Milyen nevet adtok/adtatok/terveztek a babatoknak? Milyen megfontolasbol?
mennyire fontos manapsag hogy milyen nevet adunk a gyermeknek, fontos e egyaltalan?
Azt latom, hogy egyre tobb a modern nev, es hihetetlen furcsa neveket adnak a szulok a gyermekeiknek.
Belegondoltak abba h a gyerek egesz eleten keresztul viseli majd a nevet?
Az én lányom Lilien Anna lesz.Nagyon tudoményo magyarázatom van ám!:D
Az L betővel kezdődő névhez rgaszkodtam h mert apukéja neve L-el kezdődik.Így elöszőr volt Laura de az senkinek nem tetszett aztán lett Lilien és ez nagyon nyerő.Az Anna meg onnan h anyum és én Marianna anyós meg Zsuusanna és így a végéeről marad az Anna így mindenkiből van egy kicsi.És ha nagy lesz és nem tetszik neki a Lili még mindig ott az Anna h használja.:)
Sztm ezek jól átgondolt szép nevek amiket nem ciki egész életében viselni.
A lányom Emese, ha egyszer lesz egy fiam, ő Attila lesz. Szép egyszerű magyar nevek, nekem ezek tetszenek.
A külföldi /hangzású/ nevek nekem nem jönnek be, de mindenkinek szíve joga, mit csinál :)
Régen mindenki az apa-anya után adta a gyerekének a nevet, nekem az se szimpatikus, pl Józsi meg a Kisjózsi.
Nekünk majd Balázsunk, vagyak Dóránk lesz! :) Egyszerű, szép neveket szeretnénk adni majd a babának, ami természetesen passzal a vezetéknévhez! Szerintünk mindegyik szép, s a környezetünk is azt mondta, hogy jól választottunk!
S Nálatok mi a helyzet ilyen téren, Kedves Kérdező? :)
Utolsó vagyok! Nem tudom mi az a vagyak :), s azt sem tudom mire gondoltam közben :P Bocsánat ... :)
Csak sima "vagy"-ként tessék olvasni! :):):)
Halas koszonet a valaszokert.
A kedves valaszolonak uzenem, hogy mi meg csak tervezzuk a babat, es gondolkodunk a neven, de engem mindig is foglalkoztatott a kerdes, hogy milyen nevet adnak az emberek gyermekeiknek.
Nekem az edesanyam nagyon szep nevet adott amit imadok:Nora, egyszeru es mindehol megertik a vilagon.
Ibzen -Nora-ja ihlette az otletet.
ha kislanyom lesz akkor Eszter(a parom szeretne de nekem is nagyon tetszik)
ha fiunk lesz akkor a Bence, Daniel, Bruno, Artur es Kristof tetszik.En is csak egy nevet szeretnek.
Mindenképpen magyar nevet jó adni a gyereknek, és 1 db ot.
Mi Dorkának neveztük el a lányunkat.
(jelentése alapján esett erre a névre a választás, meg tetszik a hangzása is)
Nálunk is még csak tervebe van a baba, de nevek azok már vannak, vagyis van ami közül lehet majd választani!
Lány: Lilien, Lien, Hanna, Hédi, Emília, Lilla (valamilyen L betűs az tuti, de az is lehet kettő nevecskét választunk mert a vezetéknév az két szótagú csak!)
Azért tettszenek még ezek a nevek mert a vezetéknév magánhangzói: kettő db e betű és szerintem igy jól passzolna, pl: Zente Lilien, Zente Emília Lilla, stb...
Ha fiúcska, akkor apa nevét kapja, aki Attila, neki van másik neve is, igy a picur csak egy nevet kapna! (hogy ne legyen dettó ugyan az) A párom nagyon szereti a nevét, és minden haverja, ismerőse becézi is, na meg persze a családtagok is: Ati, Ata, Atus stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!