Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is ilyen nehéz lett az...

Másnak is ilyen nehéz lett az élete, mióta gyereke született?

Figyelt kérdés
Még épp csak egy éves múlt fiam, de úgy érzem, hogy totál kiégtem. Ma az első nap, hogy nem dolgozom, mióta kiderült, hogy várandós a barátnőm (igen, a fiam születésekor is dolgoztam). Minden kib@szott nap, hétfőtől vasárnapig, karácsonykor, húsvétkor, minden nap, egyetlen szabadnap és szabadság nélkül. Nincs semmi hitelünk, albérletre sem költünk, mert a barátnőm szüleinél élünk, mégsem elég a pénz. Örökké van valami új hülyeség, amit venni kell, javítani, vagy felújítani. Most is épp dolgozom kellene, de ma olyan lelkiállapotban ébredtem, hogy ha bemegyek dolgozni, akkor a nap végéig tuti lefejelek majd valakit, annyira nincs kedvem már semmit sem csinálni. Reggel csak betelefonáltam valami hazugsággal, hogy beteg vagyok és nem tudok menni. Tudom, nem szép dolog, de már nem bírtam. Itthon is b@sztatnak a barátnőm szülei, hogy munka után a ház körül nem csinálok semmit, sehol sem jó.

2023. okt. 2. 10:05
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
100%

#17 vagyok

Most már látom, hogy gazdálkodtok, akkor mindenképp érdemes városba költözni, legalább egy ideig, ami helyre nem jöttök anyagilag.

Nem mindenkinek való a tanyasi élet, nekem pl. már a sima családiház se volt való, a falu pedig pláne nem.

De ugye az is kérdés, hogy a barátnőd mennyire hajlandó változtatni vagy neki mennyire felel meg ez a helyzet, amiben van.

Lehet, hogy ő így nagyon boldog, mert szeret a tanyán dolgozni, szereti, hogy ilyen környezetben nő fel a kisfia és nem zavarja, hogy ennyit dolgozol, hisz a szüleitől is ezt látta egész életében.

Ha 19 éves, akkor biztos nem éltetek évekig együtt, ezt az életmódot most tapasztalod meg a bőrödön.

Ez nagyon nagy szívás.

Félő , hogy az lesz belőle, hogy azt kell mondanod "én megyek, szeretném ha velem jönnél, de én akkor is megyek".

Látszik az írásodból, hogy teljesen kivagy, de mielőtt eldobtok mindent, próbáljatok elmenni családterápiára, hátha sikerül összhangba hozni az elvárásaitokat.

Mert sajnos lehet, hogy teljesen más életmódot szeretnétek, mások az életcéljaitok, de sajnos ez gyerek után derült ki.

2023. okt. 2. 11:02
 22/57 Bogica0616 ***** válasza:
81%

Segítek akkor neked, ha nem tudod az árakat.

Kenyér 1 kg 700-1000 Ft közt változó.

Cukor: 600 Ft nálunk falun.

Tej: 300 Ft.

Tej mentes felvágott 1 kg 4000 Ft

Pelenka havonta: 12000-20000 márkától függ.

Popsi törlő 4 db: 1800 Ft tol felfelé.

Popsi krém 500 Ft+ tol felfelé. Ruhát lehet használtan is venni, de lehet pepcos is. 3 hónapra ha elég a pepcos: kijön bőven 20000 Ft ből a gyerek ruha. De újra írom vedd igénybe te a gyedet és lakjatok külön.

2023. okt. 2. 11:06
 23/57 anonim ***** válasza:
96%
Őszinte leszek: ennyi melóval minimum 7 számjegyűt kéne hazavinned, ha egy szakmunkás vagy is. Nagyon sürgősen el kellene gondolkodnod a váltáson, egy Aldi kasszázással is hazaviszel ennyit vagy közel ennyit, de cserébe vannak szabadnapjaid, ünnepek. Nem ér ennyit. Nem csoda, hogy ki vagy égve, minden normális lelkületű ember tönkre menne ennyitől, hát ha még otthon gyerek van, plusz egy egészségeset fingani sem tudsz, mert anyós ott sertepertél.
2023. okt. 2. 11:08
 24/57 anonim ***** válasza:
87%
22# Ez azért még nem 500 ezer. :D Tehát hiába sorolod neki,ha ők lenyúlják a megkeresett pénzt telibe, ő meg kis buta és odaadja. Gondolod ezekre megy el 500 ezer?Vidéken 500-ból emberek már luxus albérletet tartanak fenn és élnek meg mellette...
2023. okt. 2. 11:14
 25/57 anonim ***** válasza:
14%

