Aki bölcsibe adta a gyermekét, milyen megfontolásból tette és mennyi idős volt akkor a gyerkőc?
Szia. Pont ma kezdtük a bölcsit. 2 hónap múlva tölti a 3. évét a gyerek. Egyszerűen muszáj volt, mert nem tudok várni, míg majdnem 4 évesen ESETLEG felveszik az oviba. A munkahelyem sem vár, és a gyes is lejár 3 éves korában. Sajnos azt meg nem tehetem meg, hogy itthon hawaii-ozunk, 0 Ft-ért, vagy m.nélküli segélyért :(
Amugy pont ma mondta az egyik gondozónő, hogy a legideálisabb kor a bölcsire a gyerek szempontjából a 14-16 hónapos kor, akkor már értelmesek, de még elfogadóak, azaz mástól is szívesen elfogadnak segítséget, kaját, stb.
Az a szánalmas, hogy osztod az észt, hogy 3 éves kor alatt bűn elszakítani a gyereket az anyjától. Jelzem, nem az! Külföldön 3-6 hónapot töltenek együtt a csecsemők az anyjukkal, nem éveket, mint nálunk!
Magániskola? Magánovoda? Tudod mi a vicc? Hogy anyagilag akár egyszerre 2 magánoviba is járathatnám a lányomat, de MINEK? Semmivel nem ad többet, mint az állami, esetleg annyi, hogy tanítják őket angolul. Tudom mi a különbség, mert anno alaposan utánajártam, hisz megtehetném én is a magánovit. De angolul én is tudom tanítani, ugyhogy arra jutottam, hogy 70 ezerrel mégse adok ki többet a magánovira.
Te amúgy is egy 4 gyerekes milliomos apának hirdeted magad itt a gyk-n, nekem amúgy az a tapasztalatom, hogy a milliomos pasik nem itt "nyomulnak", az anyukás topikokban. :))))
Én 2 évesen adtam bölcsibe a kisfiam. Nekem is volt lelkiismeret furdalásom, de sajna mi anyagilag nem tehettük meg, hogy apa fizetéséből + a gyesből otthon maradjunk. Az én kolléganőim is mondták, hogy ha anyagilag nem muszáj, maradjak amíg tudok, mert a gyermekévek gyorsan elszállnak és nem lehet utána visszahozni. Igazuk volt. Kemény 1 hónap volt a beszokatás, de aztán megszokta a kicsim és nagyon szerette! Ő amúgy is nagyon társasági emberke, borzalmasan fel tud lelkesülni, ha másik gyerkőccel találkozik és játszhat, teljesen mindegy neki, hogy az fiú, lány, idősebb, fiatalabb. Összességében nem járt rosszul a bölcsivel, egy csomó mindent tanult, szocializálódott és most az ovit sokkal gördülékenyebben vette! :)
Ha anyagilag megtehetttük volna, akkor mi is családi napközibe íratjuk, mert nyilván jobban tudnak rá figyelni, mivel kevesebb gyerek jut egy gondozóra, viszont így meg hamarabb tanul meg önállósodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!