Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjem akar még egy gyereket...

A férjem akar még egy gyereket,én nem?

Figyelt kérdés
36 éves vagyok, 8 éve házas,nagyon szeretjük,tiszteljük egymást a férjemmel,megvan a láng is. Ezt fontosnak tartom leszögezni. Még gyerekvállalás előtt eldöntöttük,hogy kettő,vagy akár három gyereket is vállalunk. Lassan két éves a kislányom (most nem mennék bele miért vállaltunk ilyen későn babát,mert hosszú lenne,és a kérdés szempontjából irreleváns is),aki majdnem egy év próbálkozás után jött össze. Imádom,a mindenem. De nagyon el vagyok fáradva. Nagyon. Nem volt egy leányálom a terhesség sem,nem jött egyszerűen,hánytam szinte végig, vizesedtem,terhességi cukorbeteg lettem,a végén kb gurultam,stb Aztán jött a kislányom,hasfajosan,majd fogzósan,szepával,dackorszakkal -most is tart bőven -mindennel. Nulla alvással az elején,de most sem túl sokkal,én mint egyén levesbe kerüléssel,satöbbi. Nem részletezem,akinek van gyereke- nem az eszik alszik elvan fajta- tudja miről beszélek. Segítség,mamák,papák nincsenek. A férjem is kivette a részét és ki is veszi, de mégis én voltam,aki az elején null huszonnégy szoptatott,pelenkazott,nem aludt,majd itthon volt és van a gyerekkel egész álló nap. Hiányzik a munkám,a felnőtt társaság,hiányzik az onfejlesztes,az utazás,egy kicsi a régi életemből. A férjem megérti és elfogadja,de persze azért érzem,reménykedik,talán meggondolom magam. A szívén mélyén én is szeretnék egyet,de érzem mennyit tudnék bírni. Eljött az idő lassan,hogy a kislányom mellett dolgozni tudjak megint,és ne csak a babáról szóljon minden. És ha belegondolok,hogy mindezt megint végig kellene csinálni előről,hát nagyon elborzadok. Nem lenne baj ha nem lenne a biológiai óra,de van. Két kérdésem lenne. Akinél hasonlóan volt,hasonlóan érzett,mi lett végül? Főleg olyanokat kérdezek,akiket szintén szorított az idő. Másrészt,ha bele tudsz helyezkedni a helyembe,mit tennél? Én döntök persze,a döntés az enyém,a miénk,ez így van.
2023. aug. 2. 15:35
1 2 3
 21/28 flora08 ***** válasza:
100%
A fiunk születése utáni időszak maga volt a pokol. Nem részletezem, mert nem erről szól a kérdés. Már akkor azt mondtam, soha többet (szomorú, de ez az igazság). Kétéves lesz lassan, nagyon jó természete van, szépen fejlődik, egyáltalán nem problémás gyerek. A kezdeti nehézségek elmúltak, élvezem az anyaságot, de továbbra is úgy érzem, nem szeretnék még egyet. Persze rengetegszer eljátszunk a gondolattal, mi lenne, ha mégis vállalnánk még egyet, de mindig arra jutunk, hogy nem. Ha nem érzem azt, hogy vágyom rá, nem fogok azért szülni még egyet, hogy "legyen tesója". Természetesen nem mondhatom meg mit tegyél, én csak a saját példámat írtam le. Semmi baj nincs azzal, ha nem érzed úgy, hogy szívesen vállalnál még egyet. De az is igaz, amit a korábbi válaszolók írtak: 1-2 év múlva (ha még 40 előtt szeretnéd) lehet úgy érzed majd, hogy mégis jöhet, nem lehet tudni. A legjobbakat kívánom!
2023. aug. 2. 19:42
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nehéz első mellé vállaltam a másodikat. Az elsőt 35 a másodikat 38 évesen szültem. Tipródtam rendesen. Nekem volt egy nagyon erős érzésem, hogy nem teljes így még a család, ezért végül belevágtunk másodjára is. Bazi nehéz, 4 hónapos a kicsi, fáradt vagyok, de egyre jobb, és a második babám sokkal könnyebb baba, mint az első volt.
2023. aug. 2. 20:31
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk az első lányunk olyan volt, hogy ahova leraktad ott elvolt csendben, semmi hasfajas, semmi éjszakazas, egyedül el tudott aludni, szóval álom baba és most lassan 4 évesen is álom gyerek.

Így lett kisteso aki most 7 hetes, de még így is én voltam az, aki azért húzta az időt.. Szerencsére a hugi is nyugis baba.

De őszintén a helyedben, nehezebb babával, nem vállalnék, viszont lehet, hogy teljesen nyugis baba lenne. Jó volna ha ezt előre lehetne tudni..

2023. aug. 2. 23:04
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

36 eves vagy..

A masodikkal egyből terhes leszel majdnem, mert a 2dikkal könnyebben esel teherbe.

En aterzem a helyzeted

Egyelőre semmiképpen nem ajanlom . Azt igen, hogy menj vissza dolgozni es adj magadnak 1 evet!

Akkor meg boven lesz időd.

Most siettsegbol vallalnal egyet, es az nem jó hidd el.

Nyugisan , még 2 evet simán várhatsz

2023. aug. 3. 11:09
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem problemas baba volt.

Most 2,5es nagyon hisztis ezért nehéz.

En nem sietnek helyetted.

35N

2023. aug. 3. 11:10
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a #8-assal.

Lehet, hogy ha visszamész dolgozni hosszútávon, megjön a vágyad egy újabb babára, hisz most 2 évig össze voltatok zárva, és nyilván ezt senki nem bírja idegekkel, főleg segítség nélkül.

Jót fog tenni, ha kicsit kizökkensz az otthoni 0-24 mókuskerékből, és újra felnőtt társaságba keveredsz.

De ha mégsem jön meg a vágyad, az sem tragédia.

Ne hallgass az olyan emberekre, akik feltételezik, hogy márpedig testvér KELL. :))

2023. aug. 3. 21:35
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét lányom kb 10 hónap után fogant, szóval ez a másodikkal könnyebben leszel terhes, ez nem mindenkire igaz.

2023. aug. 3. 22:00
 28/28 anonim ***** válasza:
en a te helyedben kerdezo nem vallalnam a 2. gyereket. tisztesseggel megtettel mindent megvan az egeszseges gyereked es mondhat mindenki amit akar a mostani korod mar nem tul fiatal eselyes hogy valami baja lesz a gyereknek. Ha valaki ugy szul hogy az apa/ mama stb kedveert de o nem erzi hogy kell megbanja. es akkor eselyes hogy nem tudod majd ugy szeretni mint az elsot es aldozatnak erzed az eletedet. felesleges aldozatnak. En idoben szultem de nem kellett volna. nem voltam anyatipus sokaig egyaltalan nem is tudtam kotodni a gyerekhez es az nagy onzetlen anyai szeretet sose jott elo belolem, pedig mar elmultam 60 eves.
tegnapelőtt 06:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!