Hány éves kortól várható el, hogy néha magára főzzön a gyerek a szülő helyett?
Gyerek kerdese szerintem illetve neveles.
En pl 17 evesen kezdtem csak el mert addig volt hazvezeto no / dajka aki nalunk volt napkozben es fözött is.
Utanna koleszos lettem es az elejen csak kajat rendeltem meg ettermekbe jartam de aztan apu letiltotta a bankkartyamat :-D es igy maradt a fozes.
Mostanra tudok de az elejen rossz volt, plane hogy lattam masok miket tudnak mar 18 evesen..
"Hát azért pl egy rántottát már egy 12-13éves is megtud csinálni."
Cuki. A harmadik osztályos tananyagot nem tudtad elsajátítani (igekötős igék helyesírása, de segítek: meg tud csinálni) de a gyerek szíveskedjen fakanállal a kezében világra jönni...
"9 évesem van, esélytelen, hogy begyújtsa a gázsütőt, attól is beijed, ha pár pillanatig fognia kell a gyufát, mert fél, hogy gyorsan a körmére ég"
Én is alig tanultam meg anno begyújtani, mert ugyanettől féltem. Nagy segítség egy gázgyújtó. 500 Ft és nincs ilyen gond.
Érdekes hogy sokan a "16 évestől"-re nyomtak..
Miközben nekem meg 14évesen már jogosítványom volt kismotorra.. Jó időben motorral jártam iskolába, iskola után meg motoroztam a városba, vagy átugrottam a másik városba a haverokhoz stb.
A mai gyerekektől meg 16 éves kortól várható el hogy pl összedobjanak maguknak egy rántottát?!
Szerintem nem "várható el".
Amíg a gyerek 18 éves nem lesz, otthon lakik addig a gyerek várhatja el, hogy legyen mit ennie.
Cserébe a szülők is elváják hogy ne beszéljen vissza, meg mondja meg hova megy, meg érjen haza este 11-re.
Nyilván ha a "gyereknek" nem tetszik a kaja amit kap, akkor főzzön magának olyat, ami tetszik neki, de "ha nem főzöl magadnak akkor nem lesz mit enned" hozzáállás akárhány éves a "gyerek" számomra nem elfogadható.
8 éves a lányom. A kínai zacskós levesig jutottunk, és a muffin sütésig (az az 1 bögre ez 2 bogre az receptes)
Tudja melyik fazék, mennyi víz, gáz begyújt stb. A muffint is a bekeveréstől a mikor és hogyan vedd ki a sütőbőlig. Szeret is velem főzőcskézni egyenlőre.
Szerintem ez gyerek függő is, meg szülő függő is. Van olyan osztálytársa aki egy szendvicset sem csinált meg magának soha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!