Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is ilyen nehéz lett az...

Másnak is ilyen nehéz lett az élete, mióta gyereke született?

Figyelt kérdés
Még épp csak egy éves múlt fiam, de úgy érzem, hogy totál kiégtem. Ma az első nap, hogy nem dolgozom, mióta kiderült, hogy várandós a barátnőm (igen, a fiam születésekor is dolgoztam). Minden kib@szott nap, hétfőtől vasárnapig, karácsonykor, húsvétkor, minden nap, egyetlen szabadnap és szabadság nélkül. Nincs semmi hitelünk, albérletre sem költünk, mert a barátnőm szüleinél élünk, mégsem elég a pénz. Örökké van valami új hülyeség, amit venni kell, javítani, vagy felújítani. Most is épp dolgozom kellene, de ma olyan lelkiállapotban ébredtem, hogy ha bemegyek dolgozni, akkor a nap végéig tuti lefejelek majd valakit, annyira nincs kedvem már semmit sem csinálni. Reggel csak betelefonáltam valami hazugsággal, hogy beteg vagyok és nem tudok menni. Tudom, nem szép dolog, de már nem bírtam. Itthon is b@sztatnak a barátnőm szülei, hogy munka után a ház körül nem csinálok semmit, sehol sem jó.

2023. okt. 2. 10:05
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
93%

Hülye vagy.

Hagyodagad kihasználni.

500 000-bol simán el lehet élni egy albérletben,a kicsi mehetne bölcsibe,a barátnőd dolgozni

Külön mehetnetek.ne azt nézd mi a jó anyoseknak.hanem hogy mi a jó neked,nektek,a családodnak

2023. okt. 2. 13:42
 42/57 anonim ***** válasza:
73%

Szánalmasak vagytok már bocsi. Csak a kifogás gyártás megy.

Bölcsiről hallottatok már?!

Ellehet menni melózni és két fizuból elköltözni egy albérletbe. Nem az a szülőkön kéle élősködni és sírni hogy nektek milyen nehéz.

Mondom ezt úgy hogy szülés után 1 évig otthon laktam a szüleimmel. De tudod mit?! Bennem volt annyi hogy ha üres seggre szültem elmentem dolgozni és tenni akartam ez ellen. Segítettem otthon főztem az egész családra és hálás voltam mindenért. Meg is lett az eredmény ma már saját lakásban élünk de ehhez az kellet hogy ne sírjak hogx jahj de rossz nekem hanem tenni akarjak ellene.

2023. okt. 2. 13:43
 43/57 anonim ***** válasza:
100%
28# Csak egyet kérdezek,mit gondolsz vidéken,az egyik legszegényebb megyében mennyi az átlagkereset egy főre? De megsúgom 250-300 jó esetben. Nem ideális,nem normális,de ez a magyar valóság,sajnos. Tessék nyitott szemmel járni. Ott éltem 18 évig,sajnos. Szerencsére utána elköltöztem. A tápszert és társait bemutatni pedig nem kell,mivel van nekem is gyerekem.:D A tejmentes tápszert támogatás nélkül vesszük 4800 kb egy doboz. A tejmentes étkezés szintén nem olcsó mulatság. Oltások, normális cipők,stb. De mondjuk csak a gyerek nem kerül 300 ezerbe nálunk egy hónapra,pedig nem olcsó terméket veszünk és nem krumplis tésztával etetjük. :D A luxust meg vedd idézőjelbe.
2023. okt. 2. 13:46
 44/57 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de ebben a sztotriban te vagy a buta. Az elmondott sztori alapján, így számodra egyáltalán nem kényelmes már, hiába volt régen az. Külön kell költözni. Soha nem fog változni ez, ha nem változtatsz. Mi is mezőgazdaságban dolgozunk, de olyan nincs, hogy drágább a termelés, akkor valamit nagyon rosszul csináltok.

A opció: Leülsz a szülőkkel, elmondod a helyzetet és azt, hogy innentől kezdve szeretnéd megtanulni azt, amit csinálnak és átlátni a pénzügyeket.

B opció: Elköltözöl a csajjal. Egy nagyobb városban több munkahely van, tömegközlekedés, bölcsi és de előrébb vagytok ha ő is dolgozik, még ha minimálbérért is. A számlák egy részére elég a pénz vagy tanuljon tovább, egy nagyobb városban ez is opció és kereshet többet.

C opció: Így marad minden.

Ha nem változtatsz a helyzet se fog.

2023. okt. 2. 14:25
 45/57 anonim ***** válasza:
100%

Másnak könnyebben megy, mert nem hagyja, hogy más irányítsa az életét.

1. Fogod magad, asszonynak lemondod a gyes-t, mert pelenkára sem elég, fizetitek utána az egészségügyi alapdíjat, majd Te igényled a gyed extra-t (remélem nem feketén dolgozol, mert akkor ennek semmi értelme).

2. Gondolom családi adókedvezményt, ha házasok vagytok, akkor első házasok kedvezményét, családi pótlékot kaptok, akkor az is jövedelembe számít bele.

3. Keresel egy kockás füzetet és tollat otthon odaadod kedves párodnak és a hónap végén megnézed mi szerepel a füzetben. Ezt csináljátok legalább 6 hónapig, de legalább addig, amíg pénzszűkében vagytok.

4. Átnézed a kiadásokat. Nem vagy te ATM.

Nektek jó a használt ruha is, gyereknek még inkább, hiszen úgyis kinövi. Nem kell a legdrágább coccolino öblítő/mosószer, gyerek mellett masszív foltra jó a marhaepe szappan is. Bútorokból szintúgy. Kis kreativitással nagyon jókat lehet kifogni.

