Az igaz, hogy a gyereknevelés fizikai és szellemi leépülés?
Figyelt kérdés
Egy anyuka ismerősöm mondta ezt a múltkor nekem, csak 1 gyereke van, de ha újra kezdhetné nem vállalná be.2023. szept. 20. 08:11
1/39 anonim válasza:
Persze. Még mindig több az ilyen. Csak ugye nem szabad beszélni róla, mert mit fog szólni a falu...
2/39 anonim válasza:
Én mondjuk nem értem, mitől fizikai leépülés. Akkor voltam a legjobb kondiban, mikor kicsi gyerekkel voltam otthon... Viszont a szellemivel tényleg vigyázni kell, mert bele lehet hülyülni a sok gügyögésbe. De ez ellen is lehet tenni. Olvasás, tanulás stb stb. Nem csak a facebookot lehet pörgetni. Szóval rajtunk múlik, mit hozunk ki ebből az időszakból.
3/39 anonim válasza:
Nem mindenkinél. Nálam egyébként igen, de van olyan ismerősöm (személyi edző) aki sportolt szülés után és nagyon hamar csinos, edzett lett, pedig a terhesség alatt nagyon meghizott. Én azt gondolom, hogy szülés nélkül is le lehet épülni szellemileg és fizikailag. Nehéz baba mellett edzeni, olvasni, de pl. egy hosszabb munkaidő mellett is nehéz. Ez az anyuka magáról beszélt, de nem mindenkinél így van. Szülés után egy ideig nehezebb a gondolkodás, de szerintem aki éppen akkor diplomázik annak nincs ilyen problémája.
4/39 A kérdező kommentje:
Jah, persze.
De akinek 3 vagy 4 gyereke van, és tudatosan tervezték őket, azok érdekes módon nem épültek le sehogyan..
2023. szept. 20. 08:26
5/39 anonim válasza:
Kérdező,mi van veled de komolyan? Őszintén kérdezem,mert ijesztő amit csinálsz, és ha én csinálnám, magamtól is megijednék már. Ez nem normális szint.. miért jó neked ennyire bugyutának beállítani magad?
6/39 anonim válasza:
Tudatosan? Na itt a gond. Az emberek 90%-a nem tudatos, csak meg akar felelni.
7/39 A kérdező kommentje:
Ijesztő? Ezen neked mi az ijesztő? 😅😅
2023. szept. 20. 08:35
8/39 anonim válasza:
Annak, aki otthon mereszti a seggét nyolc évig gyesen, közben nem jár társaságba, nem képzi magát, nem végez semmi szellemi munkát és közben fizikailag is elhanyagolja magát, annak lehet. De aki odafigyel a szellemi és fizikai frissessége és aktivitása fenntartására, annak nem valószínű ;)
9/39 anonim válasza:
Fizikailag nem tudom elkepzelni, hogy lehetne, hiszen a gyerek kb állandó mozgásban tart, ergo edzed a tested vele, mellette.
Értelmileg valóban lehetséges, pláne ha egyedülálló anyáról van szó, vagy olyanról, akinek a párja kb egész nap dolgozik. Napkozben muszáj, hogy felnőttek társaságában is legyen, különben csak a gyerekkel való kommunikáció van, ami igen kevés egy átlag ember értelmi képességeinek fenntartásához.
10/39 anonim válasza:
Istenem mar megint te.
Esküszöm irigyellek,hogy nem unod meg ezeket a gyerekkel kapcsolatos kérdéseidet...
Minden héten többször jut egy kérdés ide tőled
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!