Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki két nevet adott gyerkőcéne...

Aki két nevet adott gyerkőcének/gyerkőceinek, elárulja hogy milyen megfontolásból?

Figyelt kérdés
Az én kisfiamnak is két neve van. Szerettem volna valami "magyaros" és valami bibliai nevet. Így lett Ákos Dániel. Ti eláruljátok?
2010. okt. 17. 22:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Míra Franciska a lányom.

A Míra tetszett már nagyon régóta,Franciska pedig a dédnagymamám volt.Ő utána kapta a nevet.

2010. okt. 18. 10:50
 12/16 anonim ***** válasza:
Hát nálunk elég cifra a történet, nem azért lett kettő, amiért általában másoknál lenni szokott. Nálunk az volt az ok, hogy már a terhességem alatt szétváltak az útjaink az apukával. Ő nagyon ragaszkodott egy névhez, ami nekem nem igazán tetszett (nem ronda név, csak egyszerűen nem tetszett), ebből hatalmas veszekedés lett persze, aztán inkább ráhagytam, mondtam, hogy oké, legyen, én meg választottam egy másik nevet, ami nekem tetszett. Úgy voltam vele, hogy nekem is kettő van, mégse írom ki nem hivatalos helyeken mindkettőt, szóval tök mindegy. És mivel a kedves apuka már 3 éve sehol nincs, így úgyis azon a néven van szólítva a kisfiam, amit én választottam.
2010. okt. 18. 11:00
 13/16 anonim ***** válasza:

Az elso fiunk kapott csak ket nevet, elso a valasztott, a masodik a ferjem keresztneve. Utobbit soha nem hasznalja senki a fiamra, azert kapta, mert hosszu-hosszu ideje minden elso szulott megkapja ezt a nevet a ferjem csaladjaban, mi sem akartuk elcsipni a hagyomanyt, ugyanis a ferjemnek nincs fiutestvere, aki tovabbvigye a vezetek es keresztnevet egyszerre.

De a tobbi gyerek nem kapott ket nevet, egy is boven eleg.

2010. okt. 18. 11:24
 14/16 anonim ***** válasza:
Az én gyerekeimnek azért van 2 neve, mert nekem csak egy keresztnevem van és mindig nagyon irigyeltem a tesóm, akinek kettő van.
2010. okt. 18. 11:57
 15/16 anonim ***** válasza:

Lánykámnak egy neve van: Maja

Kisfiamnak: Barnabás Zoltán (apuka Zoltán, ő annak akarta volna, de uncsitesó, és uncsitesó apja is Zoltán, így én sokalltam, hogy minek ide mégegy Zolika, amikor uncsi is az,így lett Barnus)

Pocaklakó kisfiam: Olivér Gáspár (apukám Gáspár, és még amikor tervben volt, hogy mi lenne, ha.. akkor elígérte, ha fiú lesz, Gáspár lesz, aztán találtuk mellé az Olivért, ami azért nagyszerű, mert uncsitesót Zolcsizzák, őt pedig lehet Olcsizni, Olkázni, szóval beleszerettünk, bár rajtunk kívül még senki másnak nem tetszik a családban, de majd megszokják :-) )

2010. okt. 18. 15:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Nekem már nagyon régóta tetszett, hogy ha valakinek 2 keresztneve van. Nekem csak egy van. Férjemnek viszont kettő. Így adta magát, hogy a kislányunknak is 2 keresztneve legyen. Nem szerettünk volna családból adni nevet, hogy ne legyen vita. Így kapott egy átlagosabb nevet és egy virágnevet. Ha nagy lesz választhat, hogy melyiket szeretné használni.
2010. okt. 18. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!