Ki, mikor vállalta be a második (harmadik) babát? Mennyi idős volt a "nagy", mikor jött a "pici"? Milyen megfontolásból?
23 hónap a korkülönbség. És szeretnénk még majd babát, de most nagyobb szünet lesz, olyan szempontból, hogy meg kell erősödnöm fizikailag.
Szerintem az természetes, hogy a testvér érkezésével a "nagy" már nem úgy és annyit kap belőlünk, mint előtte, viszont a testvértől meg olyat kap, amit tőlünk soha nem kaphatna.
Szerintem minél nagyobb a korkülönbség, annál nehezebb hozzászokni és megemészteni a nagynak, hogy nincs egyedül. Ez valahol 5-6 év környékén átfordul, viszont akkor már olyan nagy a különbség, hogy bár jó kapcsolat minden további nélkül kialakulhat, igazi játszótársak nem lesznek már.
Szia!
Az én nagy fiam 12éves a kislányom 11hónapos lesz.Nagyon jó igy,soha nem gondoltam volna,hogy jó az ekkora korkülönbség.De tényleg jó,imádják egymást,a fiam sokat foglalkozik vele és mindenben segit.Hálás lehetek neki mert bizony sokszor sokat segit.Nem szándékosan vártunk eddig.............valahogy igy alakult az egész.De én nagyon örülök neki!
A nagyfiam 7,5 éves a kislányom 10 hónapos.Előbb szerettük volna a másodikat -igaz csak egy évvel -de nehezen jőtt őssze.
Szerintem ez ideális,mert a testvérféltékenységet csak hírből ismerjük és a fiam lesi a kishúga minden lépését,óvja,védi.
Szia!
Nálam az 1 és 2. kgyerek özött 21 hó a 2. és a 3.között 2 és fél év a korkülömbség.Ameddi én babázok a nagyok szépen játszanak, vagy a legkisebbel beszélgetnek, játszanak vele.Szeretnénk negyedik babát is hasonló korkülönbséggel.
Szia!
A két kisfiam között 4 év 3 hónap a korkülönbség,mind a ketten első próbálkozásra sikerült,tervezett gyerekek.
Azért szerettem volna 4 évet,mert így amikor a pici megszületett a nagy már 1 éve oviba járt,voltak barátai,szeretett ovis lenni,nem érzete,hogy kirekesztjük valamiből.
Amikor a pici megy oviba,a nagy kezdi a sulit,tudok majd neki segíteni...
Ő már 4 évesen értette,hogy milyen,ha van tesó,mert sok barátjának volt testvére,féltékenységgel mégis küzdöttünk,ami akkor kezdődött,amikor elkezdett a pici kúszni,és akkor fejeződött be,amikor elkezdett járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!