Az izomtömeget valóban nem lehet BMI alapján meghatározni.

De 14-es ne engem oktass már ki szakmabeliként, hogy mi hol kezdődik.

2023. okt. 12. 20:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!