Nálam maradna a gyerek?
Kedves anyukák,főleg egyedülállók!
3 Hónapos a babám és sajnos eléggé megromlott a kapcsolatunk a párommal. Nem vagyunk összeházasodva,de az ő nevén van a gyerek természetesen. A kérdésem az lenne,ha szétmegyünk nálam maradna a gyerek? Pl a ház is az enyém ahol lakunk,van ugye munkám,persze most nem dolgozok,de kapok rendszeres jövedelmet ugye,úgyhogy ebben én vagyok előrébb. De van e valami esélye hogyha ő is akarná és ha nálam lenni mennyit láthatná vagy hogy van ilyenkor? El is viheti magával? Még szoptatok! Azon kívül,anyósomék mega testvéreinek meg tagadhatom hogy ne jöjjenek látogatni a gyereket? Mert nem szeretném hogy őszinte legyek egyáltalán és sokan is vannak testvérek!
Nem valószínű, hogy elvennék Tőled a gyereket. Van hol laknotok, van munkád, gondolom normálisan éltek.
Apukának láthatása lesz, és a nagyszülőknek is joguk van látni az unokát. Azt, hogy mikor, azt Ti leegyeztethetitek, vagy a bíróság határoz, akkor a két hetente hétvége az általános, és 3 éves kortól el is viheti. Plusz ugye páros ünnepek, iskolai/óvodai szünetek egy része apukát illeti stb.
Ha nem vagy prostituált, nem vagy pszichiátriai beteg, cselekvőképes vagy, nem vagy drogfüggő, vagy hasonló, akkor szinte esélytelen, hogy egy ilyen pici gyereket ne nálad helyezzenek el. A leírásodból az derül ki, hogy rendezettek a körülményeid, szóval szerintem nincs mitől félned.
A láthatás megint egy olyan dolog, hogy amíg ilyen pici a gyerek, addig nem kötelezhetnek rá, hogy odaadd, történhet az egész a te jelenlétedben, a saját otthonotokban is.
Viszont ha anyósodat eltiltod, ő is jó eséllyel nyerhet pert láthatásért, szóval jobban jársz, ha bizonyos időközönként engeded, hogy lássa a gyereket. Meg őszintén szólva, a gyereknek is joga van ismerni a családját, legalább is a bíróságon ez az érv megállná a helyét. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csinálj átjáróházat az otthonotokból, de teljes mértékben ne tiltsd el a babától az apa családját, mert akkor ők is simán mehetnek pereskedni. Egy ilyen per nem túl rövid, azon kívül drága is.
nem, valószínű nálad fogják elhelyezni, ha nem vagy zűrös (előző válaszoló felsorolta) akkor egy egyszerű dolog, anya és kész :)
ilyenkor úgy szokott lenni a láthatás, hogy anya jelenlétében, minden 2. héten pár óra vagy ahogy megállapodtok, akár minden másnap 1 óra is lehet, ez tőletek függ majd.
nem, nem tilthatod el a nagyszülőktől, nekik is joguk van hozzá, tehát ha kérnek pont olyan láthatási jogot fognak kapni mint az apuka. a testvérekkel nem tudom mi a helyzet, gondolom 1-2 havonta őket is be kell engedned.
de azt ne felejtesd el, hogy nem a gyereked válik el apától, hanem te! azért mert te nem szívlelsz valamit vagy sérelmeid vannak, a gyerekednek nem lehet rosszabb, tehát segítened kell, hogy tovább tarthassa a kapcsolatot a családjával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!