Másnak is ilyen nehéz lett az élete, mióta gyereke született?
Ha most derult ki, hogy terhes, akkor menjen abortuszra. Nem fer bele nektek egy masodik gyerek, se anyagilag, se sehogy.
Menjen szepen dolgozni,aztan koltozzetek albiba.
Nem tudom ti mit olvastok,a kérdező nem írt másodikról. :D Szövegértésből bukta.
Kérdező,menjetek külön a családtól, több pénz megmarad. Ezeket miért te finanszírozod anyóséknak?
Szerintem úgy érti, hogy amióta teherbe esett a barátnője, azóta nincs szabadnapja, azaz 9 hónap+6 hónapja non-stop dolgozik.
Gondolom nem tervezett gyerek volt.
500ezer azért nem akkora pénz 3 emberre, bár hitel, bérleti díj nélkül el lehet evickélni.
Ha kifogásolják anyósék, hogy nem dolgozol munka után is, akkor gondolom azt se lehet, hogy elmenj kikapcsolódni, pihenni hetente mondjuk egyszer.
A pénz könnyen elúszik, ha a felújítási, javítási munkákba is bele kell fizetnetek..
Hát itt tényleg nem sokat tudtok tenni, minthogy elköltözni anyóséktól, a barátnőd pedig elmegy dolgozni, hogy kitermelje a plusz kiadást (albérlet).
Egyébként ha nem ragaszkodsz a családi házhoz, be tudtok költözni a közeli városba, ott jobb a munkalehetőség is, mint falun.
(Bár nem tudom, hogy a vidék alatt falut vagy "nempest"-et érted.
Érdemes pénzügyi tanácsadót megkeresni (nem olcsó, de hosszútávon jó befektetés), akivel át lehet beszélni a pénzügyi kultúrátokat, mire megy el a pénz és hol lehetne jobban spórolni.
Nem,mi normálisak vagyunk.
Úgy terveztük a gyerekeinket,hogy először vettünk egy házat,nem költöztünk sem anyosek sem anyámék nyakára.
Igaz,hogy feleségem nem tudott dolgozni a második gyerek születése előtt,de szerencsére ez nem volt probléma..
És nem Budapesten élünk,nem éltünk ott soha.
1,5 éves a kicsi,és nyugodtan maradhat otthon a feleségem a gyerek 3 éves koráig,és még tovább is ha úgy döntünk mert volt eszünk és megalapoztuk a jövőnket....ja,és nem dolgozok latastol vakulasig,és nem is vagyok magánvállalkozó,vagy valami nagy "fejes".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!