Ha kistestvérrel vagyok itthon, a nagyobbik gyermeket nem veszik fel az óvodába, ez igaz?
Férőhely függő. Érdeklődd meg a felvétel szabályait az adott óvodában.
nálunk:
A kicsim most 1.5 éves, a lányom 3 lett szeptemberben (szoba- és ágytiszta, teljesen önálló szinte mindenben, stb), simán felvették az oviba, mondtam a jeletkezéskor, hogy februárban lesz 2 a kicsi és megyek vissza dolgozni, mondta a vezető óvónő, hogy semmi gond, de azt mérlegeljem, hogy itt nincs évközbeni kezdés, tehát akkor most ősszel kell elkezdenie járni és nem a köv félév kezdésekor. Így aztán elkezdtük amint betöltötte a 3-at.
A szomszéd településeken viszont fullon vannak az ovik, sokszor az egyke gyerekeket sem tudják bevenni, nemhogy a gyeses/gyedes szülőkét.
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Változó, intézményfüggő.
Amikor a nagyfiam elkezdte az ovit szeptemberben, még nem volt 3 éves sem, a kicsi pedig 4 hónapos volt. Simán felvették egész naposra.
Hátpont hogy a törvény szerint ki lehet zárni.
Az óvódai nevelés attól az évtől kötelező, ha a nagy betölti az 5. életévét.- ekkor törvény szerint minimum 5 órát el kell töltenie az oviban. Ilyen esetben nem mérlegelhet az ovi.
De ezenkívül a törvény leírja, hogyan kell a felvételi sorrendet felállítani és nem hiszem, hogy anyukák, akik otthon vannak nagyobb tesóval az első körben lennének. Szerintem az utolsók, ha van még férőhely az oviban felveszik a gyereket. De sok helyre még dolgozó anyák gyerekeit sem. Mert a törvény nem teszi lehetővé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!