Belefizettek a rezsibe? Ha igen az nem lehet több mint 40-50 ezer és még sokat is írtam.

Élelmiszerre nem költhettek túl sokat, hiszen jelentős részét megtermelitek, akkor mire megy el? Te nem költesz, mert életed sincs. Gyereknek nagy igénye nincs, evés, ivás, alvás, szülők. Gyógyszerek akkor sem visznek el ennyit ha hetente beteg a gyerek.

5. A jogosítvány fontos. Kezdj rá spórolni, mert a Te és a párod mobilitása függ tőle. Nincs annál szánalmasabb, amikor anyuci arra vár, hogy apuci hazajöjjön, hogy aztán elb... a közös időt, amit a gyerekre fordíthattak volna. Minden hónap elején tegyél rá félre legalább 50ezret és akkor 10 hónap alatt meg is van.

6. 1,5 éves korában a gyereket bölcsibe adni és párod mehet dolgozni. Tudom, hogy embereknek derogál dolgozni minimálbérért, mert az ő munkája többet ér, de akkor is pénz. Ne várjátok a munkaadótól, hogy egy 20 éves munkatapasztalat nélküli személyt 500 nettóért alkalmaz, mert nem fog. Viszont ésszel keressetek. Próbáljatok meg először egy 4-6 órás állást keresni neki. Te tudsz dolgozni, ő meg tudja intézni a gyereket, ha nem megy, akkor 8 órára megy vissza és akkor egyik viszi, másik hozza a gyereket.

7. Folyamatosan keresgélj jobb álláslehetőség után.

8. Hosszú távon úgy spóroltok ha hónap elején félretesztek egy számlára x összeget és úgy tesztek minta az nem létezne. Ha a párodnál csúsznak meg a kiadások, mert nem tud bánni a pénzzel, akkor szépen mint a szülők a kisgyerekkel adagolod neki. Sajnos vannak ilyen emberek, akikkel nem lehet közös számlán lenni.

2023. okt. 2. 21:16
 46/57 anonim ***** válasza:
93%

Nem a gyerek miatt szörnyű az életed ahogy a kérdést feltetted.

Így kellett volna feltenned::másnak is ilyen nehéz az élete,mert egy palimadar?

2023. okt. 2. 21:29
 47/57 anonim ***** válasza:
92%
Ha esetleg nem kamu az egész kérdés; neked nem a gyerek óta sz@r az életed, sajnos egyikotok sem egy észlény. Ezt az is bizonyítja, hogy gyereket csináltál egy 18 éves lánynak.
2023. okt. 2. 21:35
 48/57 A kérdező kommentje:

Mindkettőnknek van jogsija, ami azt illeti, én CE kategóriás sofőrként keresek ennyit. Igen, heti 7 nap munkával 500 nettó...Szabolcsban ilyenek a bérek. A barátnőm a vizsga óta alig vezetett, mert nem szeret, és ami a lényeg: nem is tud, jobb ez így mindenkinek. Nem vagyunk házasok, így azt hiszem nem is lenne opció a családi adókedvezmény.

Igen, túl fiatalok voltunk és felelőtlenek...elbasztuk, de nem lehet visszacsinálni, esetleg csak javítani rajta.

2023. okt. 2. 22:02
 49/57 anonim válasza:
35%
Az a szerencsétlen gyerek, ilyen "szülőkkel" nem vár rá fényes jövő.
2023. okt. 3. 03:20
 50/57 anonim válasza:
100%

Szerencsétlen srácot ne szapuljátok már!

Becsülettel dolgozik, tesz a családjáért, megáll az ész, egyesek miket írnak!

Tény, korai volt még a gyerek, de védekezés mellett is becsúszhat egy baba, nem tudhatjuk hogyan jött össze, amiatt, mert ideje korán lett poronty még lehetnek jó szülők!

Persze, úgy a jó, ha minden adott, van ház, kocsi, sok éves munkatapasztalat, stabil munkahely, stb stb, de azért mert nekik ilyen fiatalon lett gyerekül nem kell beszólogatni.

Szüleim is hasonló korban voltak, amikor én születtem, mégis valahogy felneveltek...és panaszra nincs okom.

Már írták előttem, vagy sarkadra állsz otthon, elszámoltatod apósékat, anyósékat, párodat, hogy mire megy el a pénz, vagy el kell költözni városba, párodnak 6 órában munkába állni, gyereket bölcsibe adni.

Neked se ártana másik cég után nézni, mert az az 500 elég karcsú ennyi munkához!

Nem tudom hogyan van a pénzezés, de a helyedben adnék bankkártyát a párodnak, amire raksz havi mondjuk 250ezret, ossza be (pl wise-nál csináltass 1 számlát, oda minden hónapban utalj neki 1 fix összeget, amivel tud gazdálkodni). Tranzakciókat meg vissza tudod nézni hol, mennyit költött. Anyóséknak leadsz 50 ezret, egyébre 50-100 ezer, a maradék 100-150 ezer meg marad a számládon.

Fél év alatt össze kell tudnod annyit spórolni, hogy el tudjatok költözni munka szempontjából jobb helyre, fele ennyi munkával kéne összeszedned azt az 500-at jobb cégnél, asszony meg vigyen haza csak 120at. Bőven ellennétek hárman 620-ból egy 150ezres albiban!

Nem lesz egyszerű, most sem az, de minnél hamarabb változtatsz, annál hamarabb lesz könnyebb az életed.

2023. okt. 3. 07:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!