Főállású anya vagyok a legnagyobb gyerekem 18. évet betöltötte de még tanul tovább. Kaptam a mák-tól egy megszüntető levelet és nem tudom hogy fellebbezhetek-e? A legkisebb gyerek 6 éves. Meddig jár valójában a főállásúanyaság?
Itt elég korrektül leírják.
Megszűnik a jogosultság akkor is, ha a legidősebb gyermek betölti a 18. életévét.
Jogosultság feltételei: Gyermeknevelési támogatásra az a szülő, nevelőszülő, vagy a gyám jogosult, aki saját háztartásában három vagy ennél több kiskorút nevel. A támogatás a legfiatalabb gyermek harmadik életévének betöltésétől nyolcadik életévének betöltéséig jár. A legkisebb gyermek harmadik életévének betöltését azért jelöli ez a jogszabály, mert hároméves korig járnak az egyéb gyermekgondozási támogatási formák. Amennyiben a legkisebb gyermek is betölti ezt az életkort, akkor kell bejelenteni a gyermeknevelési támogatásra szóló igényt. A jogosultság alanyi jogon jár, és független a család anyagi helyzetétől. A gyermeket közös háztartásban nevelő szülők bármelyike igénybe veheti az ellátást.
Igénybejelentés: 2008. január 1-től az ellátás igénylését a lakó- vagy tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Területi Igazgatóságához, vagy annak kirendeltségéhez (családtámogatási és szociális ellátási iroda) kell benyújtani. Ezt tláltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!