A férjem akar még egy gyereket,én nem?
36 évesen még van 4 éved ezt átgondolni.
Egyértelmű hogy most egy porcikád nem kívánja a kisbabás időszakot, amivel nincs is semmi baj.
Majd ha dolgoztál 1-2 évet és késztetést érzel egy másik gyerkőchöz, akkor próbálkoztok vele.
Azért manapság nem olyan kivételes hogy 40 körül szüljön valaki.
Nyilván nem is a legideálisabb, de ezt majd akkor eldöntitek!
Én szoktam mondani, hogy ideális sorrendben jöttek a gyerekeim. Az első a beetető gyerek, eszik-alszik-ül a sarokban. A második maga a nagybetűs önállóság, ám mielőtt kitört rajta a dackorszak pokla, már jött a harmadik, aki egy elvarázsolt édes problémahalmaz. Ha nem ebben a sorrendben jönnek, vagy nem ilyen időközönként, lehet, hogy csak 1 lenne.
Én azt javaslom, menj vissza dolgozni, és szerintem várd meg, amíg vágyni fogsz megint egy babára. Lehet, hogy elkap az érzés, ha picit kizökkentél a mostani állapotodból.
Aztán gondolkodj el azon is, hogy mi lenne, ha szakítva a régi szép hagyományokkal csak 1 évig lennél odahaza legközelebb, és utána apuka cserélne veled.
Most erre mit lehet mondani? Ki hogy éli meg a dolgot.
Az én kisfiam brutál rossz alvó volt, hasfájós is kicsit, és valami baromi eleven gyerek, 11 hónapos kora óta jár és egy percre nem ül le, most 2,5 évesen pedig nagyon dackorszakos.
Igen, éreztem sokszor, hogy iszonyat fáradt vagyok, kivagyok és nem bírom, de attól mrg vàgytam a második babára. Most itt van, 2,5 hónapos, szerintem elég jól belerázódtam a dologba :D
Nagyon jó, hogy van ő is nekünk, valahogy vele lett teljes a család, és imádom nézni, hogy szeretik egymást a kicsivel.
De a sógornőméknek pl. az a tipikus eszik-alszik-ottmarad nyugodt gyereke van, mégis annyira kívánnak hogy félig már a nagysz7lök nevelik, nekik az a fél nap is sok a gyerekből, amit bele vannak. Nem is jó anya...
Szóval, ha nem érzed, hogy minden fáradtság ellenére vágysz rá és meg tudod csinálni, akkor me vállalj többet.
Mikor 1 éves volt a kislányom, én sem akartam még egy gyereket. Max 2 óránként kelt, cicifüggő volt stb. Hulla voltam minden szempontból. Ugyanazt éreztem, hogy Isten ments mindent elölről kezdeni.
Most 22 hónapos és várjuk a másodikat,kb másfél éves korában kezdett érni bennem, hogy szeretnék megegyet. Igaz, én 30 leszek, de például a nővérem most 38 évesen terhes (4 hét van a babák között , csak ő még nem tudja, hogy en is babát várok).
Ha a férjed megérti, a te döntésed teljes mértékben. Ha úgy érzed így teljes az életetek, akkor ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!