Elég idegbajos tud lenni, a babsírás is nagyon idegesíti. Ameddig megfürödtem, nála volt a babánk és elkezdett sírni. Ilyen előfordul esténként, amikor fáradt. A férjem ringatta, de egyszer csak azt hallottam, hogy még jobban sír. Soha nem szokott ennyire. Fél óra múlva még mindig nagyon sírt, szopizni sem akart. Pedig amúgy tök nyugis baba. Később aztán meg tudtam nyugtatni. Evett és elaludt.
Azt mondja a férjem, hogy miközben ringatta, nagyon megfeszítette a kis testét, ő meg behajlította a lábát "erővel", mert azt gondolta, abban a pozícióban megnyugszik majd és nem fog sírni. (szeret a mellkasunkon "gombócban" lenni) Ezután kezdett el így sírni. Teljesen kiakadtam. Utána beszélt össze-vissza, hogy ő nem is volt ideges, csak jót akart, meg szerinte nem az fáj neki, aztán meg ezt mondta, hogy lehet, hogy fáj és amiatt sír még mindig. Ti mit gondolnátok ilyen helyzetben?
De mi az, hogy idegesíti a gyereksírás és nem megnyugtatni, hanem elhallgattatni akarja?
Akkor legközelebb szig.szalaggal leragasztja a száját? Végül is, akkor sem fog sírni...
Normális ember egy síró gyereket megvigasztalni akar, nem elhallgattatni. Nem az zavarja, ami hangot kiad a kisbaba, hanem az a tény, hogy valami miatt nem érzi komfortosan magát és ezen próbál segíteni.
2023. szept. 15. 08:59
32/55 anonim válasza:
Szerintem nem fáj ha behajlitjak a lábát, nekem se fájna. Az meg hogy bőg egy baba az a fajdalmon kívül ezer dologtól lehet. Te viszont egyáltalán nem bízol a ferjedben, nekem is volt ilyen időszak szülés után, gondolom a hormonok miatt.
2023. szept. 15. 10:43
33/55 anonim válasza:
Kérdező és 10-es: Az én férjemről írtatok? :). Nehezen viseli a babasírást, ami a mi esetünkben sokszor dobhártyaszaggató sikítás, akár órákig is, de közben próbálja bizonyítani, hogy meg tudja nyugtatni a babát. Ilyenkor nála is előjön az eszköztárból a lábhajlítgatás és torna. Ezt nem tartom teljesen elborult ötletnek, mert szélgörcse is szokott lenni a kicsinek (a nagynak is volt) és ez sokszor segített már, nem véletlenül javasolják. Ha nem jön be, akkor persze sokszor még jobban sír. Ez van, próbálkozunk, valahogy majd csak megnyugszik. A mienk is hajlamos befeszíteni a lábát, de az ortopéd orvos is azt mondta, amikor a csípőtornával kapcsolatban kérdeztem, hogy óvatosan lehet erőltetni, hogy behajlítsa.
2023. szept. 15. 12:40
34/55 A kérdező kommentje:
Persze, én is szoktam tornáztatni. Itt arról van szó, hogy a teljesen kifeszített lábakat idegből, erősen behajlította úgy, hogy közben a baba ellentartott. És igen, emiatt sírt ilyen nagyon. Nem azt mondom, hogy bántotta, csak hogy egy síró babával azért nem így kellene bánni
2023. szept. 15. 19:07
35/55 anonim válasza:
Hát ezt vele beszéld meg neked kellene a tudtára adni hogyan is bánunk egy babával, vagy neki utánaolvasni.Majd legközelebb ha nem akar aludni rázza majd csak sajnos ha úgy van megrázva az a gyerek akkor annak súlyos agyi következményei is lehetnek.Ha idegsokkos akkor menjen pszichológushoz a párod.De ezt neki is kellene tudnia hogy egy gyerekkel nem így bánunk. Ha meg nem akar vele foglalkozni vagy nem akarja megnyugtatni szeretettel hanem csak annyi a célja hogy a gyerek kussoljon akkor ott bajok vannak. Egy kisbaba már ilyen korban is ( gondolom pár hónapos lehet) egy érző lény nem egy állat ami van eszik iszik alszik.Ezen átkell esni a gyereknek ha valami nem jó sír.Megkell találni a módját amivel jót tehet neki szeretettel, nem pedig azon lenni h hallgasson már el bármi áron.Második gyereket ne vállaljatok inkább..
2023. szept. 15. 19:31
36/55 anonim válasza:
Azért ha nem gondolnád azt, hogy egy barom a férjed, akkor el tudnád képzelni, hogy segíteni akart, azt írod szeret rajtatok feküdni gombocban, ezért behajlitotta a lábát, gondolom nem úgy, hogy eltörje. Ha megfeszited a lábad és valaki behajlitja az fáj? Nem hiszem. Nekem is volt olyan, hogy az alapból nyugis babám ordított fél órát ki tudja miért. És az ember ilyenkor találgat, hogy mi történhetett, pl. behajlitotta a lábát és azért ordít? De egyáltalán nem biztos, hogy amiatt. Egyébként amikor bömbölt a babám én is össze-vissza beszéltem, idegesítő és rossz volt, hogy nem tudtam segíteni. Meg az, hogy ötleteltem mi baja van, de nem tudtam kitalálni.
2023. szept. 15. 19:42
37/55 A kérdező kommentje:
"ha nem gondolnád azt, hogy egy barom a férjed"
Na ezaz, hogy én ismerem, én látom, hogy milyen, amikor ideges és milyen mozdulatai vannak, ezért is gondolom, hogy tudott az fájni. Meg mert ő maga mondta, hogy szerinte biztosan amiatt sír ennyire.
2023. szept. 15. 19:54
38/55 anonim válasza:
Az én férjem elég impulzív alkat, könnyen felkapja a vizet, de a gyerekkel olyan türelme van, hogy bámulatos. Még a hangját sem emeli fel.
2023. szept. 15. 20:22
39/55 A kérdező kommentje:
Most meg úgy megszorította a lábát, hogy véraláfitásos lett. Mert nem tudta megmyugtatni és ideges volt. Kétségbe vagyok esve.
2023. szept. 25. 19:02
40/55 anonim válasza:
Hát ha te ezzel az emberrel maradsz, le kéne csukni vele együtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!