Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki, mikor vállalta be a...

Ki, mikor vállalta be a második (harmadik) babát? Mennyi idős volt a "nagy", mikor jött a "pici"? Milyen megfontolásból?

Figyelt kérdés
Félek tőle, ha jönne a tesó, nem tudnék annyi időt, figyelmet fordítani a fiamra és nem akarom ettől megfosztani, viszont mindenképp megakarom neki adni azt az örömet, amit egy testvér, testvérrel való játszás ad.
2010. jún. 16. 16:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekünk most 16 hós a kisfiunk. Szeretnénk tesót, de majd csak 6-7 év múlva.Elsősorban saját lakást szeretnénk addigra. Másodsorban, én is úgy gondolkodom, ahogy te. Biztos meg lehet oldani kis korkülönbséggel is, hiszen anyának is sikerült,a 2 bátyám között 2 év van.Köztem és a középső bátyám között 6 év van. Nagyon jó gyerekkorom volt. A bátyáim imádtak, húztak-vontak mindenfele. Én voltam a kicsi, a kedvenc. Szeretném, ha majd ő is ilyen tesó lenne.
2010. jún. 16. 16:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A "nagy" 22 hónapos és 18 hetes kismama vagyok!A korom "miatt" alakult így,tesót mindennképp szerettünk volna,most lettem 34.Minden korkülömbségnek megvannak az előnyei,hátrányai így majd csak belejövünk mi is! :)
2010. jún. 16. 16:41
 3/11 anonim ***** válasza:
nálunk 19 hó a különbség. nem akartam a 2 gyerek között visszamenni dolgozni és hamar belefogtunk mert az első baba picit nehezen jött össze. az elhatározás után rögtön össze is jött a 2. bébi.
2010. jún. 16. 16:41
 4/11 anonim ***** válasza:

23 hónap a korkülönbség. És szeretnénk még majd babát, de most nagyobb szünet lesz, olyan szempontból, hogy meg kell erősödnöm fizikailag.

Szerintem az természetes, hogy a testvér érkezésével a "nagy" már nem úgy és annyit kap belőlünk, mint előtte, viszont a testvértől meg olyat kap, amit tőlünk soha nem kaphatna.

Szerintem minél nagyobb a korkülönbség, annál nehezebb hozzászokni és megemészteni a nagynak, hogy nincs egyedül. Ez valahol 5-6 év környékén átfordul, viszont akkor már olyan nagy a különbség, hogy bár jó kapcsolat minden további nélkül kialakulhat, igazi játszótársak nem lesznek már.

2010. jún. 16. 16:42
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én nagy fiam 12éves a kislányom 11hónapos lesz.Nagyon jó igy,soha nem gondoltam volna,hogy jó az ekkora korkülönbség.De tényleg jó,imádják egymást,a fiam sokat foglalkozik vele és mindenben segit.Hálás lehetek neki mert bizony sokszor sokat segit.Nem szándékosan vártunk eddig.............valahogy igy alakult az egész.De én nagyon örülök neki!

2010. jún. 16. 16:57
 6/11 anonim ***** válasza:

A nagyfiam 7,5 éves a kislányom 10 hónapos.Előbb szerettük volna a másodikat -igaz csak egy évvel -de nehezen jőtt őssze.

Szerintem ez ideális,mert a testvérféltékenységet csak hírből ismerjük és a fiam lesi a kishúga minden lépését,óvja,védi.

2010. jún. 16. 17:08
 7/11 anonim ***** válasza:
én kicsi korkülönbséget szeretnék. Eddig dolgoztam, építettem a karrieremet. Most egy ideig a családalapítással szeretnék foglalkozni. Úgy érzem, összevisszaságot hoz az életembe, ha most dolgozok, utána babázok, utána megint dolgozok stb. Nem tudok így maximálisat nyújtani. Inkább letudom a 3 gyereket egymás után, nem stresszelek azon, hogy vissza kell menni dolgozni, a családra és a gyerekekre és a lakás szépítgetésére koncentrálok. Utána ráérek dolgozni, karriert építeni, tudom, hogy számíthatnak rám. Én így érzek rendet és harmóniát az életemben.
2010. jún. 16. 17:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam az 1 és 2. kgyerek özött 21 hó a 2. és a 3.között 2 és fél év a korkülömbség.Ameddi én babázok a nagyok szépen játszanak, vagy a legkisebbel beszélgetnek, játszanak vele.Szeretnénk negyedik babát is hasonló korkülönbséggel.

2010. jún. 16. 17:36
 9/11 anonim ***** válasza:
8,5 hónapos a babám, most teszteltem a napokban +at. Kicsit vártunk volna, de mivel az első is nehezen, gyógyszerrel jött össze (nem volt peteérés-pcos...), nem védekeztünk, gondoltuk most sem lesz másként. Így a ciklusom 26. napján megfogant a 2. babán. Természetesen megtartjuk. így 17 hónap lesz köztük. Mindenképp kis korkülönbség lett volna mert nem akartam visszamenni dolgozni, csak nem számítottam rá, hogy ennyire gyorsan és hihetetlen módon összejön.
2010. jún. 16. 17:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

A két kisfiam között 4 év 3 hónap a korkülönbség,mind a ketten első próbálkozásra sikerült,tervezett gyerekek.

Azért szerettem volna 4 évet,mert így amikor a pici megszületett a nagy már 1 éve oviba járt,voltak barátai,szeretett ovis lenni,nem érzete,hogy kirekesztjük valamiből.

Amikor a pici megy oviba,a nagy kezdi a sulit,tudok majd neki segíteni...

Ő már 4 évesen értette,hogy milyen,ha van tesó,mert sok barátjának volt testvére,féltékenységgel mégis küzdöttünk,ami akkor kezdődött,amikor elkezdett a pici kúszni,és akkor fejeződött be,amikor elkezdett járni.

2010. jún. 17. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!