24-es, te hol hallottal ilyet? Videken elek, bar nem luxus albink van, hanem lakashitelunk, ami egy itteni luxus lakasnak a toredeke (mert azert az itt is draga am :)

De nem jonnenk ki harman 500-bol. Autonk van, hitelunk, meg normalis eteleket eszunk, nem kiflit kenyerrel. Es neha nyaralni is szeretunk.

Szerinted videken olcsobb a kenyer, pelenka, ruha vagy mi? Hat nagyon nem. A benzin se.

Sot, ha olyan helyen elsz, ahol pl csak kisbolt van, mert mondjuk a legkozelebbi tesco 20 kilometer, akkor duplan rabaszcsiztal, ha hirtelen vasarolni kell. Pl nalunk a helyi boltban 1800 forint 1 liter olaj :D

Es hasonlok. Nyilvan mi ezt nem vesszuk meg, de ha valaki nem jut el bevasarolni, kenytelen.

2023. okt. 2. 11:25
 26/57 anonim ***** válasza:
19%

"Vidéken élünk, itt nincs annyi pénz, mint Pesten. Ennyi túlórával kb 500 nettót keresek."

Én 266-ot keresek Pesten, párom 350-et, mégis saját házban élünk, nincs hitelünk és még félre is tudunk tenni, igaz gyerekünk nincs.

Nem leszek túl népszerű, de kormányunk most kb. a gyerekesek alá tol mindent és ha minél előbb szült, annál "jobb". A barátnőd jelen állás szerint még 30 éves koráig teljesen adómentes. Ha nem akar teljesen visszamenni, akkor vállalhat home office-t.

Itt inkább az a baj, hogy megcsinálni a gyereket persze képes voltál, de most unod a banánt és a felelősséget, ami ezzel jár.

2023. okt. 2. 11:30
 27/57 anonim ***** válasza:
84%
25.:) Érdekes,erre nem reagálok,mert nem lenne szalonképes.:D De arra szeretném felhívni a figyemed,hogy a kérdezőék nem fizetnek hitelt,nincs autó és kiadás. Így már tiszta számodra a probléma?500 ezerből hárman kiadás nélkül te nem jössz ki????? Érdekes. Akkor nálatok is gáz van.:D
2023. okt. 2. 11:36
 28/57 anonim ***** válasza:
74%

En ezt ertem 27-es.

De en pedig a figyelmed arra szerettem volna felhivni, hogy oriasi butasagot mondtal! 500-bol luxus albi videken? Ugy, hogy meg is kene elni valamibol? Marha vicces vagy 👌

Videken se olcsobb a kenyer, fix kiadasaik pedig nekik is vannak, kisgyerekes csaladkent. Csak lakast nem fizetnek, ennyi.

26-os, te pedig gyerek nelkul konnyen vered a melled arra, hogy felre tudsz tenni. Megneznem, hogy mennyi maradna ho vegen, ha csak a havi tapszer 50 ezer lenne, mert levettek rola a tamogatast. Es egyebekrol nem is beszelve. A kerdezo baratnoje 20 evesen, 0 munkatapasztalattal, vegzettseg nelkul biztos szerez majd maganak home office-os melot, igen 🤣

Itt olyan alomvilagban elnek egyesek, hogy az hihetetlen. Tessek kicsit kinyitni a szemetek.

2023. okt. 2. 11:46
 29/57 Bogica0616 ***** válasza:
45%
Kedves 27. Kihagytad, hogy gazdaságban élnek vagyis minimum zöldség és állati eredetű terményekre nem költenek.
2023. okt. 2. 11:47
 30/57 anonim ***** válasza:
100%
Valamit nagyon rosszul csináltok, ha ennyi pénzből nem jöttök ki. Nézzétek át a kiadásokat, mire mennyi megy el, mennyi a havi fix kiadás és mennyi az ami felesleges
2023. okt. 2. 11:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!