Aki két nevet adott gyerkőcének/gyerkőceinek, elárulja hogy milyen megfontolásból?
Figyelt kérdés
Az én kisfiamnak is két neve van. Szerettem volna valami "magyaros" és valami bibliai nevet. Így lett Ákos Dániel. Ti eláruljátok?2010. okt. 17. 22:04
1/16 anonim válasza:
csak ha lány lesz,akkor lesz kettő. Rövid a vezetéknév,és rövid az a név is,ami tetszik,így lesz még egy,ha minden igaz:)
2/16 anonim válasza:
Azért mert én utálom a saját nevemet, és sokszor kívánom azt, hogy legyen 2. nevem, mert legalább választhatnék. Én mindhárom gyerekemnek 2 nevet adtam, hogy legalább a lehetőséget meg adhassam nekik, ha nem tetszik az első keresztnevük. (Adrián Dávid, Laura Nóra és Roland Dominik)
25N :)
3/16 anonim válasza:
Én fiamnak is két neve van, az első azért mert mindkettőnknek nagyon tetszett, és modern név, a második nevét pedig apukámról kapta, szerettem volna ezzel kedveskedni apunak hogy az ő nevét is kapja a fiam.
4/16 Nikcsi válasza:
Nalunk azert lett ket nev, mert kulfoldon elunk es szerettunk volna vmi magyaros nevet a fiuknak es olyat is amit itt ki tudnak mondani. :)
5/16 anonim válasza:
A fiunknak azért lesz 2 neve, mert az apukája nevét fogja kapni első névnek, és az idősebb-ifjabb kifejezéseket nem szeretem. Gábor Bonifác lesz. A lányunknak 1 neve van.
6/16 anonim válasza:
Mert az egyiket apa adta a másikat én. Ezzel is jelezve hogy mindkettőnk véleménye számított.
Plusz rövid a vezetéknév (Nagy) és gyakori is. Ha mondjuk Szentjakabfalvi lenne a vezetéknév, meggondoltam voln a 2 nevet :)) Elnézést ha vkit így hivnak:)
7/16 anonim válasza:
Nekem tetszenek a 2 neves emberek :)
Meg nem is tudtunk dönteni, így is nehéz volt még 2 is kiválasztani....
8/16 anonim válasza:
Férjem családjában hagyomány, hogy a gyerekeket a nagyszülőkről nevezik el (külföldi amúgy). Jó nagy a családjuk, így több unokatestvérnek is azonos a neve! :/ Mivel nekünk nem jön be egyik nagyszülő neve sem, így a kisfiam második neve lett apósom neve, ami még tűrhető is (Hendrik). De a többi gyerek nem kap nagyi-nevet, mert anyósom neve kimondva MARHA, úgyhogy sem marhát, sem ilonkát, sem jancsikát nem akarunk még második névnek sem! :)
9/16 anonim válasza:
Mi is azért adunk majd két nevet a nemsokára megszülető kislányunknak, mert magyaros nevet szeretnénk, viszont mivel hívők vagyunk, a kereszteléskor a védőszentje után újabb nevet kap majd, ami csak a keresztlevelében lesz ott, a hivatalos, polgári irataiban nem.
10/16 anonim válasza:
Rövid, bohókásabb és ha nagoybb korában nem tetszik neki, akkor van egy hosszú, komolyabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!