Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kutyás szülők! Hogyan oldjátok...

Kutyás szülők! Hogyan oldjátok meg a kocsiban elhelyezést?

Figyelt kérdés

Van egy négy éves, abszolút jól szocializált, nyugodt kistestű kutyánk, aki nagyon szereti a gyerekeket (sógornőmék gyerekei rendesen kiképezték már) minden nyaralásra jön velünk. Decemberben bővül a kis családunk, jövő nyáron tervezünk külföldre menni kocsival, kutyástul, gyerekestül. Akiknél szintén hátul utaznak mindketten, vettetek boxot, vagy valamilyen térelválasztót hátulra? Csomagtartóba sajnos nem tudjuk berakni a kutyust, mert nem kombink van, illetve a babakocsi el fogja foglalni az egész csomagtartót.

Köszi előre is a tippeket és a megoldási javaslatokat! :)

2023. szept. 22. 10:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 A kérdező kommentje:

Olvastad a kommentemet kedves 47-es?

Beadtuk a panzióba majd egy fosós hányós vírussal jött ki amibe kis híján belepusztult, 3 napig volt infúzióra bekötve az Állatorvosin. Azóta nem adjuk panzióba. 350 ezer volt a 3 napos kezelés.

2023. szept. 22. 11:41
 52/76 anonim ***** válasza:
21%

Olyan elkeserítő, hogy ilyen anyák, akik ide írogatnak, otthon meresztik "gyereknevelés" címszóval... Mit taníthatnak szerencsétlen gyereknek? Hogyan ítélkezz és utálkozz? :(

Buta, primitív nők.

2023. szept. 22. 12:03
 53/76 anonim ***** válasza:
66%

Na, a falkaösztön itt is bekapcsolt.

Anyukááák, a dilibogyó megint elgurult?

Nekiestek a kérdezőnek, mint majom a farkának, ide nem illő témákat boncolgattok. Kit érdekel?!

2023. szept. 22. 12:07
 54/76 anonim ***** válasza:
70%

Rossz helyre jöttél Kérdező :) Mármint teljesen jogos és valid a kérdésed, csak sajnos itt nem divat, hogy valaki boldog és kiegyensúlyozott legyen, ne a problémát, panaszkodást, a semmi se jó életérzést dicsőítik. Keress fel inkább kutyás csoportokat, utazós, kirándulós oldalakat, ott talán hasznosabb tanácsokat fogsz kapni, nem csak azt, hogy 3 évig legyél összenőve a gyerekkel szigorúan a négy fal között, ha bármi mást is tennél, akkor szaranya vagy.

Sokan elfelejtik, hogy boldog anya-boldog baba ;)

Kérdésre válaszolva, valószínűleg tényleg az autócsere lenne a legjobb megoldás, utána talán a kosaras/boxos megoldás a hátsó ülésre. Nekem picit nagyobb, közepes testű, 14 kilós kutyám van, eleinte ugyanígy hámmal-övvel utazott hátul, de autócsere után beköltözött a csomagtérbe. Mindenkinek sokkal jobb lett így, a kosz is jóval kevesebb az utastérben.

2023. szept. 22. 12:46
 55/76 anonim ***** válasza:
11%
Senki nem azt mondta,hogy üljön otthon,pláne 3 évig.Az volt a furcsa,hogy egy meg sem született gyerekkel tervez nyaralást,de úgy,hogy azt se tudja,hogy milyen lesz a kisbabás élet.Az meg megint más téma,hogy alapvető kellene hogy legyen,hogy kutyát,gyereket egyszerre csak úgy rakunk autóba,hogy a kutya el van zárva.
2023. szept. 22. 13:17
 56/76 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a baba születése óta hatul ül, en pedig elől vezetek...

A kutya eddig is végig aludta az utakat meg azóta is. Hogy hátul ulnek egyutt a gyerekkel. Nem tettünk semmit, se boxot, se hálót.

Nekünk a gyerekülés isofixes talpon van, szóval elég magasan, dea bébihordozós időszakban sem volt közöttük semmi.

Mi mindig mindenhova ami 100 km felett van alvásidőben megyünk, így hátul teljes a csend, 100 km feletti útra mondjuk nem indulok el egyedül, akkor ha gond van, hátra ülök, de általában nincs gond.

Megjartuk már a Sopron -Szeged útvonalat is, és nem kellett hatra ülni.

2023. szept. 22. 13:21
 57/76 anonim ***** válasza:
100%

#55 A probléma az, hogy nem az volt a kérdés, tervezzen-e nyaralást, meg hogy utazzon, ne utazzon a gyerekkel. A kérdés a kutya és baba elhelyezése egy autóban. Minden más a kérdező privát döntése, elhatározása, kéretlen tanácsokra, főleg ilyen stílusban senki nem volt kíváncsi.

