Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is ilyen nehéz lett az...

Másnak is ilyen nehéz lett az élete, mióta gyereke született?

Figyelt kérdés
Még épp csak egy éves múlt fiam, de úgy érzem, hogy totál kiégtem. Ma az első nap, hogy nem dolgozom, mióta kiderült, hogy várandós a barátnőm (igen, a fiam születésekor is dolgoztam). Minden kib@szott nap, hétfőtől vasárnapig, karácsonykor, húsvétkor, minden nap, egyetlen szabadnap és szabadság nélkül. Nincs semmi hitelünk, albérletre sem költünk, mert a barátnőm szüleinél élünk, mégsem elég a pénz. Örökké van valami új hülyeség, amit venni kell, javítani, vagy felújítani. Most is épp dolgozom kellene, de ma olyan lelkiállapotban ébredtem, hogy ha bemegyek dolgozni, akkor a nap végéig tuti lefejelek majd valakit, annyira nincs kedvem már semmit sem csinálni. Reggel csak betelefonáltam valami hazugsággal, hogy beteg vagyok és nem tudok menni. Tudom, nem szép dolog, de már nem bírtam. Itthon is b@sztatnak a barátnőm szülei, hogy munka után a ház körül nem csinálok semmit, sehol sem jó.

2023. okt. 2. 10:05
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
27%
18: ezt nem akarom elhinni. Hány éves vagy, hogy ennyire nem vagy képben???
2023. okt. 2. 11:50
 32/57 A kérdező kommentje:
A havi 500 szerintem is elég kellene legyen hármunknak, akkor is, ha az utolsó paradicsomot is pénzért vennék. Csakhogy hiába van mindenféle zöldségünk, tej, tojás, hús, méz stb, ha ezeknek az előállítása drágább, mint ha boltban vennénk. Apósom mindig jön valami szarsággal, hogy a traktorra kell költeni, állatorvos stb. Ezek havi szinten százezres tételek
2023. okt. 2. 12:19
 33/57 anonim ***** válasza:
88%

“Én csak leteszem a pénzt, a többit ők beszerzik.”

És esetleg nem vagy kíváncsi arra, hogy pontosan mi is az, amit beszereznek? Csak mert van egy olyan érzésem, hogy te ott nagyon palira vagy véve, de ha ennyire nem érdekel, mire megy el az a pénz, aminek előteremtésébe kvázi belepusztulsz, akkor nem csoda, ha meg tudják ezt tenni veled.

Egész biztosan nem finanszíroznám a hóbortjaikat. Mutassák meg tételesen, hová folyik el a pénzed, ne csak az asztalra tedd, állj ki egy kicsit jobban magadért!

2023. okt. 2. 12:20
 34/57 anonim ***** válasza:
95%
Azt sem értem, minek kell neked beszállni ezekbe a költségekbe. Papíron van valami közöd a gazdaságukhoz?
2023. okt. 2. 12:22
 35/57 A kérdező kommentje:
#34 semmi közöm hozzá, de ha már itt élek, és az apósomék általt megtermelt ételt eszem, akkor csak úgy illik, hogy beszállok minden költségbe. Persze az már más kérdés, hogy így nem éri meg
2023. okt. 2. 12:36
 36/57 anonim ***** válasza:
87%

Aztan ki szerint volt jo otlet 19 eves pucer seggre szulni? Anyosek nem mondtak, hogy nem hozzajuk kene potyogtatni?

Meg jol ertem, te tartasz el mindenkit? Ennyi erovel olcsobb lenne, ha harman elkoltoznetek alberletbe. Tobb maradna a kasszaba.

2023. okt. 2. 12:37
 37/57 A kérdező kommentje:
Szeretnék is külön költözni, de a családnak így a jó. A gyerek 8 hónapos koráig elég beteges volt, szinte hetente kellett az orvoshoz szaladgálni. Mivel én folyton dolgozom, nem tudok annyit a család rendelkezésére állni, így jó volt, hogy anyósék mindig ott vannak, és tudják a gyereket intézni.
2023. okt. 2. 12:43
 38/57 anonim ***** válasza:
86%

Hogy tartana mar el a kerdezo mindenkit ennyi penzbol? :D

Csak nyilvan mivel leadja, ezert arra is koltik, amire nem biztos, hogy kene.

A megoldas a koltozes es az asszonyka munkaba allasa lesz. Ezen kene dolgozni es akkor talan meg nincs veszve semmi.

2023. okt. 2. 12:43
 39/57 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is nehéz volt mert 21 évesen szültem. Az első fél évben csak a párom fizuja volt és anyáéknál laktunk.

Nekünk bejött a külön hűtő. Így amit akarunk enni megvettük megfőztem és elvoltunk. Nálatok talán ez segítene és kevesebb pénzből kijönnétek ha nem a megtermelt ételt eszitek nyílván nem a ti dolgotok belefizetni az állatorvosba stb.

A másik az ha nem kaptál extra gyedet mert 2 év alatt 365 napot nem tudtál dolgozni akkor ideje a párodnak elmenni melóba.

2023. okt. 2. 13:32
 40/57 A kérdező kommentje:
Azzal sem lennénk sokkal előrébb, ha elmenne dolgozni, mert jó esetben is max minimálbért keresne. Úgy meg én nem tudnék dolgozni, mert valakinek a gyerek mellett kell lennie, anyósékat még nem akarjuk egész napra ezzel terhelni. Így is ők szaladgáltak a gyerekkel éjszakánként orvoshoz, mert a barátnőm nem vezet, én pedig dolgoztam.
2023. okt. 2. 13:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!