Csak az én férjem ilyen apa??
Ne írjátok legyszi azt akkor minek szülte neki? Hiszen nem tudhattam előre hogy ezt fogja csinálni
Szóval. Van egy 2 éves lányunk. Mindig is neki az apaság arról szólt hogy mások előtt család, haverok, munkatarsak előtt egy példás, szórakoztató, gondoskodó apa képet mutat magáról. Aztán amint 3asban maradunk le sem sz@rja.
2 éves a gyermekünk 1x nem kelt fel hozzá!
Sose játszik vele. Hekyette alszik, tevezik, telefonján játszik stb. Amint kilepunk az ajtón ő az isten ha apáról van szó.
Senki nem tudja hogy egy 0 itthon.
Mondtam már neki nem 1x hogy ez nagyon durva ez a 2 arca miért csinálja? Letagadta. Azt mondta nem vagyok normális. Mondom ezek tények! Akkor kontraszt van a "2 apa" közt hogy ijesztő.
Ti mit tennétek?
Szerintem legjobban teszed, ha beadod a válópert.
Ha egy ilyen lusta disznó, hogy még csak rá sem néz a kislányotokra, így semmi értelme nincs az egész együttélésnek.
Én elváltam. Teljesen hasonló helyzetben.
Persze nem volt könnyű, és majdnem minden közös ismerős azt hiszi, hogy vagy megcsaltam vagy megőrültem (végigjárta őket, elültetni ezt a gondolatot). De sokkal boldogabb vagyok. Nyugodtabb, és egyszerűbb az életem. Mikor apás nap van, akkor legalább fixen számíthatok rá, válásig pedig nem volt ilyen, szóval egyszerűbbek is lettek a mindennapjaim. Anyagilag nehezebb, de nekem így is jó.
Gondold végig az anyagi oldalát, és ha teheted.... fontold meg.
Apuka gondolom dolgozni jár és mikor hazáér szeretne egy kicsit szusszanni, emiatt tv-zik, telefonozik. Nincs màr ereje egy második műszakhoz a gyerekkel.
Te ellenben otthon vagy, ami szintén kemény munka, de azért valljuk be egy munkahelynél sokkal lazább, kötetlenebb feladat. Amikor a gyerek alszik vagy szépen eljátszik magának, akkor te is tudsz pihenni, lazítani, telefont nyomkodni. Apuka ezt munka után tudja csak megtenni.
Persze ez nem mentesíti a gyerekkel való foglalkozás alól, de te is lehetnél vele kicsit megértőbb, ahelyett hogy itt szapulod.
És ha kettesben hagytad őket? Ha elmentél este kivsit kikapcsolódni a barátnőkkel? Ha beteg vagy fáradt voltál és megkérted, hogy keljen ő, hogy legyen délután vele, amíg alszol egyet?!
Mert ugye volt ilyen?!
Igen. Ha kettesben hagytam őket ez épp 3 hete volt üvöltve hívott fel hogy haladjak már mert nem tudja miért sír. Mire hazaertem le is öntötte egy pohár hidegvizzel.
Barátnőmmel kikapcsolódni nem voltam a 2 hét alatt. Gyors boltokba szaladok el fel órákra általában a kisebbik fiam vigyáz rá aki 12 éves. Nem apa.
Harmadik kérdésére a válasz pedig voltam már nagyon beteg szerintem covidos voltam alig bírtam kímélni az ágyból 1 teát csinált nekem és ennyi végig én voltam akkor is a gyerekkel. 2 hetes szabadsága alatt kértem meg 1x 1evbe hogy keljen ő. Nem történt meg. Meg sem moccan a síró gyermekünkre.
Ha van még kérdésed hajrá.
Én élek vele, nem te. Hidd el nem 2 hete tűrök, hanem 2 éve. Nincs felfujva ha erre céloztal ezekkel a kérdésekkel.
És milliószor mondtam már neki hogy nem a 12 éves fiam dolga a hugara vigyázni!
Nem az ő gyereke, nem az ő felelőssége.
Valami történik vele egy életre megbejegzem a fiam lelket.
Illetve a fiamnak is van programja, edzése, kishaverjai.
"Te ellenben otthon vagy, ami szintén kemény munka, de azért valljuk be egy munkahelynél sokkal lazább, kötetlenebb feladat. Amikor a gyerek alszik vagy szépen eljátszik magának, akkor te is tudsz pihenni, lazítani, telefont nyomkodni"
Neked nincs még gyereked, ugye? Mert én gyermekvállalás előtt hittem azt, hogy ez ilyen.
A valóság meg az, hogy még a munkahelyemen is több időm volt szusszanni és telefont nyomogatni, mint a gyerek+háztartás kombó mellett. Tudod te, mennyi alszik egy 2 éves? Napi 1-1,5 órát, amikor az átlag anya telefonozás helyett igyekszik behozni azt, amivel le van maradva, pl. főzés meg ilyenek. Tudod te, mennyit játszik el magában egy kicsi gyerek? Mondjuk napi 2x15 percet, ha lát téged közben, amúgy le nem száll rólad és bármit csinálsz mellette, mindemnen részt akar venni, így 3-szor annyi idő bármit megcsinálni. Még sz*rni sem tudsz egyedül, mert ha bezárod az ajtót, veri, bár amúgy se zárja be senki, hogy ne hallja, mikor öli meg magát a 2 éves.
Ja, és folyton figyelni kell egy ekkora gyereket, 24 órás figyelem. Szóval pont ez a legnehezebb benne, sokkal nehezebb, mint amikor dolgozni jártam, hogy soha nincs 10 perc szünet, mikor békén hagynak, mikor szusszanni meg telefonozni tudok, max. most, mikor alszik és ilyenkor már hulla vagyok.
Na, anyuka 24 órás műszakban tolja, akkor apuka is erőltesse már meg magát. Nem baj, ha leül egy kicsit pihenni, de nehogy már egész délután meg hétvégén ne legyen ideje a sajàt gyerekével foglalkozni meg hogy neki derogáljon átpelenkázni...
Amúgy nekünk a szomszédunk ilyen, pedig meg se gondoltam volna róla, de nem foglalkozik egyáltalán a gyerekével, mindent anyuka csinál, ugyanígy soha egy pelenkázás, fürdetés, még játszani sem láttam vele soha a kertben, anyuka mondja is, hogy mindent ö csinál. Mondjuk, nem is értem, hogy tűri el ezt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!