Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kutyás szülők! Hogyan oldjátok...

Kutyás szülők! Hogyan oldjátok meg a kocsiban elhelyezést?

Figyelt kérdés

Van egy négy éves, abszolút jól szocializált, nyugodt kistestű kutyánk, aki nagyon szereti a gyerekeket (sógornőmék gyerekei rendesen kiképezték már) minden nyaralásra jön velünk. Decemberben bővül a kis családunk, jövő nyáron tervezünk külföldre menni kocsival, kutyástul, gyerekestül. Akiknél szintén hátul utaznak mindketten, vettetek boxot, vagy valamilyen térelválasztót hátulra? Csomagtartóba sajnos nem tudjuk berakni a kutyust, mert nem kombink van, illetve a babakocsi el fogja foglalni az egész csomagtartót.

Köszi előre is a tippeket és a megoldási javaslatokat! :)

2023. szept. 22. 10:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 A kérdező kommentje:
A boxnak utánanézek!
2023. szept. 22. 10:43
 22/76 A kérdező kommentje:

19

Igen, nyilván le fogja tépni az arcát, főleg úgy, hogy előtte már több mint fél éve együtt élnek egy lakásban. Neked se volt még normálisan szocializált és nem ideggyenge kutyád. :D

2023. szept. 22. 10:45
 23/76 anonim ***** válasza:
88%
Az első légzsák a kikapcsolható.Hátsók nem.Oldalsók sem,de ezek nem is okoznak gondot.Az első is azért okozna,mert konkrétan tarkón vágná a gyereket,de hátul nem úgy van elrendezve a légzsák.Ott gyakorlatilag oldalról véd.Amúgy meg ameddig nem szültél meg,nem is tudod,hogy milyen lesz az anyai ösztönöd.Remélhetőleg lesz,és akkor nem is szeretnél máshol ülni,csak ahonnan rendesen rálátsz a gyerekedre.Ha mondjuk bukik,és te elöl ülsz, akkor meg fog fulladni úgy,hogy észre sem veszed,mert azt gondolod,hogy alszik.Ez picit veszélyesebb,mint szerinted egy felnőttnek hátul utazni.
2023. szept. 22. 10:45
 24/76 anonim ***** válasza:
92%
Ez a cikk a középre ülést írja de én a rendes hátsó ülésre ülök a gyerek mellé. Majd ha meglesz a gyerek és üvölt a hátsó ülésen és nem is látsz rá, át fogod értékelni szerintem. Nekem is voltak elképzeléseim a gyerek előtt amik szépen dőltek meg a gyakorlatban. A legelején sokat alszanak ez tény, de később olyan 3 hónap körül már küzdelmes volt emlékeim szerint.
2023. szept. 22. 10:48
 25/76 anonim ***** válasza:
89%

Ha a kutya van mögötted és a baba a vezető ülés mögött akkor simán rá látsz. Ha oda kell nyúlj a babához akármi miatt akkor csak hátra tolod az ülésedet és simán eléred (a kutyát ugyebár így se éri el a hátra tolt ülés).

A kutyát én simán hagynám hámmal ha nem éri el a babát. Ha eléri akkor kicsit rövidebbre kötni esetleg? Bár írta valaki hogy a box biztonságosabb szóval lehet megpróbálkoznék azzal már most hogy a kutya megszokja.

2023. szept. 22. 10:49
 26/76 anonim ***** válasza:
100%

A kutya boxnak mindenképp nézz utána mert elég hasznos dolog. A babakocsi kérdést én megpróbálnám tetőcsomagtartóval megoldani. Mindenféle fajta lehetőség van a rögzítésre és akkor oda mehet a babakocsi, esetleg tetőbox egyéb cuccoknak és szabad a csomagtér a kutyusnak amit szigorúan boxba tennék. Akkor érdemes a kalaptartót kivenni hogy levegőt is kapjon.

Vagy autócsere egy nagyobbra, vagy meglévő mellé venni még egyet kimondottan ilyen utazásokra már ha anyagilag ez nektek belefér.

De még a bérlés sem egy rossz dolog erre a célra.

2023. szept. 22. 10:49
 27/76 anonim ***** válasza:
27%
Nekem mindegy,te gyereked,te kutyád,de nem kellene elfelejteni,hogy az állat,az állat.Ösztönökkel.Pont a kisebb testű kutyák az idegileg gyengébbek amúgy.Soha nem tudhatod,hogy mikor fogja az ő fülét annyira zavarni mondjuk a sírás,vagy egy sikítás,hogy rendre akarja utasítani a gyereket,úgy,ahogyan a fajtársaival az természetes lenne,és odakap.Jobb lenne inkább ezen elgondolkodni picit minden előtt,mert otthon sem hagyhatod soha felügyelet nélkül őket, akkor se ha az egész kutya 2 kg,és akkor se,ha soha nem bántott még senkit.Mindig van első alkalom,Mari nénit is úgy marcangolja szét a németjuhász,hogy előtte nem harapott meg senkit,csak ugye van az első alkalom.De te tudod.Nekem amúgy nagytestű van gyerekek mellett,de egy percre sincsenek egyedül,és az első gyanús mozzanatnál takarodik a háztól a kutya,bármennyire leszek is most céltábla.A gyerekemnél fontosabb nincs!Soha nem várnám meg azt,hogy akár csak csúnyán nézzen a gyerekre.Kenyérre lehet kenni,de biztos hogy nem ültetném baba mellé az autóba box nélkül.Akkor se,ha 5 kg-s lenne.
2023. szept. 22. 10:52
 28/76 anonim ***** válasza:
100%

#25 vagyok

Ezek a 'kosárkák' is jónak tűnnek amit az egyik válaszoló küldött, valószínű az lenne a nyerő számomra ha lenne kutyám :D

2023. szept. 22. 10:53
 29/76 anonim ***** válasza:
65%

"mert ha olyan lesz a baba, aki nagyon nem bírja az utazást, akkor hiába van aktív életmódotok nem hiszem, hogy bevállaljátok az utat."

KEdves 6, el se tudod képzelni, mennyien vannak, akik tojnak a gyerekre, nem baj, ha utálja az egészet, ha a szülő menni akar...

2023. szept. 22. 10:54
 30/76 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem a kutyám is díjazná, most ugyanis ő is csak a sima pokrócos megoldással utazik, nem ilyen kis fancy párnázott felületen. :D
2023. szept. 22. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!