Itt mindenki csak nekiesett, de egy valóban hasznos tippet nem kapott sokáig arra, hol és hogyan utazzon a kutya. Mert nem az volt a kérdés, utazzon-e egyáltalán.

Igenis nagyon sokan tudnak utazni kisgyerekkel. Magashegyi kirándulásaim alkalmával, amikor mi magunk, felnőttek is küzdünk eléggé, nem egyszer láttam családokat, ahol a 2-3 év körüli totyogó kézen fogva lábon, alig 1 éves meg apa hátán hordozóban, és jobban bírták, mint mi, pedig azon az útvonalon nem volt leágazás, rövidítési lehetőség. Semmi ördögtől való nincs abban, hogy valaki utazást mer tervezni a gyerekével. Amúgy is jobb az ilyenre előre foglalni stb, mert lemondani még mindig egyszerűbb, mint utolsó pillanatban, jó helyen, jó áron, megfelelő felszereltségű szállást találni. De ez már ugye nem a kérdésre válasz :)

Arra a választ többen is megadták, új autó, kutya box, de az is lehet, hogy simán ellesznek egymás mellett kutya és baba is.

2023. szept. 22. 13:38
 58/76 anonim ***** válasza:
0%
Oké 56.Én leírtam,hogy miért nem tenném ezt.Az,hogy eddig soha nem volt baj,nem jelenti azt,hogy ezután se lesz.Én ennek a lehetőségét sem adnám meg.Elég ha egyszer van baj.Utána késő bánat.Az alvás idő is relatív,mert nekem az 5.gyermekem születésétől kezdve rosszul van az autóban.Nemhogy nem alszik,de fel is kel,és üvölt,mert minden baja van,hány,stb.Ezekre akartunk páran rávilágítani,hogy lehet,hogy annyira nagyon nem is kellene előre tervezni most.Én értem,hogy eddig így volt,meg így szokták,de most valamennyi valtozás egész biztos hogy lesz.Nem kívánok ilyet,de ha mondjuk a gyerek beteg lesz éppen, akkor eleve bukta a nyaralás.És ezt egy hónappal,de lehet,hogy egy nappal előtte se fogja tudni,tehát nem igazán lehet lemondani majd.Személy szerint én az első évben biztos,hogy eleve spontán nyaralást terveznék csak,hogy ha nyugis a baba,elvan autóban,mindenki egészséges,és én se vagyok hulla fáradt,van kedvem egyáltalán menni, akkor foglalunk valamit és megyünk.1 teljes évre előre abszolút nem gondolkodnék,mert addig annyi megoldandó probléma lesz még,hogy abszolút nem is biztos hogy akarok menni majd.Kutyával kapcsolatban meg nem vagyok én senki,hogy bárkit győzködjek,a saját felelősségetek,hogy hogyan gondolkodtak,és mennyit kockáztattok.Ami tény,hogy a kutya az egy állat,és úgy is viselkedik.Nem lehet benne soha 100%-ig megbízni,legyen bármennyire nyugodt,képzett,kicsi vagy nagy.Stressz helyzetben,vagy ha sarokba szorítva érzi magát ösztönösen fog viselkedni.
2023. szept. 22. 13:38
 59/76 anonim ***** válasza:
36%
57,de,adott,baba-anya hátul,kutya boxban,vagy elöl.Erre az volt a válasz,hogy biztos hogy felnőtt nem ül hátra,az nem biztonságos.Ez meg nem igaz amúgy,meg amúgy se lehet a hátsó légzsákokat kapcsolni amire megy a hivatkozás.Ebből jött az összes többi,hogy ha egy felnőttnek veszélyes hátul ülni, akkor az nem veszélyes,hogy a kutya bármit tud csinálni ott hátul egyedül a gyerekkel? Innentől lehetett már érezni,hogy mi,meg ki a fontos,minden más már ennek a következménye.Pl az is beszédes,hogy ha a kutya nem mehet, akkor marad mindenki otthon,de alapból elképzelhetetlen,hogy egy csecsemő miatt ne nyaraljanak,mert ők ahoz vannak szokva,hogy mennek.Szerintem az egyáltalán nem baj,ha felkészíti valaki az embert arra,hogy nem minden van úgy mint a reklámokban.Igenis vegyék számításba azt is,hogy a kutya nem jön ki a gyerekkel,azt is,hogy lehet,hogy nem is tudnak autózni,azt is,hogy bizony hátul kell ülni pár évig a gyerekkel
2023. szept. 22. 13:44
 60/76 anonim ***** válasza:
26%

Ti nem világítottatok rá semmire, csak kéretlenül, undorító stílusban okoskodtatok!

Elég jellegzetes az írásképed, 58-as, más kérdéseknél is ugyanígy böfögöd a kéretlen kötözködéseket, aztán meg értetlenkedsz oldalakon át, hogy dehát te csak a véleményedet írtaaaad. Nem kérdezte senki, pont!

2023. szept. 22. 13:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!