Szoktátok furcsa, mondhatni értelmetlen dolgoknak becézni a babátokat?
Az én kisfiamnak is van egy pár neve... Alapból két neve van Dávid Csaba, anyósék sokáig Ádámnak vagy Danikának hívták mert nem tudnák megjegyezni a Dávidot (?)
A párom a kezdetektől Babónak és Babának hívja. A mai napig (pedig pár 15 hónapos) mikor hazaér egyből az az első szava, hogy hol a Babó??? Dávidka meg egyből szalad az apjához. :) Én az elején Apócának hívtam, utána lett Nyuszika, Nyuszimókus, Fosmókus. :D Az egyik barátnőm tity-toty-nak hívja.
A Fosmókus már az elmebetegség határát súrolja :D
Ajjaj....
Nem is kevés cifra neve van. :)))
A kedvenc, és szinte már mindenki így hívja a családban: Bubu. És ennek sok más változata: Bubus, Bubuci, Bubuska, Bubó
Szokott még lenni: Nyuszipók, Nyuszifül, Nyuszicica, Nyuszkó, Pofika, Poficica, Mókuspók, Póktojás... (te jó ég, most nézem micsoda állatpárokat találtunk ki... :)))
De volt már Kukac, Galuska és egyéb cifraságok is.
Apa nálunk is Babának hívja, főleg, ha "rosszalkodik" a kicsi :)
Amíg pocakban volt, addig Tökinek hívtam (miután kiderült, hogy fiú), de ez születése után elmaradt.
Én Túrógombócnak,meg Babamacinak szoktam hívni,de az eredeti beceneve Zsömi,ebből lesz Ömike,Ömimaci stb...
Amúgy Andrisnak hívják!:)
27 hónapos nagyfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!