A mai világban nagyon furcsa, ha magázom a gyermekemet?
Erre véletlenül döbbentem rá igazából. Kedvesen, de végülis magázom, E/3.-ben beszélek hozzá.
Pl. nem azt mondom, hogy : "Gyere enni babám!", hanem, hogy "Jöjjön enni a baba!"
És nem csak néha, hanem állandóan így beszélek hozzá. És biztos, hogy nem fog elmúlni, mivel a férjemmel is így beszélek. Pl. Nem az, hogy "Kérlek, ide hoznád a sót?" hanem, hogy: " Ide hozza a sót a Drágám ha szépen megkérem?"...
Pedig a családban senki nem beszélt így egymással (kivéve édesapám, mert náluk magázódtak). Egyébként meg a szüleimet és a testvéremet is tegezem.
A kérdés: Nagyon furcsán fognak rám nézni, mikor beszélek hozzájuk? A mai világban ez még elfogadható?
Nyugodtan írjátok meg mit gondoltok, csak puszta kíváncsiságból kérdezem.
Nekem fura, de kb csak az elso 1-2 talakozasnal lenne az.
Van ismeros par akik az eskuvo uan el kezdtek poenbol magazodni es valahogy "ugy maradtak" :D
25 a csaj a pasi 37 es magazodnak, mar 7 eve, pedig elotte soha nem tettek amig csaj jartak.
Ez nemcsak furcsa, de a gyereknek sem tesz jót, mert nem tanulja meg, hogy ö kicsoda, nem tanul meg rendesen viszonyitani, a nylevet rosszul tanulja - nem tudom, miért nem beszélsz vele normálisan. Szerintem szokj át a rendes beszédre, már csak a gyerek érdekében is.
Egyébként ez nem is rendes magázódás, hanem egy személytelen beszédmód, ami eleve nem normális.
Ez nem magázás, hanem mérhetetlen butaság és nyelvtani hiányosság.
Ezek még akkor is furcsa mondatok lennének, ha olyan valakinek mondanád, akit valóban magázni illik.
Persze nem vagyok meglepve, mert a magázódás a legnehezebb nyelvtani forma és te vagy rá az élő példa, sokaknak nem sikerül helyesen elsajátítani.
Ha rendesen meg akarod tanítani a gyereked beszélni, fordulj előbb te magad egy nyelvtanárhoz, aki megtanít a magyar nyelv alapjaira.
Egy, ami kimondottan zavaró, a tulajdonnevek előtt a magyarban nem használunk határozott névelőt. Kezd ennek elhagyásával. Aztán a szórend, mert az sem mindegy, végül a regiszterek. És akkor már nem baj ha magázod a családtagjaidat, de ezekkel a rettenetes mondatokkal..
Inkább a tegező forma, az legalább értelmes magyarul.
Tényleg "baba"?
Akkor tőled tanulja a beszédet, a nyelvtant... hogy fog beszélni, hogy fogja megérteni, amit neki mondanak?
Furcsa ez a beszédstílus, nem akarok semmit belemagyarázni, de olyan, mintha nem lennél hajlandó direktben hozzájuk szólni, valahogy kívülálló maradsz.
Ez a beszédstílus olyan, mintha külső szemlélőként kommentálnád és dirigálnád a saját életedet. Fura.
Néha, ritkán esetleg szórakoztató lehet, de folyamatosan így beszélni nem szerencsés. A környezetedben mit gondolnak erről a szokásodról? A munkatársaiddal, ismerősökkel, ismeretlenekkel is így beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!