Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kutyás szülők! Hogyan oldjátok...

Kutyás szülők! Hogyan oldjátok meg a kocsiban elhelyezést?

Figyelt kérdés

Van egy négy éves, abszolút jól szocializált, nyugodt kistestű kutyánk, aki nagyon szereti a gyerekeket (sógornőmék gyerekei rendesen kiképezték már) minden nyaralásra jön velünk. Decemberben bővül a kis családunk, jövő nyáron tervezünk külföldre menni kocsival, kutyástul, gyerekestül. Akiknél szintén hátul utaznak mindketten, vettetek boxot, vagy valamilyen térelválasztót hátulra? Csomagtartóba sajnos nem tudjuk berakni a kutyust, mert nem kombink van, illetve a babakocsi el fogja foglalni az egész csomagtartót.

Köszi előre is a tippeket és a megoldási javaslatokat! :)

2023. szept. 22. 10:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 A kérdező kommentje:
IMÁDOM ezt a zúduló tipikus magyar mentalitást. Hogy még az embernek csak a pocakjában van a gyereke, de mindenki szerint csak szar lesz minden. Az el sem képzelhető, hogy minden sima lesz, biztosan csak rossz lehet.
2023. szept. 22. 10:57
 32/76 A kérdező kommentje:
Nyilván én sem vagyok hülye és mérlegelni fogom a dolgokat, de miért kell mindenkinek egyből negatívan hozzáállnia a dolgokhoz? Ti hogyan tudtok így egészséges mentalitással leélni egy egész életet, hogy mindenben egyből csak a rosszat látjátok? Őszintén érdekel. 6 évet éltem kint külföldön, és ez a hozzáállás mindig elborzaszt.
2023. szept. 22. 10:58
 33/76 anonim ***** válasza:
64%

tipikus magyar

Amikor elfogynak az érvek...

2023. szept. 22. 11:00
 34/76 anonim ***** válasza:
72%

Nem értem miért lenne baj hogy előre gondolkodsz ezen. Vannak emberek akik szeretnek előre tervezni (pl. én is).

Persze hogy nem úgy állsz hozzá hogy a gyerek 10 percet se fog bírni, nemhogy 3 órát. :D Lehet pont olyan lesz aki szereti autózni, ezt senki sem tudhatja előre.

Írtad hogy le lehet mondani a szállást ha nem úgy alakulnak a dolgok a babával, így nem is értem mi ezzel a probléma.

2023. szept. 22. 11:03
 35/76 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem te vagy fordítva bekötve.Te nem tudod elképzelni,hogy nem minden megy simán.Nem azt mondta senki,hogy biztos úgy lesz,hanem azt,hogy készülj fel,hogy lehet másképp is.Szerintem meg az a rózsaszín köd a káros,amit mindenki gyerek előtt elképzel, aztán jön a valóság,és a depresszió,mert bele se gondoltunk abba,hogy mi lesz,ha azzal a gyerekkel otthon kell ülni a popónkon egy darabig,mert ordít.A másik meg az elővigyázatosság,az se negatívság,hanem előre gondolkodás.Inkább vigyázz,hogy ne is legyen esély olyanra,hogy megtépje a gyereket,minthogy utána azt mondd,hogy jajj Fifike sose csinált még ilyet,nem gondoltam.Mert akkor már késő lesz.Allhatok pozitívan ahoz is,hogy a gyerek nem fog kiszaladni az útra,mert ezerszer megbeszéljük és tudja is,hogy nem szabad,de inkább megfogom a 6 éves kezét is,mert sose lehet tudni.
2023. szept. 22. 11:04
 36/76 anonim ***** válasza:
26%
Megértem hogy most még a kutya a világ közepe de 99%-ban úgyis az a vége hogy hátul ülnek a gyerekkel a kutya meg megy kisállatpanzióba vagy ismerősökhöz. És ez így van rendjén. A kutya nem családtag, akármennykora hisztit is vernek majd most le itt ezután. :D
2023. szept. 22. 11:05
 37/76 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez a felállás: kiskutya, 5 éves gyerek, 1 éves gyerek és mi is sokat utazunk.

Mielőtt megszületett a kisebbik gyerek a kutyánk mindig övvel rögzíthető kosárban utazott a hátsó ülésen.

A következőket vettük figyelembe:

-A legtöbb autóba kèt gyerekülés közé nem fér be a kosár, amink volt.

-Hosszabb úton jobb ha a baba mellett van valaki, aki bármi van tud segíteni (nem kell nagy dolgokra gondolni, leesik a játéka stb.)

Osztottunk, szoroztunk, ez az akkori autónkban sehogy sem volt megoldható.

Végül vettünk egy egyterűt, amiben hátul 3 különálló ülés van. Így hátul van a két gyerekülés, a szélén meg ül anya. A kutya kosárban az anyósülésen. Később, ha a kicsi nagyobb lesz, akkor anya és a kutya helyet cserélnek majd.

Amit leírtál abban nekem nem tiszta, hogy hova szeretnél térelválasztót tenni.

2023. szept. 22. 11:08
 38/76 A kérdező kommentje:
Pedig fog velünk jönni a kutya, vagy nem megyünk sehova. Ismerősre nem tudjuk bízni, kutyapanzióban pedig egyszer beadtuk és egy olyan fosós-hányós vírussal hoztuk ki, hogy 3 napig infúzióra volt bekötve az Állatorvosin. Még egyszer ezen nem akarunk átmenni. Én akkor az állatpanziókban elveszítettem a bizalmamat, pedig kényelmes megoldás lenne, de így nem merem.
2023. szept. 22. 11:09
 39/76 anonim ***** válasza:
0%
36 én is beleálltam ebbe,le fognak pontozni minket,de én is előbbre valónak tartom a gyerekemet bármilyen allatnál.Labradorunk van.A légynek sem tudna ártani,mégsem hagyom felügyelet nélkül,és ha csak olyan megmozdulása lenne,hogy az a gyerekre (úgy néz ki)veszélyes, akkor menne a portáról.Valószínűleg előbb nyúzhatná meg a gyerek élve,minthogy megharapná,de nem is nézhet rossz szemmel a gyerekre.Meg a gyerek is tanítva van hogy mit lehet,mit nem,de ő még gyerek.Ezt nem szokták a szülők azokban az esetekben felmérni,mikor baj van.Hogy a gyerek akaratlanul is bosszanthatja,vagy bánthatja a kutyát,a kutya meg kutya,úgy is fog reagálni.Na mindegy! Kérdező a kutya autóban,boxban.Amúgy is csak az a biztonságos neki is,ha már ezzel jöttél.
2023. szept. 22. 11:10
 40/76 anonim ***** válasza:
20%
Azt is számításba vetted,hogy esetleg a kutyaszorre allergiás lesz a gyerek?akkor az autóban hogy rakod őket egybe?
2023. szept. 22. 11:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!