Mit dolgoztok? Hogy sikerült elhelyezkednetek, és hogy oldjátok meg a gyerek elhelyezését?
én 12 órázom,férjem tíz órát dolgozik a hét hat napján.
én nem dolgozok minden nap,egyik nap nappal,másnap éjjel dolgozom,és utána két szabadnapom van.így eddig még meg tudtam oldani táppénz nélkül a betegségeket,pedig gyakran beteg a fiam.nagyon húzós mondjuk egész éjszakai meló után egy beteg gyerekkel lenni alvás nélkül,de ki lehet bírni.utána alig győzöm magam kipihenni,amikor már megy oviba,mert meggyógyult.nagyszülők nálunk is dolgoznak,így csak hétvégén tudnak rá vigyázni,ha szombaton mindketten dolgozunk
nehezen,de megoldjuk valahogy
Én január 1-től megyek vissza GYES mellett heti 20 órában dolgozni. A kislányunk akkor lesz 19 hónapos. A terv az, h 2 egész és egy fél napot leszek bent a munkahelyen. A férjemnek heti 2 szabadnapja van, azt akkorra kéri, amikor én dolgozom, a fél napot pedig nagymama/nagypapa/szomszédasszony segítségével próbáljuk mjd megoldani.
De ez csak terv, fogalmam sincs, h hogyan fog működni a gyakorlatban...
Ugyanahhoz a céghez mentem vissza, ahonnan 6 éve eljöttem, csak áthelyezést kértem, mert közben elköltöztünk és így 15 perc alatt beérek. Ez a cégnek is jó, mert céges kocsival járok.
Amúgy területi képviselő vagyok egy multinál. A munkaidőm heti 40 óra, amit én oszthatok be magamnak, így szerencsére meg tudom oldani, hogy én viszem-hozom a gyerekeket az oviba, mert a párom 7-17-ig dolgozik, így ő nem jöhet szóba.
Heti 1x ráhúzok 2 órát, olyankor a párom megy értük és így a többi napon kevesebbet dolgozom.
Februárban kezdtem, 2 héttel utána már táppénzre kellett mennem a kicsivel, de nem volt gond. Nagyon jó fej főnököm van, aki igazi emberként kezel minket, ritka kincs ez egy multinál!
Van céges laptopom, telefonom, így ha halaszthatatlan meló van, akkor megcsinálom itthonról. Gondolom ez is számít, mármint hogy ilyen a hozzáállásom.
A párommal felváltva szoktunk táppénzre menni, így igazából nem voltam sokat.
Ettől függetlenül azért bennem van a para folyamatosan, hogy nehogy kirakjanak csak úgy, mert óriási mázlim van ezzel a melóhellyel és nem terem minden bokorban ilyen, főleg 2 gyerekkel... :)
Mindenkinek hasonló jókat és sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!